Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 600 g. svinemørbrad
- 200 g. champignon
- 1 pk. kalkunbacon
- 1 stort løg
- 1 rød peberfrugt
- 4 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. sojasauce
- 1 tsk. sennep
- 2 dl. vand
- ½ bouillonterning
- 2 dl. fromage frais
- 1 dl. kokosmælk
- Olie
- Salt og peber
- 600 g. kartofler
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du:
- Start med at rense dine champignon og skær dem i kvarte, pil løget og skær det i ottendedele, skær kalkunbaconet i brede skiver, rens peberfrugten og skær den i strimler
- Skær mørbraden i bøffer og bank dem flade
- Krydr bøfferne på den ene side, varm olie op i en pande og læg dem med den krydrede side ned, så du kan krydre den anden side
- Når bøfferne er brunet af, lægges de på en tallerken
- Tag dernæst champignon, løg og kalkunbacon og hæld det på panden og lad dem stå et par minutter
- Læg bøfferne tilbage i panden, tilføj peberfrugt, chilisauce, sojasauce, sennep, bouillonterning og vand, rør det hele sammen, læg låg på og lad det stå og simre for sig selv
- Tag nu dine kartofler, skær dem i skiver og læg dem på en varm pande med olie
- Kom salt og paprika på dem, sørg for at alle kartoffelskiver er dækket. Lad dem stege møre og husk at vende dem undervejs
- Lige før kartoflerne er færdige, kommer du fromage frais og kokosmælk i panden med bøfferne
- Smag til med salt og peber og lad det hurtigt få et opkog
- Anret kartofler, bøffer og grøntsagssauce på en tallerken og spis med glæde. Eller server retten med ris i stedet for kartofler
Jeg giver slet ikke svinemørbrad nok opmærksomhed. Der er masser af lækre måder at bruge en svinemørbrad på, og det her er en af dem. Jeg kan godt mærke, at sommeren er på vej, for min krop er begyndt at kræve flere grøntsager. Af en eller anden grund, kræver min krop langt flere grøntsager og salater om sommeren. Nogle ved at sommeren er på vej, ved at kigge ud af vinduet, ved at gå ud og mærke varmere temperaturer. Jeg ved det, når min krop begynder at hungre efter salat, agurk, tomat, champignon, rød peber osv. Sådan er vi nok så forskellige.
Til denne ret, med lækker svinemørbrad, skal du bruge en svinemørbrad (det havde du nok aldrig gættet), champignon, kalkunbacon, løg, peberfrugt, sojasauce, kokosmælk, fromage frais, sennep, sød chilisauce, bouillonterning, olie, salt og peber og vand.
Start med at skære mørbraden i bøffer og bank dem flade. Sørg for at give dem godt med salt og peber på den ene side.
Tag et stort løg, pil det og skær det i halve kvarte. Også kendt som ottendedele.
Vores 200 g. champignon renser vi og skærer i kvarte. Kun kvarte.
Og vores kalkunbacon skærer vi i stykker på ca. 1 cm. bredde.
Og til sidst tager vi vores flotte røde peberfrugt og skærer i fine strimler.
Varm en klat olie op i en pande. Jeg har en kollega, der synes det er svært, når der er opskrifter, hvor jeg ikke sætter præcise mål på, så for hendes skyld siger vi der er 2 spsk. olie. I aim to please.
Når olien er varm, kommer vi bøfferne på med den krydrede side ned, så vi kan krydre den anden side. Brun dem af på begge sider.
Når de er brunet af, tager du dem af panden og lægger dem på en tallerken.
Kom dernæst champignon, løg og kalkunbacon på panden og lad det stege et par minutter.
Læg derefter bøfferne tilbage i panden.
Tilføj så vores fine peberfrugtstrimler til panden. Det begynder jo at se helt sundt ud det her.
Så tager vi 4 spsk. sød chilisauce og hælder ned i panden.
Dernæst 2 spsk. sojasauce. Jeg begynder efterhånden at blive helt fan af det der sojasauce, det smager jo godt.
Der skal også lige 1 tsk. sennep ned i blandingen.
Tag så ½ bouillonterning og kom ned i blandingen.
Og til sidst 2 dl. vand.
Læg låg på panden og lad det hele stå og simre, mens du laver tilbehøret.
Tilbehøret består af lækre råstegte kartoffelskiver. Du skal bruge kartofler, salt, olie og paprika.
Dine kartofler skærer du i skiver, du varmer olie op på en pande, lægger kartoflerne på panden og tilføjer 1 tsk. groft salt.
Tilføj også 2 spsk. paprika og rør så det hele rundt, så alle kartofler bliver dækket til. Lad dem stege og vend dem undervejs, til de er møre.
Nu skal vi være færdig med bøfferne her. Hæld 2 dl. fromage frais ned i panden.
Og 1 dl. kokosmælk. Rør det hele godt sammen, smag til med salt og peber og lad det få et hurtigt opkog og så er vi klar til servering.
Lækre råstegte og krydrede kartofler med mørbradbøffer i lækker grøntsagssauce. Der var rigeligt med kød og sauce, så vi gemte resten til dagen efter og spiste det med ris til. Det kan bestemt også anbefales, hvis du ikke gider stå og stege kartofler.
You must be logged in to post a comment.