Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser:
- ½ dl. olivenolie
- 2 spsk. mel
- 2 spsk. chilipulver
- 225 g. tomatsauce
- 2½ dl. vand
- ¼ tsk. spidskommen
- ½ tsk. hvidløgspulver
- ½ tsk. løgpulver
- 2 spsk. brun farin
Sådan gør du:
- Start med at varme olien op i en kasserolle og rør melet ud i det
- Kom chilipulver, tomatsauce, vand, spidskommen, hvidløgspulver, løgpulver og brun farin i sammen kasserolle og rør det hele godt sammen
- Lad det småkoge over lav varme i 10 minutters tid og så er din enchilada sauce klar
Vi fik lyst til at prøve enchiladas den anden dag, og opskriften krævede en enchilada sauce, men det var umuligt at finde en. Jeg havde samtidig en rigtig dårlig dag, jeg var stresset, der var alt for mange mennesker i Bilka og jeg kunne slet ikke lige overskue at blive ved med at lede. Så om der faktisk er en enchilada sauce derude et sted ved jeg ikke, jeg fandt en opskrift og lavede min egen i stedet for. Det er nemlig problemløsning på et højere plan.
Til din hjemmelavede enchiladasauce skal du bruge mel, olie, brun farin, chilipulver, løgpulver, spidskommen, hvidløgspulver og tomatsauce.
Start med at komme ½ dl. olivenolie i en lille kasserolle.
Kom to spsk. mel ned i kasserollen og rør det sammen under opvarmning.
Hæld 2 spsk. chilipulver ned i kasserollen. Ja det lyde raf meget, men stol på mig, det bliver faktisk godt, spiseligt og på ingen måder for stærkt.
Hæld 225 g. tomatsauce ned i kasserollen. Du kan bruge en hvilken som helst tomatsauce du ønsker, jeg havde tilfældigvis en stående i skabet med basilikum. Gem resten af tomatsaucen til en omgang mini deep pan pizza, eller hvad du nu har lyst til.
Hæld også 2½ dl. vand ned i kasserollen. Jeg ved godt det ikke var på listen på første billede, men det er altså fordi jeg antager, at du har vand i dit køkken. Det burde være sådan rimelig standard i de fleste danske køkkener i dag.
Kom ¼ tsk. spidskommen ned i gryden. Du kan sagtens bruge mere, men pas på med spidskommen, den kan blive meget gennemtrængende.
Følg efter med ½ tsk. hvidløgspulver.
Og ½ tsk. løgpulver. Rør det hele sammen.
Til sidst kommer du 2 spsk. brun farin ned i blandingen. Lad det nu småkoge i 10 minutters tid, til det er blevet godt tyk.
Så er din helt egen hjemmelavede enchilada sauce klar. Du kan regulere mængden af chili, spidskommen, løg- og hvidløgspulver efter smag og behag.