Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 2 timer og 10 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 1 stor butternut squash
  • 2 peberfrugter
  • 3 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 250 g. cherrytomater
  • 1-2 hele hvidløgshoveder
  • Frisk ingefær
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. chiliflager
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 2 dl. kokosmælk
  • ½ l. grøntsagsbouillon
  • Ristet surdejsbrød til servering

Sådan gør du:

  • Del din butternut squash på langs og skrab kernerne ud
  • Skræl gulerødder, pil og halver løg, skær toppen af hvidløgshovederne, skær stilken af peberfrugten og skyl tomaterne
  • Læg alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir
  • Hæld godt med olivenolie ud over grøntsagerne og drys med alle krydderierne
  • Riv ingefær ud over grøntsagerne
  • Dæk hele bagepladen godt med sølvpapir og sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 2 timer
  • Forbered din grøntsagsbouillon
  • Når de to timer er gået, tager du alle grøntsagerne ud af ovnen
  • Skrab kødet ud af squashen og pres de bløde hvidløg ud af hvidløgshovedet
  • Kom alle grøntsagerne op i en blender sammen med 3½ dl. bouillon og blend løs
  • Hæld den nu ret tykke suppe i en gryde og tilføj kokosmælken
  • Lad det småkoge i et par minutter, mens du vurderer, om suppen har den tykkelse du ønsker. Hvis den skal være tyndere, kan du tilføje det sidste bouillon
  • I mellemtiden rister du nogle gode skiver surdejsbrød
  • Så er der serveret

Det her er en af de opskrifter, jeg så i en video på nettet og tænkte, det er dælme da nemt, det er masser af grøntsager og det er garanteret også sundt. Det var også en opskrift, hvor jeg tænkte, at går det helt galt, så kan vi ringe efter en pizza, for jeg ved faktisk ikke, om jeg kan lide butternut squash på den her måde. Der var ingen grund til bekymring, den her suppe er fantastisk, mætter vildt godt og varmer på en kold dag som i dag.

Vi skal bruge butternut squash, peberfrugter, gulerødder, rødløg, cherrytomater, hele hvidløgshoveder, frisk ingefær, spidskommen, paprika, timian, rosmarin, chiliflager, salt og peber, olivenolie, kokosmælk og grøntsagsbouillon. Og groft surdejsbrød.

Vi starter med at halvere vores squash og grave kernerne ud.

Alle grøntsager blev skrællet, pillet, vasket, fik fjernet stilk og hvidløgshovederne fik skåret toppen af. Kom derefter det hel på en bageplade og hæld godt med olivenolie ud over.

Riv din friske ingefær ud over grøntsagerne.

Og drys alle krydderierne ud over.

Dæk bagepladen med sølvpapir og sæt den i ovnen ved 200 grader i 2 timer.

Forbered din grøntsagsbouillon. Jeg brugte næsten hele portionen.

Efter 2 timer tager du grøntsagerne ud af ovnen.

Grav kødet ud af din squash og pres hvidløgene ud af hovedet.

Det hele kommes i en blender med 3½ dl. bouillon.

Jeg fik i fødselsdagsgave en blender til min supersmarte Kenwood røremaskine. Det er dælme effektivt.

Hæld den ret tykke grøntsagssuppe over i en gryde.

Tilføj din kokosmælk og lad det komme i kog. Tilføj lidt mere bouillon, hvis du synes suppen er for tyk.

Det behøver kun lige koge et minut eller to, indtil det hele er godt varmt.

Så er der serveret lækker suppe med ristet groft surdejsbrød.

Det her suppe mættede vanvittigt godt. Vi spiste kun en portion hver med to skiver brød til og så var vi fyldt op.