Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 6-7 timer

Nok til: 8 personer + rester


Ingredienser:

  • 2-3 kg. nakkefilet
  • 1 stort løg
  • 1 pose chipotle i adobosauce eller 2-3 friske hele chili eller 4 spsk. stærk chilisacue eller slet ingen chili, hvis det ikke lige er din stil
  • 2 dåser Dr. Pepper eller almindelig cola
  • 2 spsk. brun farin
  • Salt og peber

Sådan gør du: 

  • Start med at pille dit løg og skær det i kvarte. Skil lagene fra hinanden og kom det hele ned i en stegeso eller stor gryde, der kan gå i ovnen
  • Krydr dit kød godt med salt og peber på den ene side, læg det ned i gryden med den krydrede side ned og krydr igen på den anden side
  • Tilføj chili, Dr. Pepper og brun farin
  • Rør det hele sammen og sæt gryden i ovnen med låg på ved 150 grader i de næste 6-7 timer. Vend kødet en gang i timen, så længe det er muligt
  • Server i burgere, på nachos, på pizza, i tortillas eller hvad du nu lyster

Jeg elsker den her opskrift, fordi den er så nem, så simpel og giver en helt fantastisk lækker pulled pork, helt uden brug af grill eller rygeovn. Du skal bare have en stegeso og en ovn, og så kører det for dig. Den er faktisk så nem, at min papsøn selv kan lave den nu, og jeg er stor fan af mad, jeg ikke selv behøver lave. En smule ironisk, når man tænker på, at jeg har en hjemmeside, der handler om mad, men ikke desto mindre, så elsker jeg mad, der bare på magisk vis dukker op foran mig.

Denne opskrift er nemmest at lave på fridage, hvor du har tid til at lade maden passe sig selv i 6-7 timer. Du kan bruge kødet i tortillas, i burgere, på pizza, på nachos, til pommes frites eller hvad du nu lige har lyst til. Her er masser af anvendelsesmuligheder og fælles for dem alle er, at det smager hamrende godt.

1

Du starter med at købe ca. 2 kg. nakkefilet uden svær. Efter at pulled pork er blevet så populært, finder du næsten ikke en større dagligvarebutik uden nakkefileter. Du skal også bruge brun farin, et stort løg, salt og peber, Dr. Pepper og chili. Vi har denne gang brugt chipotle i adobosauce købt ved www.chilihouse.dk. Du kan også bruge 4 spsk. stærk chilisauce, et par friske hele chili eller hvad du nu ellers kan finde på. Du kan også helt undlade chili, hvis du ikke er til stærk mad. Hvis du bruger chipotle i adobo, skal du forberede dig på, at det er pænt spicy. Brug en sød barbecue sauce, når du skal spise kødet.

2

Pil dit løg og skær det i kvarte.

3

Skil lagene fra hinanden og smid dem alle ned i en stegeso.

4

Kom godt med salt og peber på den ene side af dit kød.

5

Læg det med den krydrede side ned i stegesoen ovenpå løgene.

6

Og kom så godt med salt og peber på oversiden.

7

Hæld posen med chipotle i adobosauce ud over kødet. Eller smid et par chili derned. Eller kom et par skefulde stærk chilisauce ned i stegesoen. Eller hop helt over dette billede, hvis du er bange for chili.

8

Hæld nu din Dr. Pepper ned i stegesoen. Du skal bruge hvad der svarer til to dåser. Du kan også bruge to dåser almindelig cola, men vi holder os som regel til Dr. Pepper. Det eneste du aldrig, aldrig må gøre, er at bruge light produkter. Her har vi brug for alt det sukker, vi kan få fat i.

9

Og til sidst finder du lige 2 spsk. brun farin frem og hælder ned til kødet. Fordi, der er ikke sukker nok allerede fra colaen. Eller noget i den retning.

10

Rør det hele lidt sammen, som du nu bedst kan i den lidt fyldte stegeso.

11

Læg låg på stegesoen og sæt den i ovnen ved 150 grader. Vend den hver time.

12

Så vender vi første gang. Husk hele tiden at vende kødet en gang i timen, så længe du kan. Det kan være lidt svært de sidste to gange.

13

Så er vores kød klart. Vi lod det stå i næsten 7 timer i ovnen, for klumpen var lidt større end normalt.

14

Tag nu to gafler og riv kødet i stykker alt det du kan. Hvis der er store, hele chili i væden, så tag endelig dem op først. Men lad løg og væde blive i stegesoen. Når du river kødet i stykker, blander det hele sig så smukt, så dit kød bliver dejligt saftigt.

15

Skynd dig at komme en god klat kød i en lun burgerbolle. Husk coleslaw, barbecue sauce og agurkesalat. Eller gør med kødet lige hvad du lyster.

16

Jeg lystede en burger. I morgen lyster jeg nachos med pulled pork. Du kan også tage kødet op af stegesoen, fryse kød og væde hver for sig, tø det op senere og varm det op sammen i en stegeso eller et ildfast fad igen.