Forberedelse: 25 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Nok til: 4-6 personer
Ingredienser:
- 500 g. kalkunfars
- 300 g. grov pasta penne
- 100-150 g. hakket grønkål
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. oregano
- 1 tsk. rosmarin
- 1 tsk. basilikum
- ½ tsk. chiliflager
- Salt og peber
- 2 ds. hakket tomat eller 800 g. tomatsauce
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2½ dl. pastavand
- 1 pose revet ost
Sådan gør du:
- Din grønkål skal hakkes, løg skæres i små tern og hvidløg pilles og presses
- Kog din pasta al dente, ca. 8 minutter. Når pastaen er kogt, skal du gemme 2½ dl. vand til senere
- Varm olivenolien op i en pande og start med at stege løg og hvidløg et par minutter
- Tilføj så oregano, rosmarin, basilikum, chiliflager og salt og peber. Lad det stege med et minuts tid
- Tilføj nu kalkunfarsen og lad det stege med i 5-7 minutter, mens du deler farsen i mindre stykker
- Tilføj nu tomatsaucen, balsamicoeddiken, honningen og de 2½ dl. vand du har gemt fra pastaen
- Lad det komme i kog et par minutter
- Tilføj grønkålen og bland det hele godt sammen, mens kålen falder sammen
- Tilføj nu pastaen og rør det godt sammen
- Kom det hele op i et ildfast fad, drys med ost, dæk med sølvpapir og sæt det i ovnen ved 180 grader i 20 minutter
- Hvis du serverer det til aftensmad, er her nok til 4-6 personer. Hvis du derimod pakker det til frokost, kan du uden problemer dele det op i 6-8 portioner og pakke det i køleskabet
Jeg elsker de her opskrifter, jeg både kan bruge til aftensmad og til meal prep. Ofte bruger jeg søndagen på at forberede den kommende uges madpakker og den her var helt fantastisk. Og det bedste er, at den er hurtig at lave.
Vi skal bruge kalkunfars, grov pasta penne, grønkål, løg, hvidløg, olivenolie, oregano, rosmarin, basilikum, chiliflager, salt og peber, hakkede tomater eller tomatsauce, honning, balsamicoeddike, pastavand og revet ost.
Vi starter med at koge pastaen al dente. Husk at gemme noget af vandet.
Grønkålen hakkes, du bestemmer selv hvor fint. Jeg brugte noget kål, jeg havde i køkkenhaven, kalette, der åbenbart er en blanding af grønkål og rosenkål.
Løget skærer vi i tern.
Start med at varme olien op på en pande og tilføj så løg og presset hvidløg. Lad det stege et par minutter.
Så tilføjer du oregano, rosmarin, basilikum, chiliflager og salt og peber og lader det stege sammen et minuts tid.
Tilføj så din kalkunfars og brun det godt af.
Det skal være gennemstegt og brudt op så meget som muligt.
Tilføj enten to dåser hakket tomat eller 800 g. tomatsauce.
Der skal også 1 spsk. balsamicoeddike i.
Og 1 spsk. honning.
Og til sidst de 2½ dl. pastavand, du skulle huske at gemme.
Lad det hele simre et par minutter.
Tilføj så dit hakkede grønkål. Og det er med grønkål, som det er med spinat, det fylder en hel masse, indtil det bliver kogt, så er der ingenting. Lad kålen falde godt sammen.
Så kommer du pastaen op i retten og rører det hele godt sammen.
Så er vi næsten klar. Men se hvor sundt det ser ud.
Kom hele herligheden op i et ildfast fad.
Drys revet ost ud over.
Kom sølvpapir over og sæt det i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Så er der serveret, hvis du vil bruge det som aftensmad med det samme.
Eller du kan gøre som jeg og pakke det i 6-8 bøtter til den kommende uges madpakker. Jeg pakkede i 6 bøtter og måtte erkende, at det var for meget, jeg skulle have delt det ud i 8 bøtter.
Du kan sagtens fryse de her portioner, tage dem op samme morgen, som du har tænkt dig at spise dem og så blot varme dem i mikroovnen et par minutter.