Ingredienser
- 2 store bundter radiser
- Atamon
- 7½ dl. eddike
- 1 løg
- Hvidløg
- Lauerbærblade
- 6 spsk. brun farin
Sådan gør du:
- Pil dine hvidløg. Hvis du bruger solo hvidløg, skal du skære dem i kvarte
- Pil løget og skær det i tynde skiver
- Rens dine radiser og skær dem tyndt på et mandolinjern
- Tag dine rensede og atamonskyllede glas. Kom et laurbærblad, 2 fed hvidløg og ¼ til 1/3 revet løg i hvert glas
- Fordel radiserne i glasene
- Tag eddiken og kog op sammen med den brune farin
- Kom lidt atamon i eddiken og hæld den varme eddike over radiserne og luk glassene
Der skete det i år, at vores radiser er en kæmpe succes. Så stor en succes faktisk, at vi ikke kan følge med. De er samtidig så store som små rødbeder. Det må være noget godt komøg, vi har puttet i det bed.
Så for at de ikke bare skal gå til spilde, har vi valgt at sylte en del af dem i år. Jeg ser for mig en lækker kartoffelmad med syltede radiser i min fremtid.
Du skal bruge radiser, eddike, brun farin, løg, hvidløg, lauerbærblade og atamon.
Start med at pille dine hvidløg. Og hvis du bruger solo hvidløg, så skær dem lige i kvarte. Løget skal pilles, halveres og skæres i skiver.
Radiserne skal renses og så finder du den tyndeste indstilling på mandolinjernet og skærer dem i tynde skiver. Pas nu på fingrene.
Lækre radiser klar til syltning.
Du tager dine glas, de skal være vaskede og skyllede i atamon. Kom to fed hvidløg (eller to kvarte solo hvidløg), et lauerbærblad og ¼-1/3 af løget ned i glasset.
Fyld radiserne ovenpå, men husk at der skal være lidt plads i toppen.
Kog eddiken op med den brune farin. Når farinen er helt opløst, tager du den af varmen og tilføjer 1 tsk. atamon.
Hæld eddiken over radiserne og sørg for at de er helt dækket.
Luk glasset mens eddiken stadig er brandvarm. Når eddiken køler af skaber det et vakuum, så glassene holder sig helt tætte.