Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 10 æg
  • 2 pakker bacon i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • 3-4 store champignon i skiver
  • Revet ost

Sådan gør du:

  • Find en muffinpande frem og læg en skive bacon rundt i kanten på hvert hul. Halver resten af baconskiverne og læg en halv skive i bunden af hvert hul
  • Læg champignon, ost og champignon i halvdelen af hullerne og tomat, ost og tomat i den anden halvdel. Slå et æg ud i hvert hul og sæt dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter
  • Serveres med pandekager, sirup, frisk frugt, stegte brunchpølser og stegte champignon. Eller rundstykker, hvis du er til en mere dansk udgave. Eller måske bare som morgenmad sammen med en skive knækbrød. Det bestemmer du faktisk selv
  • Du kan også vælge at skifte tomat eller champignon ud med f.eks. peberfrugt, en skive kogt kartoffel, eller hvad du nu har lyst til i din morgenmad. Lad fantasien få frit spil

Ind i mellem giver jeg den gas om morgenen og laver det store amerikanske morgenbord, som vi kalder det. Nu er jeg ikke morgenmenneske, og dette morgenbord er ikke det sundeste, så det sker ikke for tit, men ind i mellem, så skal vi forkæles. Jeg bruger også dette morgenbord, hvis jeg ved, at vi ikke kan nå at få frokost den dag, for det her ligger en pænt god bund. Her får du opskriften på æg i baconreder. Jeg har også lavet æg i kartoffelreder til morgenmad, dem får du lige en anden gang, når jeg har kartofler til overs fra en aftensmad.

1

Du skal bruge æg (doh), bacon i skiver, champignon renset og i skiver, tomat i skiver og revet ost.

2

Start med at finde en muffinpande eller to frem. Jeg har de her med ekstra store huller, de passer perfekt til morgenmaden. Du kan også bruge små ramekiner eller måske endda kaffekopper, hvis de kan holde til varmen. I hver hul lægger jeg e skive bacon rundt på kanten. De her huller passer perfekt til en skive bacon pr. stk. Du behøver ikke smøre panderne, det klarer baconfedtet for os.

3

Når du har kantet alle de huller du skal bruge med bacon, skærer du resten af skiverne i halve, og lægger en halv skive i hver bund. Så er vores reder klar.

4

Læg nu et lag champignon i hvert hul.

5

Derefter lidt revet ost. Ost er godt, husk altid det. Ost og bacon, så kan intet gå galt.

6

Dernæst lægger du endnu et lag champignon i rederne.

7

Og slå nu et æg ud i hver rede.

8

I de andre reder gentog jeg processen, men byttede champignon ud med tomater.

Sæt nu panderne i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hold øje med at blommerne ikke brænder.

9

Så er der serveret baconreder med æg. Jeg tog de her ud mens blommerne stadig var løbende, for jeg elsker løbende blommer. Brug en ske eller gaffel til at løsne dem i kanten og bunden og løft dem derefter over på din tallerken.

10

Ud over baconrederne serverer jeg stegte brunchpølser, stegte champignon, frisk frugt, ahornsirup og juice. Nogle gange er der også sprødstegt bacon, men i dag brugte jeg alt min bacon i rederne.

11

Og så er der selvfølgelig en god stak amerikanske pandekager. SuperBest har en pakke pandekagemel fra Mississippi Bell i deres Food from Home afdeling. Det er den jeg altid bruger. Der skal kun tilføjes mælk, æg og olie og så er der pandekager. Pakken koster lidt, men jeg kan samtidig berolige dig med, at der er til rigtig mange morgenborde i sådan en pakke.

12

Æg i baconrede med tomat og ost, stegte champignon, brunchpølse og pandekager godt søbet ind i sirup. Så bliver morgenmaden altså ikke bedre. Og at kunne sidde bagefter og smovse i frisk frugt, der er skåret ud i lækre bider, er bare prikken over i’et.