Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 500 g. kyllingefars
- 1¼ dl. groft rasp
- ½ dl. fin rasp
- 1 spsk. løgpulver
- 1 tsk. krydret salt
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. dressing mix, sommer
- Fedtstof
- 4 skiver cheddar
- 4 burgerboller
- Ranchdressing
- Salat
- Tomat
- Agurk
Sådan gør du:
- Rør farsen sammen med groft rasp, fin rasp, løgpulver, krydret salt, hvidløgspulver og dressing mix
- Del farsen i 4 lige store dele og form dem til store flade bøffer
- Varm en god klat fedtstof godt op på en pande og steg bøfferne over middelvarme i 8-10 minutter på hver side
- Et par minutter før bøfferne er færdige, lægger du osteskiverne på bøfferne og lader dem smelte
- Varm brødene, vask salaten og skær tomat og agurker i skiver
- Kom godt med ranchdressing på både under og overbolle og fyld din burger med salat, tomat, agurk og bøf med ost på
- Server evt. med grove pommes frites
Der er gået burger i den her i huset. I sidste uge bad Freia om cheeseburger og i denne uge var det Patrich’s tur til at bede om kyllingeburger. Eneste fælleskrav fra de to var, at det skulle være med ost. De sætter mig godt nok på arbejde, de to søde unger, men det giver mig også mulighed for at prøve nogle nye ting, og det er jo meget sjovt.
Advarsel på forhånd, den her burger mætter vildt meget. Til gengæld er den nem at lave, smager fantastisk godt, og så er det jo kyllingekød, så den er vel nærmest sund. Sådan lidt i hvert fald.
Vi havde burgerboller til overs fra Freia’s cheeseburger den anden dag, så dem tog vi frem. Desuden skal du bruge kyllingefars, groft rasp, fin rasp, fedtstof, krydret salt, hvidløgspulver, løgpulver, ranchdressing, dressing mix sommer, ost, salat, tomat og agurk. Ranchdressingen fandt jeg i Meny, hvor jeg ofte finder ingredienser, jeg ikke kan finde andre steder. Især udenlandske ingredienser.
Start med at smide den kværnede kylling ned i en stor skål.
Drys 1¼ dl. groft rasp ud over den kværnede kylling.
Derefter drysser du ½ dl. fin rasp ned i skålen.
Følg efter med 1 spsk. løgpulver.
Og 1 tsk. krydret salt. Denne krydrede salt fandt jeg i Meny på et tidspunkt og det er den salt jeg altid bruger til bl.a. chicken spaghetti casserole. Den er krydret, så brug med måde.
Så tager du 1 tsk. hvidløgspulver. Bare rolig, hvidløgssmagen bliver ikke overvældende, men du kan lige ane den. Er du meget glad for hvidløg, kan du sagtens doble mængden.
Til sidst tager du 1 spsk. dressing mix, sommerudgave fra Knorr. Den slags du normalt bare rører ud i en creme fraiche dressing, men denne gang kommer du den tør i farsen. Et brev er lige præcis den mængde du skal bruge.
Det hele røres sammen og så har du sådan en fast fin fars. Den virker måske lidt tør, men du behøver ikke være bekymret, det bliver rigtig godt.
Vi delte farsen i 3 klumper, fordi vi kun var tre til aftensmad. Den kunne sagtens være delt i fire, uden at nogle skulle gå sultne fra bordet. Manse klappede de tre klumper ud til bøffer, hakkede dem lidt på begge sider og så var vi klar.
Varm en god klat fedtstof op på panden og steg dem så ved middelvarme i 8-10 minutter på hver side. De skal have en god sprød stegeskorpe.
Et par minutter før de er færdige, kommer du en fed skive cheddar på hver bøf.
Så er vores burger samlet. Lune burgerboller, en god klat ranchdressing på bunden, salat, tomat, agurk, kyllingebøf med ost og en god klat ranchdressing igen. Egentlig havde vi lavet rustikke pommes frites til burgerne, men det var slet ikke nødvendigt. Vi var alle tre godt mætte efter vores kyllingeburger.