Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Nok til: 2 personer


Ingredienser:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 350 g. kæmperejer
  • 4-500 g. frisk spinat
  • ½ løg, hakket
  • ½ l. fløde
  • 1 pk. frisk pasta
  • 1 pk. bacontern, stegte
  • 2½ dl. friskrevet parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Du starter med at rense rejerne for skal og eventuelt tarm
  • Steg bacontern
  • Skyl spinat, hak løg og pres eller hak hvidløg
  • Varm olien op i en gryde og kom hvidløgene derned
  • Tilføj rejerne og lad dem få ganske kort tid på hver side. Når de er fine og lyserøde, tages de op og lægges på en tallerken
  • Kom derefter løg og spinat i gryden og lad det stege til løgene er klare og spinaten er faldet sammen
  • Tilføj så fløden og lad det komme i kog
  • Tilføj pastaen og kog det i fløden til det er mørt
  • Tilføj så parmesanen og rør det hele godt sammen
  • Vend til sidst rejer og bacontern i retten og så er der serveret

Det her er en forholdsvis ny pastaret på vores madplan, men vi har til gengæld allerede fået den en del gange. Det startede egentligt med at Kvickly havde et godt ja-tak tilbud på en pose kæmperejer og jeg valgte at købe to. Uden helt at vide, hvad jeg skulle med dem. Men så fandt jeg den her opskrift og den er absolut fantastisk. Den er super nem og hurtig, det er virkelig næsten mad på 15 minutter her. Claus startede med at øffe lidt over, at rejerne var dyre og det er de da nok også. De koster 60 kr. pr. pose. Men til gengæld bruger vi kun en halv pose af gangen, det vil sige, at der er kød for 30 kr. til aftensmad til to mennesker. Så måtte han jo konstatere, at så var det nok ikke så slemt. Så hver gang Kvickly har haft et ja-tak tilbud på kæmperejer siden da, har jeg købt to poser af gangen. Og vi får dem hurtigt brugt.
Det her er første gang det er lykkedes mig, at smide det første billede væk. Så i stedet for et billede af de samlede ingredienser, får I her en oplistning. I skal bruge olivenolie, hvidløg, løg, spinat, kæmperejer, fløde, frisk pasta, parmesan, stegte bacontern og salt og peber.


Start med at komme 2 spsk. olivenolie op i en gryde og varm det op.

Tilføj derefter 4 fed pressede eller finthakkede hvidløg.

Rejerne skal du tø op, du fjerne skallen, skyller dem og tjekker for tarm-strengen, men det er nu sjældent jeg har fundet den. Jeg bruger som sagt en halv pose pr. gang til os to herhjemme.
Kom dem derefter op i gryden med olivenolien.

Vend dem efter et minuts tid. Pas endelig på, at de ikke får for meget.

På ganske kort tid er de blevet fine røde på begge sider. Tag dem straks op, når de får denne fine farve.

Kom så 4-500 g. frisk spinat i gryden sammen med et halvt, hakket løg.

Når spinaten er faldet sammen og løget er blevet klar i farven, kan vi gå videre. Undskyld tågen, men jeg har ikke en smart maskine, der kan stå og puste dampen væk og Claus var ikke hjemme til at stå og puste i dag.

Kom en halv liter fløde i gryden og lad det komme i kog. Du kan godt bruge madfløde, hvis du vil have en lidt mindre fed udgave.

Kom den friske pasta i gryden og lad den koge med i et par minutter til den er mør. Husk at røre rundt undervejs.

Tilføj så 2½ dl. friskrevet parmesan og rør det hele godt sammen til osten er smeltet.

Kom rejerne tilbage i gryden sammen med 1 pakke stegte bacontern. Smag til med salt og peber.

Og så er der serveret, rejer i flødesauce med spinat og frist pasta. Sådan en grydefuld mætter så rigeligt Claus og mig. Hvis du sørger for en let forret og måske serverer en rustik salat eller noget lækkert bruchetta til, så er der her rigeligt til 4 mennesker. Men vi er nogle grisebasser, så vi spiser sådan en grydefuld næsten selv uden salat, forret eller bruchetta.