Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Nok til: 6 personer
Ingredienser:
- 6 tortillas
- 500 gram oksefars
- 1 dåse baked beans
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 lille dåse majs
- 1 glas taco sauce
- 1 tsk. oregano
- 1 knsp. cayennepeber
- ½ tsk. spidskommen
- Friskrevet cheddar
Sådan gør du:
- Hæld bønnerne op i en gryde, varm dem op og mos dem med en ske eller gaffel undervejs. Kom en god dl. revet ost i, rør det sammen og lad osten smelte. Sæt gryden til side
- Begynd at brune farsen i en ny gryde
- Imens kødet brunes skyller du majsene og skærer løg og peberfrugt i små tern
- Kom grøntsagerne op i gryden, når alt kød er brunet
- Tilføj oregano, cayennepeber og spidskommen og rør det godt sammen
- Kom ¾ af tacosaucen op i gryden, rør det godt sammen og tag gryden af komfuret
- Læg alle 6 tortillas ud på bordet og fordel bønnesnasket på midten af dem
- Fordel derefter kødfyldet på alle seks og fold dem sammen som forårsruller. Store forårsruller
- Læg dem ned i et ildfast fad, fordel resten af taco saucen ud over rullerne, derefter en god portion revet ost
- Sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter
- Server dem gerne med en god gang frisk salat
Burritos er noget, jeg altid har ønsket mig at prøve. Jeg har kun hørt om dem, og set nogle morgenmadsudgaver i Man vs. Food. Nu lavede jeg så en aftensmadsudgave, men jeg er nødt til at finde en morgensmadudgave på et tidspunkt, for det er jeg simpelthen nød til at prøve.
Nå men nu fandt jeg en opskrift på burritos, men måtte ændre en del småting undervejs, pga. mangel på amerikanske varer i de danske supermarkeder. Men vi syntes begge, de blev helt fantastiske, og så mætter de faktisk pænt godt. Vi lavede 6 burritos i den tro, at vi i hvert fald godt kunne spise mindst to hver. Efter vi hver havde spist én, kiggede vi på hinanden, lænede os tilbage og besluttede, at hvis vi spiste mere, ville vi revne. Normalt er det ikke et faktum vi tager hensyn til, men ind i mellem må vi tænke os om, spise fornuftigt og gøre plads til slik senere. Det handler alt sammen om prioriteringer.
De ting, jeg synes der skal bruges er: 6 tortillas, 500 gram oksefars, 1 dåse baked beans, rød peberfrugt, 1 lille dåse majs, 1 glas taco sauce, oregano, cayennepeber, spidskommen, friskrevet cheddar og ja der er hvidløg på billedet, men mit hvidløg havde det ikke godt, så det blev til et rødløg i stedet. Sådan kan det gå, når man ikke bruger sit hvidløg hurtigt nok.
Hæld bønnerne op i en gryde og lad dem blive godt varme, mens du moser dem. Jeg kan for resten ikke lide bønner, så det her var lidt et sats for mig. Men jeg kan heller ikke lide broccoli og blomkål og spiser også lystigt de to ting.
De må godt blive godt moste, men der må også godt stadig være lidt bønnestykker tilbage.
Kom en dl. ost med top på i bønnerne og rør det sammen.
Nu får det en lidt tykkere og mere cremet konsistens. Lad bare alt ost smelte helt og sæt bønnesnasket til side.
Tag oksefarsen og begynd at brune det i en ny gryde.
Mens kødet bruner, kan du gøre grøntsagerne klar. Skyl majsene og hak løg og peberfrugt i små tern.
Jeg startede med at komme ca. halvdelen af grøntsagerne i det brunede kød, men endte alligevel med at bruge alle grøntsagerne. Bare rør det godt sammen.
Tag så ca. 1 tsk. oregano og rør i kødet.
Jeg kender ikke lige måleenheden her, men det må vel svare til 1/8 tsk. cayennepeber. Du kan altid komme mere i alt efter smag og behag.
Jeg startede med ca. ¼ tsk. spidskommen, men endte alligevel med at bruge ½ tsk. Der er noget ved spidskommen, der får mig til at tænke Mexico, og det endda helt uden at have været der. Jeg tror det er fordi det dufter, som meget af maden gør på mexicanske restauranter.
Kom ca. ¾ af taco saucen i kødet. Du kan bruge en hvilken som helst slags sauce du ønsker her, vær kreativ og legesyg. Rør det hele godt sammen og nu er vi klar til at samle vores burritos.
Læg de 6 tortillas frem på bordet og fordel bønnesnasket ud over dem. Sørg for at holde en god kant fri hele vejen rundt.
Fordel så kødfyldet på alle 6 tortillas.
Fold nu top og bund ind.
Fold dernæst den ene side ind over og pas på, top og bund ikke folder sig ud igen.
Vend tortillaen med den foldede kant ind mod dig selv og rul den så, så den får form som en forårsrulle.
Læg dem ned i et fad og fordel den sidste smule taco sauce ud over dem.
Se, det ser allerede helt fantastisk ud. Og det dufter helt fantastisk også, det lover jeg dig. Gad vide hvornår de opfinder en computer og et internet, der kan overføre duft?
Fordel noget revet ost ud over dine burritos og sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader. Osten skal bare lige være smeltet.
Så er vores burritos klar. Hvilket er meget heldigt, for jeg var sulten.
Nøøøøøj de smagte godt. Og lige med en klat hvidløgsdressing til, så er de fuldstændig himmelske. Og det bedste er, de tog ingen tid at lave.
You must be logged in to post a comment.