Forberedelse: 15 minutter
Tilberedningstid: 40 minutter
Nok til: 4-6 personer
Ingredienser:
- 650 g. frosne majs eller 8 friske majskolber
- 2½ dl. fløde
- 3 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Tø majsene op, klem vandet ud af dem og hak dem hurtigt i træk-og-slip-Tupperware-hakkeren, eller hvad du nu har. Hvis du bruger friske majskolber, skal du skære kernerne af og derefter bruge bagsiden af kniven til at skrabe alt det lækre majssnask ud. Det er den proces, der sprøjter så pokkers meget og fik mig til at opgive den tilgangsvinkel
- Hæld majsene ned i en skål og tilsæt fløde, til blandingen er våd, men ikke flydende
- Krydr rigtig godt med friskkværnet salt og peber
- Hæld majsene op i et fad, læg tre smørklatter på og bag den i ovnen i 40 minutter ved 175 grader
Retten kan med fordel laves dagen før og varmes op igen, det bliver den næsten bedre af.
Vi elsker corn casserole. Vi eeeeelsker corn casserole. VI ELSKER CORN CASSEROLE! Altså det smager ret godt. Vi spiser det om sommeren til grillet kød, om vinteren til Thanksgiving, vi spiser det til kylling, eller steg, eller gode bøffer, eller spareribs. Vi spiser det til mange ting. Altså ikke hver gang, for det er ikke verdens sundeste ret, men ind i mellem kommer lysten over os, og så laver vi corn casserole. Jeg fandt opskriften hos min guru The Pioneer Woman, men har tilpasset den lidt, så den passer bedre til mit temperament og de danske grøntsagsforhold.
Den oprindelige opskrift skal bruge 8 friske majskolber, hvilket jeg gjorde første gang. Det var også den eneste gang jeg gjorde det, for da jeg var færdig var der majssnask på mine køkkenvinduer, på væggen, ud over hele bordet og på mig. Det fungerer altså ikke for en kvinde, der ikke er født med et vanvittigt rengøringsgen. Så jeg prøvede mig frem med majs på dåse, men de blev for vandede. Frosne majs derimod, det fungerer bedre, men også her måtte jeg prøve mig frem med forskellige tilgangsmåder. Jeg siger ikke du absolut skal gøre som mig, men nogle gange må man godt lære af andres erfaringer, så man ikke selv skal til at gøre køkkenet hovedrent.
Til en lækker portion cream corn skal du bruge en meget lang liste af ting. Fløde, majs og smør. Og lad nu for guds skyld være med at skifte fløden ud med madlavningsfløde eller lav fedtprocents-blasfemi-fløde. Det finder jeg mig ikke i. Så ødelægger du altså retten. FY!
Dine majs skal være tøet op på forhånd. Tag en håndfuld af gangen, klem så meget væde ud af dem som muligt og smid dem ned i en urtehakker. Den her Tupperware-ting er helt perfekt. Men det har jeg aldrig sagt, for det bliver over mit lig, at der kommer Tupperware-ting ind i mit køkken. Tag et par håndfulde af gangen, hak dem let, så kornene er gået lidt i stykker, men uden at de bliver til mos. Og pyt med om der er nogle enkelte hele imellem. Det lever vi med. Gentag processen, til alle majs har været igennem turen.
Kom dem ned i en skål efterhånden, som de er blevet klemt og hakket.
Til den her 650 grams pose passede det helt perfekt med en kvart liter FED PISKEFLØDE!
Rør det hele godt sammen og nyd synet af synd.
Smag til med rigeligt peber og salt. Du skal komme så meget salt i, at du tænker det må være alt for meget, så smager du, og så kommer du samme mængde salt i igen. Eller sådan plejer det i hvert fald at være for mig. Smag dig frem. Husk salt og majs passer perfekt sammen.
Hæld det hele op i et fad og læg et par spiseskefulde smør ovenpå. Sæt det derefter i ovnen i 40 minutter ved 175 grader.
Ak ja, jeg nåede ikke at tage et billede af den færdige ret, inden min mand havde skovlet en god portion op på sin tallerken. Til hans forsvar skal siges, at han havde talt om corn casserole i tre dage, inden jeg endelig fik det lavet, så han kunne ikke vente et sekund længere. Jeg tog fadet ud af ovnen, vendte mig om efter kammeraet og da jeg vendte mig tilbage mod fadet, havde han allerede været der. Hurtig som en ninja.
Her var vi nogle værre grisebasser og spiste kun corn casserole med lidt hvidløgsknuder til en tournedos. Nogle gange må man godt synde lidt. Bare lige en anelse. Eller meget!
You must be logged in to post a comment.