Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Nok til: 4-6 personer
Ingredienser:
- 6 pitabrød
- 500 g. oksefars
- 1 spsk, olivenolie
- 1 porre i tynde skiver
- 2 revne gulerødder
- 1 lille dåse majs
- 1 dl. ærter
- 1 rød peber i tynde strimler
- 1 rød chili i små stykker
- 1 spsk. paprika
- 2 spsk. sød chilisauce
- 1 spsk. ketchup
- 2 spsk. sojasauce
Sådan gør du:
- Start med at varme olien op i en gryde og brun oksekødet
- Tilføj derefter pore, gulerødder, majs, peberfrugt og chili og lad det simre i to minutter
- Tilføj derefter sojasauce, ketchup, chilisauce og paprika. Lad det simre lidt, tilføj ærterne og smag til med salt og peber
- Varm brødet og server kødet med forskellige slags dressinger og en god salat ved siden af. Så er der rigeligt i denne portion til 6 personer
Pitabrød er altså ikke min favorit. Det hører på en eller anden måde sommeren til i mit hoved, men jeg har aldrig haft held med pitabrød. Først stiller jeg en masse grønt frem i skåle, samt måske tun, æg og skinkestrimler. Så begynder jeg at fylde pitabrødet og topper det af med dressing. Hvilket altid resulterer i, at salaten og kødet ligger i lag, dressingen kommer aldrig ned til de nederste lag og jeg ender med at synes, den sidste halvdel er kedelig. Så begyndte jeg at blande salat, kød og dressing i en skål først, for derefter at fylde det i pitabrødet. Men det ender altid med at jeg får lavet for stor en blanding, propper for meget i brødet og så flækker det. Sikke et bøvl og dermed har jeg altså dømt pitabrød ude som reel aftensmad. Jeg hader mad, der frustrerer mig. Jeg har ikke tålmodighed med mad, der frustrerer mig. Jeg bliver som en 5-årig, hysterisk og totalt urimelig.
Men så fandt jeg denne opskrift og tænkte, at den var forsøget værd. Og sørme om ikke jeg havde ret, den er bestemt forsøget værd.
Til disse pitabrød med krydret oksekød skal du bruge 4 pitabrød (doh!), 500 g. oksefars (dobbelt doh!), olivenolie, 1 porre i tynde strimler, 2 revne gulerødder, 1 lille dåse majs, 1 dl. ærter, 1 rød peber i tynde strimler, 1 rød chili i små stykker, paprika, sød chilisauce, ketchup, sojasauce og salt og peber.
Start med at varme 1 spsk. olie op i en gryde.
Smid kødet i gryden og brun det.
Jeg syntes du skulle have et billede af brunet oksefars, så du ved hvordan det skal se ud. Jeg kender jo ikke dit kokke-niveau, så måske du skal hjælpes lidt i gang. Det er ikke noget at skamme sig over, jeg var selv en tumpe i et køkken en gang. Jeg er det stadig ind i mellem, men nu har jeg plaster i køkkenet, så jeg er forberedt.
Når kødet er brunet begynder du at tilføje alle de andre ingredienser. Først porren.
Så de revne gulerødder.
De flotte gule majs.
Og de flotte røde peberfrugtstrimler. Det er en hel farvesymfoni.
Og så er det chiliens tur. Her kommer et godt råd fra mig til dig, lad være med at gnide dig i øjnene de næste mange timer, efter du har hakket chilien. Og en lille hilsen fra min mand, hvis du er en mand, der har haft fingrene i chilien, så husk at bruge den anden hånd, næste gang du skal holde din bedste ven i hånden. Ellers vil du fortryde det bitterligt.
Røre røre rundt og lad det hele simre i to minutter.
Kom så 2 spsk. sojasauce ned til kødet.
Kom derefter 2 spsk. sød chilisauce ned til kødet. Okay måske brugte jeg lidt mere, bare en anelse, ca. det dobbelte, men kun fordi jeg eeelsker sød chilisauce.
Vi skal kun bruge ca. 1 spsk. ketchup her. Ned til kødet med det også.
Jeg elsker mine Rosendahl krydderiglas, men de passer ikke til mine måleskeer. Og dum som jeg er, forsøgte jeg to gange at få skeen ned i glasset, inden det gik op for mig, at det nok heller ikke ville lykkes, selvom jeg forsøgte en tredje gang.
Når du får løst dette problem, skal du hælde 1 spsk. paprika ned til kødet.
Kom til sidst ærterne ned til kødet og lad dem blive møre, uden at blive mosede.
Så er kødet klar. Det tog mig ca. 15 minutter at bikse det hele sammen. Jeg elsker hurtigt mad, der rent faktisk også smager godt og som samtidig skjuler, at det faktisk er sundt. Husk at smage til med salt og peber.
På tide at ødelægge det sunde. Nogle gange er jeg lidt en regelbryder, og med denne pizza topping er jeg en kæmpe anarkist. Jeg bruger den på rigtig mange ting uanset og er fuldstændig ligeglad med, om det er pizza eller ej. Og til denne ret smagte denne hvidløgsagtige dressing helt fantastisk.
Lun dine pitabrød, skær dem op, pust på fingrene (fordi brødet åbenbart også er varmt indeni efter en opvarmning), kom et skvæt dressing ind i brødet og fyld det godt op med kødfyld. Måske lige et skvæt dressing mere og så guffer vi i os. Hold nu op det smagte godt. Og tog ingen tid at lave. Hurtigt mad, nem at lave, sundt og velsmagende. Hvad mere kan man ønske sig? Nå jo, portion nr. 2.
You must be logged in to post a comment.