Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Nok til: Kommer an på hvor mange snemandsprutter du har
Ingredienser:
- Smeltechokolade
- Snemandsprutter / skumfiduser
- Krymmel
- Træspyd
Sådan gør du:
- Start med at smelte en masse chokolade
- Dyp den flade ende af et træspyd ned i chokoladen og stik et spyd i hver skumfidus
- Lad chokoladen stivne, så pinden er bundet til skumfidusen
- Dyp derefter hver skumfidus i chokoladen, bank let pinden mod kanten af skålen, så overskydende chokolade drypper af og ned i skålen igen
- Stik derefter spyddene i et stykke flamingo eller lignende, drys med krymmel og lad dem tørre
- Klip derefter det meste af de lange pinde og pak dem i lufttætte beholdere
Her får du verdens nemmeste opskrift på juleslik, du er nødt til at lave til ungerne. Og når jeg siger ”ungerne” så bruger jeg begrebet lidt løseligt, da jeg ved mine mc brødre og søstre også er rigtig glade for dem her. Og så er det igen en ting, du nemt kan lade børnene hjælpe med at lave.
Egentlig var den slet ikke på Bettina’s og min julebageliste, men da vi nu alligevel havde smeltet chokoladen til nogle af de andre ting, så kunne vi jo ligeså godt lige lave dem her også. De er et sikkert hit hvert år.
Du skal bruge smeltechokolade og snemandsprutter. Jeg havde heldigvis lige fået et stort glas snemandsprutter af min søde svigerinde fra Fredericia, så jeg havde rigeligt på lager. Hvis du ikke lige har snemandsprutter på lager, så må du en tur ned i nærmeste dagligvarebutik og spørge efter dem. Ofte er de pakket i poser, der påstår at det er marshmellows (skumfiduser). Men jeg synes du skal drøne ned i nærmeste butik og spørge efter snemandsprutter.
Smelt godt med chokolade i en stål- eller glasskål over et varmt vandbad. Dyp den flade ende af et træspyd i chokoladen.
Og stik den derefter ind i en snemandsprut. Stik den så langt ind, at du kan mærke spyddet med fingerspidsen i toppen af prutten.
Sæt derefter prutterne til at tørre, så chokoladen binder pind og prut sammen.
Så har vi en hel flok af snemandsprutter, der er klar til at blive dyppet i chokolade. Jeg har en klump flamingo pakket ind i sølvpapir som holder til mine prutter. Den står bagerst i en af mine skabe, jeg gemmer den fra år til år.
Når alle prutterne sidder fast på deres pinde, tager du dem ud af holderen og dypper dem derefter en efter en i chokoladen igen. Denne gang dypper du dem helt ned, så hele prutten er dækket af chokolade. Bank pinden mod kanten af skålen, så overskydende chokolade drypper tilbage ned i skålen.
Sæt derefter den chokoladeovertrukne snemandsprut tilbage i holderen og drys med krymmel. Krymmeldrysning er en helt klar Bettina-opgave her i huset. Hun er helt professionel til det, hun styrer det der krymmel med hård hånd.
Det er lidt svært at få krymmel på siderne, men drys gerne rigeligt på toppen af hver snemandsprut.
Så er alle vores snemandsprutter overtrukket med chokolade, drysset med krymmel og sat til tørre. Når chokoladen er stivnet fuldstændig plejer jeg at klippe størstedelen af pindene af, hvorefter jeg pakker dem fint i en kagedåse. Og så må vi jo se, hvor længe de holder. Lille tip for resten, få hjælp til at klippe pindene over. Jeg har prøvet at holde fast i dem selv, sådan at jeg skulle klippe ind mellem pegefinger og langemand, så jeg kunne holde ved begge ender af pinden på samme tid, så de ikke sprang til alle sider. Det resulterede i, at jeg klippede et stykke af siden på min langemand af. Der gik lidt tid, inden jeg igen måtte lege med sakse i køkkenet.
Så er der serveret chokoladeovertrukne snemandsprutter på pind. Se det, er julet! Varm kakao, chokoladeovertrukne skumfiduser og julefilm. Du bliver ungernes helt.