Forberedelse: 1 time og 15 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Antal: 48 stk.
Ingredienser:
- 50 g. gær
- 4 dl. lunken vand
- 150 g. smør
- 500 g. mel + det løse
- 1 tsk. groft salt
- 2 pk. pølsehornspølser
Sådan gør du:
- Start med at smelte dit smør. Sæt det til side for at køle af, når det er smeltet
- Rør gæren i vandet og tilføj saltet
- Hæld det afkølede smør i blandingen og rør de 500 g. mel i dejen
- Sæt den tildækket og lunt en halv time
- Når den er hævet til dobbelt størrelse, hælder du den ud på et melet bord og ælter den med yderligere mel, til den ikke længere hænger ved alt
- Del dejen i 6 klumper, rul en klump ud i en cirkel, skær den i 8 slices og rul en pølse ind i hver slice ved at lægge pølsen på den yderste kant og rul den ind i dejen ind mod spidsen
- Læg hornene på en bageplade med spidsen nederst og lad dem hæve i 15 minutter
- Pensl dem med et pisket æg og bag dem ved 200 grader i 15 minutter
- Spis et par stykker mens de stadig er lune og pak resten til senere eller en tur i fryseren
De her vil være rigtig gode at tage med i tasken, når familien tager på tur ud i det danske land.
Jeg fik en overvældende trang til at bage her i weekenden. Og når jeg får trang til at bage, så er der ikke andet for, end at bage. Så jeg fandt mine kogebøger frem fredag aften og begyndte at bladre. Pludselig havde jeg 22 markerede sider i forskellige bøger, med ting jeg ville bage. Det kan jo ligesom ikke lade sig gøre, eftersom jeg også nyder at sove længe i weekenden. Og her gik jeg og troede, at jeg manglede bageopskrifter, HA! Jeg har en gammel notesbog, hvor jeg har skrevet opskrifter i, siden jeg flyttede hjemmefra. På den allerførste side står der, hvordan man koger kartofler. Tror du ikke på mig? Så se her.
I bogen har jeg også en opskrift på pølsehorn. Jeg husker, da jeg var barn og min mor bagte pølsehorn. Jeg tror, hun må have bagt en firedobbelt portion hver gang, for der var altid nok til at smide i fryseren, selvom både min lillebror, jeg selv og min far havde guffet en god portion friskbagte pølsehorn i os. Men de er nu også gode. Da jeg så opskriften i bogen, kom jeg i tanke om, at det da vist er adskillige år siden, jeg sidst har bagt pølsehorn. Det er en fejl, så de kom på bagelisten. Jeg bagte kun en enkelt portion lørdag, men måtte indse, at jeg nok var nød til at bage endnu en portion søndag. Moralen er: Bag altid en dobbeltportion med det samme.
Du skal bruge vand, groft salt, mel, gær, smør og cocktailpølser. Det var især det faktum, at der var små cocktailpølser inden i, jeg elskede mest ved de her pølsehorn. Det var som at finde en lille skat inde i brødet.
Start med at komme 150 gram smør i en gryde og lad det smelte.
Så snart det er smeltet sætter du det til side og lader det køle af.
Hæld 4 dl. lunkent vand i en skål og smuldr 50 gram gær deri. Jeg elsker konsistensen af gær, jeg synes det føles skægt.
Rør gæren grundigt ud i vandet. Jeg brugte bare en gaffel, det er da det nemmeste.
Tilføj 1 tsk. groft salt.
Og hæld nu det afkølede smør ned i blandingen.
Bland 500 gram mel i skålen lidt efter lidt.
Selvom dejen stadig føles våd, så er den nu klar til at blive sat til hævning. Sæt den tildækket et lunt sted i en halv time.
Efter en halv time er dejen hævet til dobbelt størrelse og klar til at vi fortsætter.
Hæld dejen ud på bordet og begynd at ælte den. Den er meget våd, så start med at ælte 1 dl. mel ind i dejen. Tilføj mere mel efterhånden som du ælter den, indtil den ikke længere klistrer fast i bordet og dine fingre.
Fordel dejen i seks klumper. Tag en klump af gangen og rul den ud i en nogenlunde rund cirkel.
Tag en kniv eller et pizzahjul og skær dejen i 8 dele som en pizza.
Sådan skal den se ud bagefter. Det er nok derfor jeg bruger et pizzahjul, jeg synes det er mest passende, når nu den skal skæres ud i pizza-slices.
Læg en cocktailpølse i den brede ende af hver slice. Rul derefter pølsen og dejen in mod midten. Sørg for at lægge pølsehornet med spidsen nederst, så den ikke går op, når den bages. Klem enderne sammen. Lad dem hæve i yderligere 15 minutter.
Rør et æg sammen i en kop.
Pensl alle horn med æg og bag dem i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
Så er der pølsehorn mine damer og herrer. Men nu kommer det sværeste. Du skal nu lade dem stå på en rist og køle af, men du skal samtidig vogte over dem, så de ikke på mystisk vis ”forsvinder”.
Jeg nåede ikke at redde den her. Okay det var lidt selvforskyldt, jeg kaldte min mand ind fra garagen og tilbød ham lune friskbagte pølsehorn til en hurtig frokost og inden jeg fik set mig om, havde han allerede et pølsehorn i hånden.
Personligt foretrækker jeg at spise dem sådan her. Med en lille klat ketchup og dejligt lune. Og de er ligeså gode i dag, som jeg husker dem fra min barndom.
You must be logged in to post a comment.