Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 2 pk. færdig croissantdej
- ¾ dl. mælk + 2 spsk. ekstra
- 4 skiver bacon eller 1 pk. bacontern
- 4 æg
- 1 dl. hakket rød peberfrugt
- 1 dl. hakket champignon
- 4 dl. revet ost
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Start med at dele din bacon i 8 skiver og steg den semi-sprød. Hvis det er bacontern, så steg det bare helt sprødt
- Rør æg og ¾ dl. mælk sammen, krydr med salt og peber og kom hakket peberfrugt og champignon ned i blandingen
- Kom æggeblandingen på panden over medium varme og lad dem passe sig selv lidt
- Rul croissantdejen ud og læg 8 stykker på en bageplade i en stjerneform. Lad dem overlappe hinanden godt på det bredeste stykke
- Når æggeblandingen begynder at blive fast, men stadig er lidt våd, er den klar
- Start med at fordele de 8 baconskiver på hver stjernetak i croissantdejen. Fordel dernæst halvdelen af osten på ringen, hvor den lapper over, fordel dernæst æggeblandingen og drys sidste halvdel af osten ud over
- Tag hver stjernetap, træk den over æg og ost og pres spidsen ind under ringen
- Pensl med de sidste 2 spsk. mælk og sæt en i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter
- Server den lun for hele familien
Jeg elsker at afprøve nye ting til min morgenmad. Det må godt være lidt forskelligt, der må godt ske lidt anderledes ind i mellem og så må det gerne være ekstra lækkert. Det er især de weekender, ungerne er hjemme, jeg afprøver nye morgenmadsting, de er mine bedste kritikere, altid ærlige og altid villige til at følge med deres tossede papmor ind i en ny madverden fyldt med bacon og ost. Jeg elsker de unger.
Til denne skønne ring af alt det bedste en morgenmad kan byde på, skal du bruge færdig croissantdej, mælk, æg, ost, bacon, champignon og peberfrugt. Og hvad du ellers kunne ønske dig at putte i din brunch ring.
Start med at stege din bacon, ikke helt sprøde. Om du bruger bacon i skiver eller bacon i tern er op til dig. Her brugte jeg bacon i skiver, som jeg havde halveret.
Se, ikke helt sprødt, det skal kunne bøje uden at knække. Med mindre du bruger bacontern, så må du godt stege dem sprøde.
Skær den røde peberfrugt i små tern. Du har formentlig ikke brug for hele peberfrugten, så pak resten ind og gem den til i morgen.
Tag 3 champignon, rens dem, fjern stokken og skær dem i tynde skiver. Hvis det er meget store champignon kan du formentlig nøjes med 1-2 champignon.
Slå fire æg ud i en skål og kom ¾ dl. mælk ned i skålen.
Kom godt med salt og peber ned til æggene.
Og pisk det hele sammen.
Kom nu 1 stor dl. hakket peberfrugt ned i blandingen.
Og samme mængde champignon.
Pisk det hele sammen igen.
Panden du brugte før til bacon, bruger du nu til æggeblandingen. Steg æggene over medium varme.
Mens æggene står og passer sig selv, begynder du på croissant ringen. Læg et stykke bagepapir på en plade.
Rul begge pakker croissantdej ud og skær dem fra hinanden.
Læg 8 croissanter som en sol og sørg for at de lapper godt ind over hinanden. Du har nu 4 croissanter tilbage, dem kan du fylde med ekstra bacon og æggefyld.
Sørg for ind i mellem at rode lidt rundt i æggene, og når de begynder at blive faste, men stadig er lidt våde, er de klar.
Start med at lægge baconstykker på hver croissant. Med mindre du bruger bacontern, så vendt lidt endnu.
Tag nu halvdelen af din ost (som du rev på et tidspunkt undervejs), og læg den på ringen. Og hvis du bruger bacontern, kunne det være nu, du fordelte dem rundt på osten.
Fordel æggefyldet ovenpå osten.
Og fordel resten af osten rundt på ringen.
Tag nu hver croissantspids, læg den over fyldet og skub den ind under sig selv.
Pensl ringen med æg. Og hvis du har croissantdej, fyld, ost og bacon til overs, så lav et par ekstra fyldte morgenmadscroissanter også.
Det hele sættes i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Når din croissant er gylden, er den klar til at blive serveret.
Ringen er dejlig nem at dele i 8 stykker og min familie var vild med den. Den tog ikke så frygtelig lang tid at lave, som det måske virker som om, den smager super godt og du kan tilpasse fyldet alt efter smag.