Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Nok til: 6 personer
Ingredienser:
- 500 g. oksefars
- 1 løg, hakket
- 400 g. black beans
- 800 g. hakkede tomater eller pastasauce
- 250 g. majs
- 1 grøn chili, hakket fint
- 1 hel hvidløg eller 3-4 fed, presset
- 2 tsk. chilipulver
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. tørret oregano
- ½ tsk. chiliflager
- 6 tortillas
- 5 dl. revet ost
Sådan gør du:
- Start med at komme løg og oksefars i en gryde og lad det brune
- Når kødet er brunet, kommer du de hakkede tomater eller pastasaucen ned i gryden sammen med den hakkede chili og det pressede hvidløg
- Rør det hele godt sammen
- Kom de sorte bønner og gule majs ned i gryden
- Kom chilipulver, spidskommen, oregano og chiliflager i en morter, knus det hele god sammen og kom det derefter i gryden. Rør alt sammen og lad det simre i 5 minutter
- Smør et ildfast fad og kom 1/3 af kødfyldet i fadet. Læg 3 tortillas over, fordel yderligere 1/3 af kødfyldet over tortillaerne og halvdelen af osten. Gentag med 3 tortillas, resten af kødfyldet og resten af osten
- Sæt det hele i ovnen ved 175 grader i 15 minutter og lad det derefter trække i 5 minutter inden servering
Jeg er helt vild med mit selvopfundne navn på denne ret. Det er næsten umuligt at sige mexicansk tortillasagne hurtigt og uden at tænke over det, men måske det hele vil gå lidt bedre efter et glas tequila eller to. Det er da værd at prøve, tænker jeg.
Egentlig var jeg ikke helt sikker på, at jeg ville kunne lide mexicansk tortillasagne, den indeholder de der grimme sorte bønner, som jeg bare slet ikke kan fordrage. Men det smager faktisk helt godt, det er en lidt anden måde at få lasagne på og det er ikke sidste gang, vi laver denne mexicanske tortillasagne.
For at lave en mexicansk tortillasagne (jeg kommer til at gentage det navn mange gange i denne opskrift), skal du bruge oksefars, løg, pastasauce, black beans, majs, grøn chili, chilipulver, spidskommen, hvidløg, oregano, chiliflager, tortillas og revet ost. Muuums.
Start med at hakke et stort løg. Det var jo nemt.
Så skal du dræne de sorte bønner (ad!!)
Og de gule majs (uhm), bare dump dem ned i samme si som de grimme sorte bønner.
Halver din grønne chili og fjern frø og den hvide membran. Husk at det er en meget dårlig ide, at gnide dine øjne efter dette.
Hak chilien fint. For øvrigt, hvis du er mand, er det også en dårlig ide at holde ”din bedste ven” i hånden på nuværende tidspunkt. Så er du advaret.
Find en morter frem og kom 1 tsk. spidskommen og 2 tsk. chilipulver ned i den.
Hæld også ½ tsk. oregano ned i morteren.
Og ½ tsk. chiliflager. Og nu skal vi have det sjovt med den gamle støder.
Mos tingene godt sammen med støderen. Jeg elsker min morter, den er tung som bare fanden, men den gør det godt i sådanne tilfælde her.
Nå, lad os komme i gang med tilberedningen af vores tortillasagne. Start med at komme oksefars og løg ned i en gryde. Brun kødet og lad løgene blive bløde.
Kom så et helt glas pastasauce ned i gryden.
Sammen med den hakkede chili. Det er stadig en dårlig ide at gnide dig i øjnene.
Pres et fed hvidløg ned i blandingen. Eller to. Eller tre. Måske en håndfuld. Okay, pres så mange fed hvidløg, som du lyster, det er jo dig selv der skal spise det.
Kom nu de flotte gule majs og de grimme sorte bønner ned i gryden. Det bliver en god tortillasagne.
Og til sidst krydderblandingen fra morteren. Rør det hele godt sammen og lad det simre i 5 minutter.
Mens det simrer, kan du jo tage din cheddar og rive den. Her har vi revet en god modnet cheddar med lidt kraftig smag. Jeg elsker den cheddar.
Du kan jo også samtidig tage et ildfast fad og give det en omgang bagespray.
Tag 1/3 af kødsaucen og kom i bunden af fadet.
Læg tre tortillas ovenpå.
Læg yderligere 1/3 af kødsaucen ovenpå.
Drys med ca. halvdelen af osten.
Kom så yderligere tre tortillas ovenpå.
Fordel det sidste af kødsaucen øverst.
Og top af med det sidste ost. Sæt nu din tortillasagne i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 minutter.
Når du tager tortillasagnen ud af ovnen, skal den lige have lov at stå og trække i fem minutters tid. Det kan faktisk godt være svært, men det er det bedste for tortillasagnen. Brug evt. de fem minutter til at lære at sige mexicansk tortillasagne.
Så er der serveret. På trods af, at jeg hader sorte bønner i en grad, så jeg er sikker på, jeg skal dø hvis jeg spiser dem, så smager den her ret faktisk helt fantastisk. Og der er jo masser af muligheder for at tilføje eller fjerne ingredienser efter smag. Jeg elsker opskrifter, hvor der er mulighed for at lege med tingene.