Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Nok til: 6 stk.
Ingredienser:
- 1 rulle færdiglavet croissant dej
- Tomatsauce
- 6 cheddarstave
Sådan gør du:
- Rul dejen ud, kom en klat tomatsauce på den brede ende af hver croissant og læg en ostestav på tomatsaucen
- Fugt kanterne med vand og rul croissanten
- Læg den med lukningen op og luk siderne ind mod spidsen, brug vand til at fugte med, så den lukker helt tæt
- Læg dem med lukningerne ned på en bageplade med papir og bag dem ved 185 grader i 15 minutter
- Lad dem køle lidt på en rist, inden du sætter tænderne i dem
Denne fyldte croissant har uanede muligheder. Den kan nærmest blive en lille pizzacroissant, hvis du vil, det handler bare om fantasi og kreativitet. Skift ostestaven ud med en smule revet ost, skær ned på tomatsaucen, kom lidt skinkestrimler eller pepperoni i, en smule løg eller champignon. Kun fantasien sætter grænser. Jeg skal i hvert fald ud og have købt noget mere croissant, så jeg kan lege lidt med maden.
De vil være super gode som en hurtig eftermiddagssnack.
Til den enkle grund-udgave skal du bruge færdiglavet croissant dej, en tomatsauce og ostestave. Hvis ikke du kan finde disse cheddar stave fra Arla, så køb en blok cheddar og lav selv dine stave. Intet skal stoppe os!
Rul dejen ud og hop lidt af fryd og glæde over, hvor nemt det her er.
Kom en god klat tomatsauce på den brede ende af hver croissant.
Læg derefter en stav på hver klat tomatsauce, fugt kanterne hele vejen rundt med vand og rul dem så.
Hvis du ruller rigtigt, lander de sådan her. Vend den om, så samlingen vender op.
Fugt enderne og klem dem sammen.
Fold enderne ind mod spidsen. Sørg for at der er helt lukket, så osten ikke fiser ud.
Læg dem med lukningerne ned på en bageplade med papir. Pensl dem med vand og bag dem ved 185 grader i 15 minutter.
Når de kommer ud, lægger du dem på en rist, så de kan køle af.
Så er det bare at sætte tænderne i en lun croissant med tomatsauce og ost. Og straks vil din hjerne helt selv begynde at lege med ideen om yderligere fyld eller ændringer.