Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 majskolber
  • 1 pk. bacon i skiver

Sådan gør du:

  • Fjern blade og tråde fra dine majskolber
  • Pak baconskiverne ud
  • Vikl 5-6 skiver bacon om hver majskolbe, så de er helt dækket
  • Sæt dem i tildækket i køleskabet i min. 8 timer
  • Læg dem på en rist over bagepapirsdækket bageplade. Sæt dem i ovnen ved 190 grader i 45 minutter
  • Server med hvad du har lyst til. Puh, nu tror jeg da jeg trænger til et glas vin ovenpå det kæmpe arbejde det var, at skrive denne opskrift ind

Jeg elsker sommer og jeg elsker majskolber med smør og salt. Jeg troede at majskolber kom i to udgaver, kogt eller grillet. Oh, how wrong I was!! Majskolber bliver aldrig det samme igen. Nu er det godt nok ikke sommer længere, men på lørdag fejrer vi Thanksgiving med familien (ja jeg ved godt det er for tidligt), og dette kunne bestemt være en mulighed, hvis jeg kan finde friske majs.

1

Det er ikke verdens sværeste opskrift det her. Du skal bruge majskolber og bacon i skiver. Helst den billige bacon i skiver, for den er faktisk den pæneste og bedste bacon. Jeg prøvede med den dyre variant, men deres skiver var for uens, tynde og umulige at arbejde med.

2

Fjerne blade og tråde fra dine majskolber.

3

Pak dit bacon ud. Måske du faktisk lige burde tage dig et glas vin og holde en pause, du skulle jo nødigt overanstrenge dig i dag.

4

Begynd at vikle baconskiverne tæt om majskolben. Der må ikke være synlig majs.

5

Der går ca. 5-6 skiver bacon pr. majskolbe. Pak dem nu ind i film og sæt dem på køl et par timer. Helst gerne 8 timer, det vil faktisk være super, hvis du forbereder dem om morgenen, sætter dem i køleskabet og smækker benene op resten af dagen.

6

Når det er ved at være tid til aftensmad, smækker du benene ned igen. Læg majskolberne på en rist over en bagepapirsdækket bageplade. Sæt dem i ovnen ved 190 grader i 45 minutter. De kan også grilles over indirekte varme i 30 minutter, men så skal du huske at vende dem hver 5. minut. Jeg er doven og agter ikke at stå ved grillen i en halv time for at vende dem, når jeg kan smække dem i ovnen og sætte mig ned med mit glas vin igen.

7

Server dem med lige præcis hvad der passer dig. Men glem alt om smør og salt, bare sæt tænderne i og nyd smagen af bacon og majs. Sødt og røget. Saftigt og sprødt. Det kan slet ikke beskrives.