Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter afhængig af hvor mange du laver

Nok til: 4-8 personer


Ingredienser:

  • 7½ dl. pandekagemel
  • 2½ dl. majsmel
  • 7½ dl. vand, ca.
  • 1 æg
  • 2 poser brunchpølser
  • Grillspyd i træ
  • Rapsolie

Sådan gør du:

  • Klip pindene i halve og stik dem 2/3 ind i pølserne (eller ostestavene)
  • Begynd at varme olien op i en gryde over medium-høj varme
  • Bland pandekagemel og majsmel i en skål
  • Slå ægget ud i en kop, rør det let sammen og hæld det ned i melblandingen
  • Begynd at hælde vandet i lidt efter lidt, mens du rører sammen. Dejen må ikke være for tyk, men heller ikke så tynd, at den løber af pølserne med det samme
  • Når olien er tilpas varm, dypper du en pølse i dejen, slår den overskydende dej af og lægger den forsigtigt ned i olien. Vend pølsen undervejs, så den bliver gyldenbrun hele vejen rundt
  • Læg dem på fedtsugende papir eller bagepapir og nyd dem lune med sennep, ketchup, remoulade eller hvad du nu lige er til

Husk du kan krydre dejen med et væld af krydderier, blandinger o.l., du kan skære ost i stave, 2 cm. tykke og 5-7 cm. lange, og sætte på pindene, du kan lave tykke løgringe og dyppe i dejen, der er en verden af muligheder, for at lave lækre ting, så hav det sjovt og vær kreativ. Jeg har hørt rygter om mini Oreo’s dyppet i dejen og friturestegt, små marsbarer osv.


En ægte amerikansk klassiker er corn dogs. Vi ser dem rigtig tit i film og serie, uden helt at ane hvad det er. Men her er svaret. Det er en pølse på pind i dej friturestegt. Eller friturestegt pølse på pind i dej. Eller en pølse i dej på pind friturestegt. Eller friturestegt pølse i dej på pind. Har du fanget idéen? Stik en pind i en pølse, dyb den i dej og frituresteg den.

Første gang jeg lavede dem her, var til en fællesspisning i motorcykelklubben. Jeg brugte almindelige brune lange pølser og det var et bøvl. De blev da flotte og store, men det var jo stort set umuligt at finde en gryde, der kunne rumme en pølse med pind i enden, uden at skulle bruge 3-4 liter olie. Så siden er jeg skiftet til at bruge enten cocktailpølser eller brunchpølser. Du kan også lave tykke ostestave på pind og bruge samme dej, eller dyppe tykke løgringe i dejen og lave hjemmelavede løgringe. Du kan krydre dejen med et væld af krydderier, bruge forskellige slags pølser osv. osv. Mulighederne er uanede.

Herhjemme har vi en enkelt gang i mellem brugt dem som middagsmad, når vi har haft lyst til andet end rugbrød. Oprindeligt spiser man dem med krydret sennep, men ketchup og remoulade er ligeså fint. Du kan lave dem i forvejen og varme dem op i en ovn, dækket med sølvpapir, men der er nu bedst, når de er helt friske.

1

Du skal bruge pandekagemix, majsmel, rapsolie, et æg, pølser og pinde. Dette er den enkle udgave, husk du kan lade dig inspirere af krydderihylden, bruge ost eller løgringe i stedet for pølser osv. Leg med opskriften, hav det sjovt.

2

Jeg bruger almindelige grillspyd i træ. Hvis du bruger almindelige lange hotdogpølser, så lad spyddene være hele, men hvis du bruger cocktailpølser eller brunchpølser, så klip pindene i halve. Pas på splinterne fra de klippede ender.

3

Stik spyddene ca. 2/3 ind i pølserne, sørg for at den klippede, splintrede inde ikke kommer ind i pølsen. Det er altså ikke nemt at sidde og pille splinter ud af munden og tungen, men jeg vil gerne høre opkaldet, når du ikke kan komme på arbejde næste dag. ”Jeg kan ikke komme på arbejde i dag chef, jeg skal til læge og have pillet splinter ud af tungen chef.” Ha ha.

4

Inden jeg varmer olien op, tjekker jeg som regel at pølse og pind kan være i den gryde, jeg har valgt. Det er erfaringen der kommer af, at have varmet olien op i en for lille gryde. Det giver bare opvask.

5

Start med at hælde 7½ dl. pandekagepulver op i en skål. Jeg plejer at bruge American Style Pancake Mix fra Mississippi Belle. Jeg finder altid pandekagemixen i SuperBest i deres Food from Home afdeling. Og ellers kan man jo altid forsøge at erstatte det med en fordansket udgave af pandekagemel. Men så eventyrlysten har jeg ikke været endnu, if it works don’t fix it.

6

Tag dernæst 2½ dl. majsmel og hæld ned i skålen. Her bruger jeg bare den majsmel jeg kan finde.

7

Rør de to slags mel sammen og det er nu du kan begynde at være kreativ med krydderierne. De kendte amerikanske corn dog sælgere har alle hemmelige krydderiblandinger i deres dej. Det kan være en blanding af chilipulver, paprika, gurkemeje, oregano osv. Vær kreativ.

8

Slå et æg ud i en kop og rør det let sammen, inden du hælder det ned til melblandingen.

9

Begynd at hælde vand i blandingen nu. Gør 7½ dl. vand klar, men rør det i lidt af gangen og hold øje med, at dejen ikke bliver for flydende. Den skal gerne hænge ved pølserne, uden at være for tyk men samtidig skal overskydende dej løbe af, uden at være for tynd. Nej jeg gør det ikke nemt, undskyld.

10

Jeg rørte det sammen med en gaffel og et lille hint, hvis din gaffel kan stå sådan her af sig selv, så er dejen for tyk.

Det er ikke sikkert du skal bruge alt vandet, du må føle dig lidt frem.

11

Varm din olie op i en passende størrelse gryde over medium-høj varme. Tjek om olien er klar, ved at lade en lille klump dej falde ned i gryden. Det skal begynde at syde med det samme, men må ikke straks blive brunt.

12

Dyp pølsen i dejen og sørg for at hele pølsen er dækket. Bank evt. pinden mod kanten af skålen, så overskydende dej hurtigere ryger af.

13

Læg pølsen ned i olien forsigtigt, så det ikke sprøjter op med varm olie. Vend den undervejs.

14

De skal gerne være pæne gyldne hele vejen rundt, når du tager dem op. Og så er det selvfølgelig i orden at prøvesmage, men lad dem lige køle lidt af først. Lad olien dryppe af, inden du lægger dem over på bagepapir eller fedtsugende papir.

15

For at undgå at pølsen dumper ned på bunden og får en træls form, holder jeg fat i pinden i to sekunder, inden jeg lader den glide ned i olien. På den måde er den begyndt at puffe op og lægger sig straks pænt i overfladen.

16

Så er der corn dogs klar til familien. Her er corn dogs fra to poser brunchpølser. Der var lidt dej til overs og så er det du kan begynde at eksperimentere med ost på pind, løgringe osv.

IMG_2786

Her har jeg faktisk eksperimenteret lidt med mulighederne. Jeg glemte dog løgringene. De bagerste, runde ting på pladen er cheddarblokke. Hold nu op de blev gode, men husk at spise dem mens de stadig er lune. Osten er helt flydende og lækker. De forreste er store rejer. Jeg synes de blev gode, men jeg var den eneste i flokken, der spiste dem. Min familie var ikke for begejstret. Men pyt med det, det er okay at eksperimentere og det er sådan geniale retter bliver til.