Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: Indtil chokoladen er stivnet

Nok til: En hel masse cornflakestoppe afhængig af chokolade- og cornflakesmængden


Ingredienser:

  • Mørk chokolade
  • Cornflakes
  • Krymmel

Sådan gør du:

  • Kom din chokolade i en glas- eller metalskål og sæt den i en gryde med vand. Skålen skal gerne være lidt større end gryden, så den ikke falder ned i vandet. Varm vandet langsomt op og rør chokoladen godt rundt når den er smeltet
  • Kom cornflakes i chokoladen og rør rundt undervejs. Når du ikke længere kan se chokolade til overs og alle cornflakes er dækket, skal du stoppe med at komme cornflakes i skålen
  • Brug en teske til at tage små klatter cornflakes op af skålen og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Eller kom en skefuld i mini papirforme
  • Drys godt med krymmel og lad dem stå køligt, til chokoladen er smeltet. Pak dem i en lufttæt boks eller kagedåse og stil dem køligt. Tag frem efterhånden som du har behov for en chokoladedækket cornflakes

Juletid er guftid, i hvert fald her i huset. Der er ikke noget at sige til, at folk tager på i julemåneden, der er jo da så rigeligt af usunde ting at kaste sig over. Da jeg var barn, lavede mine forældre masser af marcipankonfekt og jeg kan på ingen måde fordrage marcipan, nougat eller pistacie. Jeg tror, at mange børn i dag har det på samme måde, og så er disse børnekonfekt et glimrende alternativ. Og samtidig er de nemme og børnene kan selv være med til at lave dem. Når jeg har julebageweekend, er de altid med på listen, for det er stadig en af de få juleting, jeg faktisk kan lide.

1

Håber du er klar med papir og blyant, for her kommer verdens længste indkøbsliste: Cornflakes og chokolade. Og så krymmel af enhver art, gerne så farverig som muligt. Om du bruger Marabou eller kogechokolade her, er helt op til dig.

2

Start med at komme lidt vand i en lille gryde og læg dit chokolade i en metal- eller glasskål. Sæt skålen ned i gryden, der skal være vand nok til at det når op omkring skålen, men ikke så meget, at det skvulper ud over. Varm langsomt vandet op og se chokoladen smelte. Hvis vandet kommer i kog, så pas på det ikke sprøjter vand op i skålen, for så er din chokolade ødelagt.

3

Når chokoladen er komplet smeltet, begynder du at hælde håndfuld efter håndfuld af cornflakes ned i skålen. Rør rundt undervejs og stop med at komme cornflakes i skålen, når der ikke længere er chokolade nok til at dække dem.

4

Alle cornflakes skal være smurt ind i chokolade.

5

Tag en teske og kom klatter af chokoladedækkede cornflakes på en bageplade med bagepapir, eller brug mini papirforme som vi gjorde her. Og kom så godt med krymmel på.

6

Lad chokoladen stivne og pak så dine flotte cornflakestoppe i en lufttæt boks eller kagedåse og nyd dem i hele december måned.

7

Find dem frem til ungerne, når de voksne skal have konfekt eller småkager. For dem er det noget ganske særligt, at de har deres helt egen julekonfekt, kun til dem.