Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Nok til: 70 stk.
Ingredienser:
- 400 g. mel
- 350 g. sukker
- 25 g. kakaopulver
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 150 g. blødt smør
- 1 dl. mælk
- 1 æg
- Chokoladeknapper
Sådan gør du:
- Start med at blande mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron, smør, mælk og æg i en skål. Ælt det hele godt sammen og du kan nu vælge at pakke det ind i film og sætte det på køl til senere, eller lave småkagerne med det samme. Det kan uden problemer klarer natten over i køleskabet
- Rul dejen til kugler på størrelse med små valnødder, læg dem på bagepapir, læg et stykke mellemlægspapir over dem og klm dem flade med en paletkniv
- Pres små stykker chokolade eller chokoladeknapper ned i dem og bag dem ved 160 grader i 12 minutter.
- Lad dem køle af på en rist på bagepapiret
Hvis du kan komme chokolade i det, så vil jeg kunne lide det. Og disse chocolate chip cookies er helt rigtige. Chokoladedej med chokoladeknapper. Hvordan kan det blive andet end genialt? Denne småkage var på listen over julebag i år. En liste jeg laver med en af mc-klubbens børn, Bettina. Vi sætter en weekend af, og så hyggebager vi hele weekenden mens vi hører julemusik og prøvesmager det hele. Og ind i mellem bander vi lidt af en opskrift, når ikke det hele vil, som vi vil. Men så er vi lidt opfindsomme og så går det alt sammen igen.
Her er hvad du skal have fundet frem: Mælk, mel, sukker, kakao, smør, æg, natron og bagepulver. Chokoladerne kommer senere, bare rolig.
Start med at smide 400 g. mel ned i en skål. Okay, måske du ikke skal smide med det, bare hæld det langsomt op.
Hæld 350 g. sukker ned til melet, så det ikke ligger dernede helt alene.
Kom 25 g. kakaopulver ned i skålen. Og lad nu være med at bruge det der Nesquik eller hvad du nu bruger i mælken om morgenen, tag rigtig, mørk kakaopulver.
Ned i samme skål med ½ tsk. bagepulver.
Og ½ tsk. natron.
Vi er ikke færdige endnu, skær 150 g. smør i små tern ned i skålen. Det må gerne være lidt blødt.
Så kom vi til mælken, ½ dl. af det ned i skålen. Vi er næsten klar nu.
Så kom vi til sidste del, ned i skålen med ægget. Og nu skal du have fingrene ned i det. Jeps, bare ned i det med begge hænder. Det er ulækkert som bare pokker, men det bliver godt til sidst.
Se bare, når du har most det hele sammen, får du sådan en fin, lettere klistret, men ikke for meget, brun småkagedej. Hvis du synes, din dej er alt for vår, så kom 2-3 spsk. mel ekstra i, til det ikke klistrer til fingrene i store klumper. Du kan nu vælge at pakke din dej ind og komme den på køl til senere. Det gjorde jeg, da vi havde intet mindre end 8 forskellige julekager, vi skulle have bagt. Så jeg lavede alle deje på forhånd og hev dem ud af køleskabet efterhånden som vi skulle bruge dem.
Tag din dej og rul den til små kugler på størrelse med en lille valnød. Og følg nu mine næste tre instruktioner nøje.
Først lægger du kuglerne på et stykke bagepapir på en bageplade.
Dernæst lægger du et stykke bagepapir eller mellemlægspapir over kuglen.
Og maser den flad med en paletkniv eller lignende.
På den måde får du perfekte små runde småkager. Du må ikke klemme dem fladere end 2-3 mm. Jeg prøvede først at dyppe paletkniven i mel og mase dem, men de blev ved at hænge fast. Så var det, at Bettina og jeg begyndte at tænke alternativt og fandt på at bruge et stykke mellemlægspapir. Smart.
Find nu en pose chokoladeknapper frem. Jeg har hentet disse Hershey’s chocolate chips hjem fra England, og de er perfekt. Du kan også bruge hakket mørk chokolade eller chokoladeknapper. Brug hvad du lige kan finde eller har.
Hershey’s er geniale, fordi de har en lille spids, der kan presses ned i småkagerne. Der kunne lige være 4 i hver. Fantastisk. I ovnen med dem i 12 minutter ved 160 grader, hiv bagepapiret over på en rist og lad dem køle af. Mums.
Så er der chocolate chip cookies og varm kakao, selvfølgelig serveret på mit Disney juleservice. Så bliver det ikke hyggeligere.