Forberedelse: 14 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 500 g. rosenkål
  • 1 butternut squash
  • 1 stort eller 2 mellem rødløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. chilipulver eller chiliflager
  • 3/4 dl. balsamico glaze
  • Kerner fra 1 granatæble

Sådan gør du: 

  • Start med at skære stokken af rosenkålene, skyl dem grundigt og halver dem
  • Pil løget og skær det i store tern
  • Halver squashen, fjern kernerne, fjern skrællen og skær den i store tern
  • Kom alle grøntsagerne på en bageplade, vend dem i olivenolie, salt, peber og chilipulver
  • Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Husk at vende dem halvvejs
  • Bank på granatæblet, til kernerne har løsnet sig. Skær den op og ryst kernerne ud. Skyl dem evt. hvis de er meget saftige
  • Når grøntsagerne er færdige, hælder du dem op i et fad, hælder balsamico glazen over, drysser med granatæblekernerne, vender det hele hurtigt sammen og så er der serveret

Selvom jeg har haft travlt hele foråret og sommeren, og ikke har kunnet finde tid til at dele opskrifter med jer, så betyder det ikke, at jeg ikke har fået noget at spise. Vi har naturligvis stadig afprøvet nye opskrifter, tilpasset opskrifter, skrottet opskrifter og mikset opskrifter de sidste mange måneder. Og en af de opskrifter, der totalt tog røven på mig, er den her.

Jeg kan ikke lide rosenkål. Overhovedet! Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde før har smagt rosenkål, men jeg er helt sikker på, at jeg ikke kan lide dem. Butternut squash er jeg lidt usikker på og granatæblekerner har jeg slet ikke fattet ideen med. Jeg antager, at de blot er en modedille.

Men Claus har her i efteråret deltaget i et livsstilskursus gennem Veteranstøtten, hvor han blandt andet skulle ændre lidt på kosten, spise lidt sundere og lidt mere regelmæssigt. Og som den gode kone jeg jo er (nu må der da snart komme en pokal eller medalje til mig), så støtter jeg naturligvis op. Så i vores jagt på at tilføje mere grønt til vores kost, faldt jeg over denne opskrift. Jeg ved at Claus godt kan lide rosenkål, og jeg er kommet dertil i mit liv, hvor jeg er villig til at afprøve min tese om, at rosenkål er det absolut mest forfærdelige på denne jord.

Så jeg lavede denne opskrift til ham (og nogle ovnkartofler som backup, bare i tilfælde af, at min tese holdt stik). Den er flot og farverig, det indrømmer jeg gerne. Den er også nem og hurtig. Men det allermest irriterende er da nok, at den faktisk smager hamrende godt! Så den er vendt tilbage på madplanen siden da, til stor glæde for Claus og til stor irritation for mig, da jeg nu må sætte spørgsmålstegn ved alt hvad jeg ved.

Så hvis du, ligesom mig, hader rosenkål, så synes jeg du skal prøve den her opskrift.

Listen er ganske kort her, du skal bruge rosenkål, butternut squash, rødløg, granatæble, salt, peber, olivenolie, chilipulver eller chiliflager og balsamico glaze. Der er fire ingredienser i denne liste, jeg ville have svoret, aldrig ville være at finde i mit køkken.

Start med at skære stokken af rosenkålene, skyl dem godt og halver dem.

Pil rødløg og skær dem i store stykker.

Halver squashen, fjern kernerne, skær skrællen af og skær den i store tern. Kernerne fra den første har jeg renset, tørret og gemt til køkkenhaven næste sommer.

Kom grøntsagerne over på en bageplade med bagepapir.

Hæld olivenolie over og drys med salt, peber og chilipulver eller chiliflager. Vend så det hele godt rundt, spred det ud i et lag og sæt det i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Vend dem så godt du kan halvvejs.

Bank løs på granatæblet og hæld så kernerne ud. Jeg valgte at skylle dem, for denne her var en helt særlig saftig udgave. Jeg kom til at banke den lidt rigeligt hårdt ned i køkkenbordet og pludselig var der granatæbleblod ud over det hele. Sikke noget svineri. 

Når grøntsagerne er færdige, hælder du dem op på et pænt fad, hælder balsamico glaze over, drysser med granatæblekerner og vender det hele hurtigt rundt.

Se lige de farver, grønt, orange, rødt og lilla. Man kan da kun blive glad af alle de farver.

Her blev de serveret med en god bøf og hvidløgsbrød. Vi har også spist dem til kylling og hvidløgsbrød og jeg er sikker på, at de også vil gøre sig godt til en svinemørbrad og hvidløgsbrød.

I denne portion var der rigeligt til Claus og jeg samt rester til hundene, hvilket de absolut er begejstrede for.