Forberedelse: 20-30 minutter
Tilberedning: 30-35 minutter
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 150 g. sukker
- 40 g. hvedemel
- 1 tsk. salt
- 475 ml. mælk
- 3 piskede æggeblommer
- 30 g. smør
- 1 ¼ tsk. vaniljeekstrakt
- 1 tærtebund
- 4-5 bananer
Sådan gør du:
- Tag en tærteform og læg tærtedejen ned i. Forbag tærtedejen ved 175 grader i ca. 5 minutter
- I en gryde blander du mel, sukker og salt
- Tilføj mælken lidt efter lidt og opvarm blandingen ved medium varme under konstant omrøring, til det koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen
- De tre æggeblommer har du rørt sammen i en lille skål. Nu begynder du at blande en smule af den varme creme ned i æggeblommerne lidt efter lidt, mens du rører, så æggeblommerne tempereres, men ikke begynder at blive hårdkogte klumper. Når æggeblommerne er varme, hælder du det hele op i gryden igen
- Tilsæt vaniljeekstrakt og smør og rør det hele godt sammen
- Skær bananerne i skiver og læg dem ned i tærtebunden. Hæld cremen over og sæt tærten i ovnen i 30-35 minutter ved 175 grader
- Når tærten er kølet af, serveres den med flødeskum
Du kan lave tærten dagen i forvejen og opbevare den i køleskabet.
Denne banana cream pie prøvede vi det første år til Thanskgiving. Året efter prøvede vi en anden opskrift, men denne her er min svigerindes favorit. Så vi vendte tilbage til originalen i år. Opskriften kommer fra TV2 Sports football program Mere Popcorn, hvor de hvert år fejrede Thanksgiving i studiet. Fantastisk program, madprogram og amerikansk football i ét. Ih hvor jeg savner det. Jimmy Falkeøje Bøjgaard og Claus NFLming, hvis I læser det her, så skal I bare vide, vi savner jer. MEGET.
Nå men opskriften her er faktisk ganske enkel at gå til.
Først finder du alle ingredienserne frem. Der mangler dog én vigtig ting her, fordi jeg er en tumpe og ikke læste opskriften helt igennem først. Der mangler en færdig pie crust fra fryseren. Husk at tage den op i god tid og ikke fem minutter efter den skulle være i brug, som mig.
Du skal bruge sukker, hvedemel, salt, mælk, æggeblommer, smør, vaniljeekstrakt og bananer. Og tærtebunden, husk den nu.
Hæld 150 g. sukker i en gryde.
Derefter 40 g. hvedemel.
Så 1 tsk. salt.
Og til sidst 475 ml. mælk, eller 4 ¾ dl. mælk, hvis du bedre kan arbejde med et decilitermål.
Rør det hele sammen og bliv ved med at røre, indtil det koger. Lad det koge i 2 minutter og tag derefter gryden af varmen.
I en lille skål pisker du tre æggeblommer sammen.
Tag nu en smule af den varme creme og rør i æggeblommerne. Kun lidt af gangen, så æggeblommerne stille og roligt får samme temperatur som cremen. På den måde undgår du at æggene begynder at tilberedes og bliver til hårdkogte æggeblomme-klumper. Når æggeblommerne er tempererede hælder du det hele ned i cremen og rører det rundt.
Tilsæt derefter 1 ¼ tsk. vaniljeekstrakt.
Og 30 gram smør. Rør det hele sammen igen.
Nu kommer vi til tærtebunden, som jeg glemte at tage ud af fryseren. Den ruller du selvfølgelig ud og lægger ned i en tærteform. Lad en dejkant hænge ud over kanten. Forbag den i ca. 5 minutter ved 175 grader. Den skrumper lidt i kanten, derfor lader du lidt dej hænge ud over kanten.
Tag så 4-5 bananer og skær dem i skiver. Her er det en fordel at bruge bananer, der er godt modne, det giver den bedste smag. Hold dig endelig langt væk fra de bananer, hvor skrællen stadig næsten er helt grøn, de må gerne være godt gule og lidt bløde.
Fyld tærtebunden op med bananskiver.
Hæld den varme creme over bananerne.
Nu er tærten klar til at komme i ovnen i 30-35 minutter ved 175 grader.
Lad den færdige tærte køle af og server den med flødeskum.
You must be logged in to post a comment.