Slim og balloner

Nu skal vi have det sjovt. Vi skal lege med slim og vandballoner. Og uanset hvad du lige nu forestiller dig, så bliver det slet ikke det, som du tror. Det bliver faktisk rigtig fint. Vi lavede dem her til børnenes mor til mors dag, som pynt i de skåle vi lavede af Fanzy Plates. Jeg fandt ideen på Pinterest og siden da har jeg været stor fan af Pinterest. Der er tusindvis af projekter derinde, jeg skal have afprøvet og en af de næste bliver en vulkan. Men nu tager vi lige slim og vandballoner først.

1

I første omgang skal du bruge en god bunke broderigarn i forskellige farver, vandballoner, Maizena majsstivelse og 1,15 l. vand. Derudover også lidt mel og måske lidt æteriske olier, men det glemte jeg.

2

Tag først 1,5 dl. af vandet fra og hæld det op i et glas. Den sidste liter vand hælder du i en gryde og lader det komme i kog.

3

Tag 4 spsk. majsstivelse og hæld det ned i glasset med vand.

4

Rør det godt ud, så der ikke er flere klumper.

5

Når vandet i gryden er kommet i kog, er vi klar til at fortsætte.

6

Hæld maizenablandingen ned i det kogende vand og rør det godt ud.

7

Du vil hurtigt opdage, at konsistensen er lidt anderledes. Nu begynder vores slim at tage form. Lad det begynde at boble lidt igen, mens du rører rundt.

8

Sæt så gryden til afkøling og lad slimet køle helt af. Rør i det ind i mellem, så varmen kan komme ud, for der dannes hurtigt et lukket slimlag på toppen, som holder på varmen i længere tid.

9

Gå nu i gang med at puste vandballonerne op. Lad nu være med at tro, at du er klogere end mig, og fylde dem med vand, de skal fyldes med luft. Hvorfor? Fordi jeg siger det, for pokker da, og sådan er det bare. Patrich her havde det lidt hårdt og måtte til sidst opgive. Han gjorde ellers et ihærdigt forsøg og prøvede på alle måder at puste ballonen op.

10

Det endte med at jeg selv måtte puste en god portion vandballoner op. De ser da helt flotte og festlige ud på denne måde, så jeg overvejer lige nu, om ikke det kan udnyttes på anden måde på et tidspunkt. Måske med små glowsticks inden i og så på en lang snor ude i haven en lækker sommeraften? Nå den ide må jeg lege videre med en anden dag.

11

Jeg laver slimet et par timer før vi skal bruge det, så det kan nå at køle helt af. Nu er slimet her helt kølet af, det er blevet tykkere og der sidder ulækre rester på kanten af gryden.

12

Tag nu en olie frem, hvis du vil tilføje lidt lækker duft til blandingen. Patrich valgte denne olie, fordi han mente, den duftede af hans mor. Hvor er han altså bare kær.

13

Tag nu ca. ½ l. slim og hæld det op i en kande eller skål med god plads.

14

Tag derefter ca. 2-2½ dl. mel og hæld op i samme kande eller skål. Bare ganske almindeligt mel, ikke noget fancy fint her.

15

Kom så godt med olie i, altså hvis du vil have den til at dufte af noget. Jeg brugte omkring 10 dråber. Duften er overvældende, men det kommer ikke til at kunne mærkes i slutresultatet. Tag nu din stavblander frem og blend blandingen godt sammen, så alle melklumper jævnes ud.

16

Fordel blandingen i nogle skåle. Der skal være en skål pr. person, det gør det hele noget nemmere.

17

Tag så et bundt garn, luk det op og pas på der ikke opstår knuder i denne del af processen.

18

Rul roligt garnet ud og læg det i en cirkel ned i skålen.

19

Sørg for at det sidste stykke lægges ud over kanten, så det ikke forsvinder ned i slimet.

20

Sørg for at alt garnet kommer helt ned i slimet. Lad være med at bruge fingrene, det bliver noget være svineri.

21

Brug i stedet en teske og prik/pres forsigtigt garnet ned i skålen. Ikke noget med at røre rundt i det, bare skub det lige ned. Til sidst tager du enden, der hænger ud over kanten og holder ved den, mens du forsigtigt dypper den ned i slimet. Husk at holde godt fast.

22

Tag nu en af ballonerne i den ene hånd, træk garnet gennem to fingre på den anden hånd og sørg hele tiden for at skubbe overskydende slim af garnet og ned i skålen. Med den hånd, du holder ballonen med, bruger du pegefingeren til at holde den ene ende af garnet fast på ballonen, men du begynder at vikle garnet omkring ballonen. Husk hele tiden at gnide overskydende slim af og ned i skålen undervejs, så der ikke kommer slim med op på ballonen.

23

Når alt garn er viklet om ballonen, presser du den sidst ende ind mod et stykke af garnet og lægger ballonen til tørre på en rist. Den skal gerne tørre natten over, så garnet er helt stift.

24

Sikke mange fine garnæg vi nu har lavet. Vi fik lyst til at lave en masse forskellige farver garnæg, så vi gav den maks. gas med slim og garn.

25

Hele aftenen og natten kunne vi høre det knitre og knirke fra køkkenet. Flere gange sad vi og kiggede os rundt efter lyden, min mand sad om morgenen og funderede over, om der var mus i køkkenet. Men nej, det var bare ballonerne. Efterhånden som ballonerne taber luft, begynder de at slippe garnet og det giver nogle lyde undervejs. Du kan her skimte, hvordan garnet nogle steder har sluppet ballonen.

26

En anbefaling fra mig til dig, klip hul på ballonerne hen over håndvasken. Hvis der sidder slimrester på ballon eller garn fra i går, så er det stivnet og det smuldrer og sviner, når du klipper ballonen op.

27

Pop, siger ballonen, og så er der kun en lille slatten klump inde i garnægget. Hiv forsigtigt den døde ballon ud af ægget og vupti, du har de flotteste små garnæg til påskepynt eller hvad du nu kunne tænke dig.

28

Her er vores 18 flotte garnæg i forskellige farver. De er da bare for søde. Jeg tænker en stor troldegren i hjørnet, hvor de hænger på, eller måske i flotte silkebånd hængt op i vinduerne. Der er masser af muligheder med disse flotte garnæg.

29

Vi lavede dem som pynt til nogle skåle børnene havde lavet af Fanzy plates som mors dags gaver til deres mor. Her er Patrich’s skål med halvdelen af æggene.

30

Og her er Freia’s skål med hendes halvdel af æggene, samt nogle større udgaver vi lavede for et par weekender siden med almindelig størrelse balloner.