Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Nok til: 12 personer


Ingredienser:

Smørelse

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. kakaopulver

Kagen

  • 225 g. smør
  • ¾ dl. kakaopulver
  • 2½ dl. vand
  • 4 dl. mel
  • 3½ dl. sukker
  • 1½ tsk. natron
  • 2 æg
  • 1 ¾ dl. creme fraiche
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 5 dl. chokoladeknapper i assorterede farver

Glasur

  • 170 g. mørk chokolade
  • 1½ dl. fløde
  • ¼ tsk. vaniljeessens

Sådan gør du:

  • Start med smørelsen til formen
  • Smelt smørret og rør kakaopulveret ud i det. Lad det køle let af og smør så formen med chokoladen
  • Kom vand, smør og kakaopulver i en kasserolle og lad det hele smelte sammen. Rør det godt sammen og stil det til side, så det kan køle af
  • Kom mel, sukker og natron op i en stor skål
  • Hæld chokoladen fra kasserollen op i skålen og rør det sammen
  • Tilføj de to æg og rør det sammen igen
  • Rør creme fraiche og vaniljeessens i dejen
  • Vend til sidst chokoladeknapperne ind i dejen
  • Kom dejen i formen og bag den ved 175 grader i 45 minutter. Tjek med et træspyd om den er klar
  • Lad kagen køle af, inden du vender den ud på en tallerken
  • Kom fløden op i en kasserolle og varm det langsomt op, mens chokoladen smelter i det. Tilføj vaniljeessensen
  • Lad glasuren køle af, inden du hælder den over kagen
  • Server evt. med vaniljeis og friske bær

Min mands sygdom giver os nogle gange nogle udfordringer i hverdagene og det sker at jeg ind i mellem må trække vejret lidt ekstra dybt et par gange inden jeg finder min pyt-hat frem igen. Som da han i tidlig vinter i 2018 pløjede hele vores have op, mens jeg var til træning. Og jeg mener sådan rigtig pløjede, med traktor og plov og det hele. Vi var da enige om, at vi på et tidspunkt ville have lagt græsplænen om, da den var noget ujævn, jeg var så ikke helt forberedt på, at det skulle være lige nu. Men nu fik han lige traktoren startet og så skulle den da ikke stå der uden et formål.

Claus ved godt, at hans sygdom nogle gange er lidt tung at leve med for mig, der er lidt udfordringer der følger med. Men han er også rigtig god til at gøre ting for mig, som gør mig glad. Så når jeg får en vild ide om at jeg vil have drivhus og køkkenhave, så fikser han det for mig. Og høns fik jeg også. Og næste år håber jeg at kunne tilføje biavler til cv’et. Men i dette tilfælde, gik han ud og købte nye bageforme til mig, til trods for at han er den første til at påpege, at jeg har rigeligt med bageforme og bør rydde ud i dem.

Jeg tror dog, der var en bagtanke med formene, for det betød jo, at jeg straks var nødt til at afprøve dem. De er nu også søde.

Jeg fandt en opskrift som jeg simpelthen er nødt til at døbe 5 x chokoladekage. Vi har altså tripple chocolate cake slået med flere meter her.

Er mine nye forme ikke søde? Små og røde og helt bedårende. De passer for øvrigt rigtig godt til at lave kage til mit kontor, der er ikke så frygteligt meget til overs, som der plejer at være.

Til selve kagen skal vi bruge smør, kakaopulver, vand, mel, sukker, natron, æg, creme fraiche, vaniljeessens og chokoladeknapper. I dette tilfælde både mørke og hvide chokoladeknapper. Du kan nøjes med mørke, men så er det kun 4 x chokoladekage.

Til at smøre formene med skal vi bruge smør og kakaopulver.

Og til glasuren skal vi bruge fløde, mørk chokolade og vaniljeessens.

Først til formene, jeg bruger ofte eftervarmen på komfuret til at smelte mit smør i en lille ramakin. Jeg bilder mig ind at det er energibesparende.

Det tager ingen tid, så er smørret smeltet.

Kom kakaopulveret i og rør det sammen.

Det skal være tykt og helt rørt ud.

Så smører du formen eller formene godt ind i chokoladesmørret. Det var chokolade nr. 1.

Så til dejen. Først smelter du smørret i en kasserolle sammen med vandet og tilføjer kakaopulveret. Det er chokolade nr. 2. Lad det køle lidt af, inden du fortsætter.

I en stor skål blander du mel, sukker og natron.

Tilføje så chokolade nr. 2 fra kasserollen og rører det godt sammen.

Rør de to æg ud i dejen.

Og tilføj creme fraichen og vaniljeessensen.

Til sidste tilføjer du de mørke og de hvide chokoladeknapper. Det er chokolade nr. 3 og 4.

Kom dejen i din form, eller i dette tilfælde to forme, da de begge er noget mindre end normalen. Bag dem ved 175 grader i 45 minutter.

Så er de klar til at køle let af, inden du vender dem ud på en tallerken.

Ser den ikke fin ud, jeg er meget begejstret for min nye lille bundt cake form.

Så skal vi have lavet glasuren. Kom fløde og chokolade op i en kasserolle og tilføj vaniljeessensen.

Så er vores chokolade nr. 5 klar. Lad den køle lidt, inden du hælder den over kagen, jo varmere den er, jo hurtigere løber den bare af kagen. Er den kølet lidt af først, løber den langsommere og laget bliver tykkere.

Jeg synes selv den blev rigtig fin. Og det synes mine kolleger også. Der er rigtig meget chokolade i denne kage, så du kan overveje at servere den med vaniljeis og frisk frugt. Det vil passe rigtig godt med mængden af chokolade.