Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 2 små svinemørbrad, afpudset og skåret i bøffer
  • Paprika
  • Karry
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • 500 g. champignon, renset og skåret i kvarte
  • 1 løg, snittet i tern
  • 70 g. tomatpure
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 dl. fløde
  • 1 tsk. rørsukker

Sådan gør du:

  • Når du har afpudset mørbraden og skåret den i skiver, krydrer du med salt, peber, karry og paprika på den ene side
  • Varm olie i en pande og læg bøfferne med den krydrede side ned, så du kan krydre den anden side, mens de steger. Vend dem
  • Når bøfferne er stegt på begge sider, lægger du dem i et ildfast fad. Lad alt væde blive i panden
  • Hæld champignon og løg på panden og lad dem stege et par minutter, til det hele har fået farve
  • Kom dem derefter over i fadet. Lad alt væde blive på panden
  • Kom tomatpure, sojasauce og fløde på panden. Rør det sammen og lad det komme i kog
  • Tilføj derefter sukker, salt og peber og hæld saucen over i fadet
  • Sæt fadet i ovnen i 10 minutter ved 200 grader
  • Server med ris

Jeg indrømmer, at jeg faktisk ikke er god til at bruge svinemørbrad. Det er egentligt et glimrende stykke kød, med masser af muligheder, men jeg får bare ikke brugt de mange muligheder. Det har jeg tænkt mig at lave om på, så jeg måtte igen igennem min samling af ”dem skal jeg prøve en gang” opskrifter den anden aften, og jeg fandt den her. Jeg var lidt mistroisk omkring mængden af sovs til den her, men min mand insisterede på, at følge opskriften. Han havde ret. Pokkers.

1

Til denne lækre hverdagsret skal du bruge mørbrad, salt, peber, paprika, karry, champignon, løg, tomatpure, sojasauce, fløde, rørsukker og olie.

2

Når du har afpudset mørbraden, skærer du den ud i bøffer. De skal alle krydres med salt, peber, paprika og karry, men start med at kun at krydre på kun den ene side. Begynd at varme din olie på en pande.

3

Når jeg skal snitte et løg sørger jeg altid for, at lade toppe blive på løget. For så har jeg noget at holde i. Det er noget min mand har lært mig, for at sikre sig, at jeg ikke skærer mig i fingrene. Ja det er faktisk nødvendigt at finde på måder at undgå, at jeg skærer mig i fingrene, for jeg er ikke klog nok til selv at regne ud, at det kan gå galt. Mit ry herhjemme er faktisk så dårligt, at børnene kalder panisk på deres far, hvis de ser mig med en kniv eller et mandolinjern. Total mangel på tiltro.

Halver dit løg, skær nogle lange snit og så hakker du løs, mens du holder ved toppen.

4

Så er der snittet løg, og som I kan se, helt uden blodstænk, så det gik også godt denne gang.

5

Nu er olien varm, så du kan begynde at brune dine mørbradbøffer. Start med at lægge dem med den krydrede side ned, så du kan krydre den anden side, mens de steger.

6

Så vender vi.

7

Når de er stegt på begge sider, lægger du dem i et ildfast fad. Lad olie og væde blive på panden. Det giver smag.

9

Hæld champignon og løg på panden og lad dem stege et par minutter.

10

Når det hele har fået godt med farve er det klar.

11

Hæld champignon og løg over i fadet. Lad igen olie og væde blive på panden. Du smider ikke god smag ud, så kommer jeg efter dig.

12

Kom nu en lille dåse tomatpure på panden.

13

Dernæst 1 spsk. sojasauce.

14

Og 2 dl. fløde.

15

Rør det hele godt sammen og gør dig selv den tjeneste, ikke at smage på saucen endnu. Så bliver du skuffet.

16

Når saucen er begyndt at koge op, hælder du salt, peber og rørsukker i. Rør det godt sammen og nu må du smage.

17

Hæld saucen over i fadet og sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Jeg forsøgte ihærdigt at overtale min mand til at lave en ekstra portion sauce her, men han stod fast.

18

Så er bøfferne klar. Hold nu op, det duftede godt på dette tidspunkt.

19

Server bøfferne, champignonerne og saucen med en god gang ris. Og det viste sig jo så, at min mand havde ret, der var rigeligt med sauce til os.