Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 6-7 timer

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 2-3 kg. svinekam
  • Salt og peber
  • 3 løg
  • 2 solo hvidløg
  • 2 bouillonterninger
  • ½ liter vand
  • ½ liter ananasjuice

Sådan gør du:

  • Pil de tre løg, skær dem i kvarte og skil lagene fra hinanden. Smid løgene ned i stegesoen
  • Pil derefter hvidløgene, skær dem i kvarte og fordel dem ned over løgene i stegesoen
  • Kom nu de to bouillonterninger ned i stegesoen
  • Krydr svinekammen godt med salt og peber på den ene side og læg den i stegesoen med den krydrede side ned. Krydr godt med salt og peber på den anden side og hæld vand og juice ned i stegesoen
  • Læg låg på stegesoen og sæt den i ovnen ved 150 grader i 6-7 timer. Vend kødet hver time, så længe det er muligt
  • Server til burgere, nachos på pizza, i tortillas osv. Mulighederne er uendelige

Noget af det, jeg elsker mest, er at se amerikanske madprogrammer. Jeg får altid nogle rigtig gode ideer og masser af inspiration fra madprogrammer og ofte også en masse gode fif. Da jeg så en kvinde lave en lidt mystisk udgave af pulled pork med ananas, må jeg dog indrømme, at jeg rynkede lidt på næsen. Jeg var ikke overbevist om det fantastiske i ideen, jeg syntes faktisk, det lød meget sært. På et tidspunkt begyndte jeg endda at skælde hende ud for at mishandle den stakkels lille grissebasse.

Vi snakkede om retten herhjemme, vi drøftede fordele og ulemper ved ananas og jeg måtte indrømme, at ananas har en voldsom mængde syre, der måske kunne være en fordel. Jeg ødelægger altid mine læber, når jeg spiser frisk ananas, jeg kommer ofte til at bløde, hvis jeg spiser for meget. Så det må jo kunne noget. Vi tyggede lidt på det, skrev nogle forslag ned og kastede os ud i det.

Du må gerne rynke på næsen nu, men her i huset er der bred enighed om, at dette er den bedste udgave af pulled pork, vi nogensinde har lavet. Langt bedre end pulled pork med Dr. Pepper. Du er simpelthen nødt til at stole på mig og prøve denne udgave. Du vil ikke fortryde det, det lover jeg.

1

Start med at finde en stor klump svinekam frem. Vores var på godt over 2 kg., men du kan tage lige præcis den størrelse, der passer dig. Du skal desuden bruge salt og peber, 2 bouillonterninger, 3 løg, 2 solo hvidløg, ananasjuice og vand.

2

Start med at pille alle tre løg og skær dem i kvarte.

3

Pil de to solo hvidløg og del dem i kvarte også.

4

Skil lagene i løgene fra hinanden og smid løg og hvidløg ned i en stegeso.

5

Put de to bouillonterninger ned til løgene. Du bestemmer selv hvilken slags bouillonterning du bruger. Vi brugte oksebouillon.

6

Kom godt med salt og peber på den ene side af kødet.

7

Læg kødet ned i stegesoen med den krydrede side ned.

8

Og krydr så godt med salt og peber på oversiden.

9

Kom ½ liter vand ned til kødet, pas på du ikke skyller salt og peber af kødet igen.

10

Og kom så ½ liter ananasjuice ned til kødet. Bare rolig, jeg lover altså det bliver godt. Hvis du bliver skuffet må du gerne komme forbi og stikke mig en flad, men vid, at jeg på ingen måde føler mig i fare.

11

Læg låg på og sæt kødet i ovnen ved 150 grader de næste 6-7 timer. Husk at vende kødet en gang i timen, så længe det er muligt for dig.

12

Det duftede helt fantastisk, og min mand skyndte sig at tage den første halvdel af kødet op og kastede sig over det. Med to gafler altså. Efter at have revet den første halvdel, tog han ca. halvdelen af væden fra stegesoen og hældte ud over kødet.

13

Lidt af de bløde, gyldne løg ud over kødet og så er der serveret. Oh mamma!!!

14

Her dækker vi altså bordet med alle nødvendigheder: coleslaw, agurkesalat, ristede løg, burgerdressing, barbecuesauce, Santa Maria pizza topping, relish og cheddar cheese squeze. Det sidste der, var noget jeg fandt i Meny og tænkte, at jeg ikke kunne leve uden. Og jeg havde ret.

15

Her er min burger med barbecuesauce, coleslaw, kød, aurkesalat, cheddar cheese squeze og mere barbecuesauce. Normalt bander jeg som en havnearbejder, jeg forsøger at lade være her på siden, men HOLD NU KÆFT, det smagte fantastisk!!! Kom i gang, lav pulled pork med ananasjuice, jeg beordrer dig. Vi brugte kun halvdelen af kødet til aftensmad, resten gemte vi og brugte dagen efter til nachos. Jeg fik nachos med pulled pork første gang i London for et par år siden og har været kæmpe fan siden da. Hvis ikke du har prøvet det endnu, vil jeg lige benytte lejligheden til også, at beordre dig til at prøve det hurtigst muligt.