Forberedelse: 30 minutter + hævetid
Tilberedning: 30 minutter
Nok til: 12 personer
Ingredienser:
- 600 g. hvedemel
- 14 g. tørgær
- 1 spsk. sukker
- 90 g. smør – iskoldt
- 2 ¾ dl. sødmælk
- 1 æg
- ½ tsk. salt
Fyld:
- 50 g. smør – smeltet
- 4-6 fed hvidløg
- 1 spsk. herbes de provence
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. tørret persille
- 30 g. revet parmesan
Ekstra:
- 30 g. parmesan
- 1 spsk. tørret persille
Sådan gør du:
- Kom mel, sukker, salt og tørgær op i en skål og bland det godt sammen
- Skær smørret i små tern og bland det i melblandingen. Brug eventuelt fingrene til at smuldre mel og smør sammen
- Varm forsigtigt mælken op. Det skal ikke blive brand varmt du skal blot lige kunne se det begynde at dampe og så skal det straks tages af varmen
- Bland ægget i melblandingen
- Bland stille den lune mælk i melet og rør det godt sammen
- Dejen skal æltes i 7-10 minutter, det er absolut en fordel at lave den her dej i din røremaskine
- Tag en skål og smør den let med olivenolie. Kom dejen over i skålen og dæk den til. Lad den hæve i 1-2 timer til den er dobbelt størrelse
- Mens dejen hæver, kan du forberede fyldet. Pres hvidløgsfed og smelt smørret. Riv også parmesanen
- Når dejen er hævet færdig, ruller du den ud på bordet til et stort rektangel. Husk at komme mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast
- Bland det smeltede smør med presset hvidløg, persille, salt og herbes de provence og smør det ud over dejen. Du kan doble mængden af fyld, hvis du synes der er behov for det.
- Drys med parmesan ud over det hele, jo mere jo bedre
- Rul dejen til en lang pølse og skær den i ca. 2 cm. tykke stykker
- Læg dem ned i et stort fad, de må ikke ligge så tæt at de rører hinanden
- Dæk dem til igen og lad dem hæve i yderligere en time
- Varm ovnen op til 180 grader
- Bag dem i 20-25 minutter og lad dem køle godt af
- Du kan fryse dem ned eller servere dem straks mens de stadig er let lune. De kan nemt lunes op inden servering
Vi elsker hvidløgsbrød i vores hus. Hvidløgsbrød i alle afskygninger. Den her opskrift er fra min snegle-æra. Kanelsnegle, æblesnegle, chokoladesnegle. Hvis det kan laves i en snegl, så har jeg efterhånden prøvet det. Så hvorfor ikke også hvidløgsbrød i snegleform. Samtidig er jeg også vild med at afprøve nye brød-opskrifter, når vi inviterer familien til Thanskgiving. De her er exceptionelt gode til at søbe det sidste af den gode sovs og cream corn op.
Vi skal starte med at finde sødmælk, mel, sukker, salt, smør, æg og tørgær frem.
Kom mel, sukker, salt og tørgær op i en stor skål og bland det godt sammen.
Det kolde smør skærer du i små tern, jo mindre jo nemmere for dig selv.
Bland smør og mel godt sammen, brug eventuelt fingrene til at smuldre det sammen.
Mælken luner du langsomt op. Den må ikke blive brandvarm, den skal kun lige begynde at dampe. Så tager du den straks af varmen.
Slå ægget ud i melet og rør det let ned i melet.
Hæld stille mælken op i skålen og rør dejen godt sammen.
Dejen skal æltes i maskinen i 7-10 minutter. En røremaskine er at foretrække her.
Så er vores dej klar til første hævning.
Kom dejen op i en skål, du har smurt let med olivenolie. Dæk den til og lad den hæve i 1-2 timer. Den skal doble i størrelse.
Så gør vi klar til fyldet imens. Du skal bruge smør, salt, persille, herbes de provence, hvidløg og parmesan.
Smelt smørret først.
Kom salt, tørret persille og herbes de provence op i det smeltede smør.
Tilføj godt med presset hvidløg.
Rør det hele godt sammen og stil det til side. Vær opmærksom på, at du sagtens kan doble mængden af fyld, hvis du synes.
Vores dej er nu klar.
Kom mel ud på bordet og rul dejen ud til et rektangel.
Smør fyldet ud over rektanglet.
Og drys med rigeligt revet parmesan. Der kan næsten aldrig bruges for meget hvidløg og parmesan, efter min mening.
Rul rektanglet sammen og skær ca. 2 cm. tykke ruller.
Læg dem op i et stort fad. De skal ikke ligge så tæt, at de rører hinanden. Dæk dem til og lad dem hæve en time igen.
Så er de klar, nu rører de så småt hinanden og er klar til at blive bagt.
Ca. 20-25 minutter ved 180 grader og så er der velduftende hvidløgssnurrer med parmesan.
Bare billedet af dem giver mig lyst til straks at gå i køkkenet, men så vidt jeg husker er jeg løbet tør for tørgær pt. Måske de skal bages i morgen, så jeg har dem klar til næste grillaften.