Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Nok til: 8 personer (eller to stykker til et par gæster, og resten til min mand)
Ingredienser:
Fyld
- 5 dl. tranebær
- 1 ¾ dl. pekannødder, hakkede
- 1½ dl. sukker
Dej
- 2½ dl. hvedemel
- 2½ dl. sukker
- 125 g. smør
- 2 hele æg, let rørt sammen
- 1 tsk. mandelaroma
- ¼ tsk. salt
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du:
- Hæld tranebær, de hakkede pekannødder og sukker sammen i en skål. Rør det godt sammen og stil det til side
- I en ny skål blander du hvedemel, sukker, smeltet, smør, æg let rørt sammen, mandelaroma og salt. Rør det godt sammen med et piskeris
- Smør en tærteform rigtig, rigtig grundigt og drys så mel i formen, til alle kanter, sider og sprækker er dækket til
- Hæld tranebærrene ned i formen og begynd så at hælde dejen ud over bærrene i brede, lange striber. Sørg for at alle bær er dækket fuldstændig af dejen
- Sæt tærten i ovnen i 45 minutter ved 175 grader
- 10 minutter før tærten er færdig drysser du 1 spsk sukker ud over tærten
- Når den er kold serveres den med vaniljecreme. Eller du kan fryse den til en anden god gang
Den her tærte er en stor favorit ved den årlige Thanksgiving middag. Og så er den fantastisk nem at lave. Og så kan den fryses hvilket er en af mine yndlingsegenskaber i en tærte. Alt hvad der kan laves i forvejen og fryses passer perfekt ind i mit liv.
Opskriften her er fra min madguru The Pioneer Woman. Jeg siger dig, efter jeg opdagede hendes skønne hjemmeside, har min verden ændret sig fuldstændig. Nu laver jeg rent faktisk mad (ind i mellem) og jeg elsker at bage (en masse tærter, jeg ikke selv bryder mig om) og min familie nyder godt af alle de lækre ting, jeg finder på nettet. What’s not to love about that?
Til denne yderst nemme tranebærtærte skal du bruge 5 dl. tranebær, pekannødder, sukker, mel, smør, æg, mandelaroma og salt. Du kan enten bruge friske eller frosne tranebær. Du behøver ikke tænke på at sætte tid til at de kan tø op, hvis du bruger frosne. De skal nok nå at tø nok, inden du sætter tærten i ovnen.
Del også sukkeret op i to separate skåle.
Hæld tranebær op i en skål sammen med hakkede pekannødder og 1½ dl. sukker.
Ryst det hele godt rundt så bær, sukker og nødder bliver godt blandet. Sæt skålen til side.
I en ny skål blander du 2½ dl. hvedemel og 2½ dl. sukker.
Rør de to æg sammen og tilføj 1 tsk. mandelessens. Og saltet.
Og tilføj så det smeltede smør.
Hele denne blanding kan røres sammen med et piskeris, hvilket kun gør tærten endnu nemmere.
Lige inden du hælder tranebærblandingen ned i tærteformen skal den smøres rigtig, rigtig, rigtig meget grundigt. Start med en bagespray eller godt med smeltet smør, kom ind i alle sprækker og kanter. Tag derefter en portion mel og få det rystet rundt i hele formen, så det dækker både bund og kanter. Den her tærte er meget klistret, når den er færdig, så den har tendens til at hænge fast i formen.
Hæld tranebærrene ned i formen.
Begynd derefter at hælde dejen ud over bærrene i lange rolige brede striber. Hvis du gør det her stille og roligt, er der rigeligt dej til at dække alle bærrene. Stille og roligt frem og tilbage i brede striber, ud over hele tærten.
Når alle bær er dækket med dejen, skal den i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Når der er ti minutter tilbage, trækker du tærten ud og drysser 1 spsk. sukker ud over hele tærten og giver den de sidste ti minutter.
Færdig tærte! Så snart den er kølet af kan den enten spises eller smides i fryseren. Min mand elsker at spise denne tærte med en god vaniljecreme. Jeg tror endda næsten det er en af hans yndlingstærter. Han siger, det er fordi den har en smag af marcipan. Han er særligt glad for kanterne, hvor tærten er hård, jeg kan bedre lide midten, hvor den er blød.
You must be logged in to post a comment.