Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Nok til: 32 småkager
Ingredienser:
- 1½ dl. sukker
- 100 g. blødt smør
- 1 æg
- 1½ dl. mel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ dl. kakaopulver
- 1½ dl. mandelflager
Sådan gør du:
- Start med at røre sukker og smør luftigt og rør derefter ægget ud i blandingen
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver i en skål for sig selv og kom derefter melblandingen over i skålen med smørblandingen og rør det hele godt sammen
- Kom dejen ud på et stykke bagepapir på en plade og smør det ud i en firkant på ca. 25 x 30 cm
- Drys med mandelflagerne ud over det hele og bag den så ved 200 grader i 12 minutter
- Med det samme den kommer ud af ovnen skærer du den ud i 16 firkanter og derefter skærer du hver firkant fra hjørne til hjørne, så du får 32 små trekanter
- Når de er kølet helt af kan du pakke dem i en lufttæt kagedåse, men de gør sig bedst ved at blive spist indenfor ganske få dage. Siger min mand i hvert fald. Var det måske en undskyldning for at få lov at spise dem alle med det samme?
Disse chokoladetrekanter lavede jeg i sommers i anledning af et besøg af en af min mands gamle soldaterkammerater. Min mand var straks en fan af disse småkager. Der bliver måske ikke så mange ud af en portion, men det er også okay, for de er faktisk bedst de første par dage, mens de stadig er lidt bløde i midten. De vil garanteret gøre sig godt som julesmåkager, men det lader jeg mig nu ikke stoppe af. Næste gang laver jeg halvdelen med mandler og halvdelen uden, for jeg er ikke god til mandler.
Du skal bruge smør, der har fået stuetemperatur, sukker, æg, mel, bagepulver, vaniljesukker, kakao og mandelflager. Magiske ingredienser, der hver for sig ikke rigtig fungerer til noget, men sammen bliver til de lækreste små chokoladetrekanter med mandelflager.
Start med at komme 1½ dl. sukker og 100 g. blødt smør ned i en skål og pisk det luftigt. Så luftigt som man nu kan piske blødt smør og sukker.
Slå et enkelt æg ud i skålen og pisk igen.
Nu ser det så sådan her ud.
Tag en ny lille skål frem og hæld 1½ dl. mel op i den. Kom derefter ½ tsk. bagepulver ned i skålen.
Efterfulgt af 1 tsk. vaniljesukker.
Og til sidst ½ dl. kakaopulver. Rør melblandingen sammen.
Kom melblandingen ned i smørblandingen og rør det hele sammen.
Tag nu en plade med bagepapir og klask hele dejen ud på den.
Smør dejen ud til en firkant på ca. 25 x 30 cm. Sådan ca. da. Du må gerne vælge et andet mål, f.eks. 30 x 25 cm.
Strø mandelflagerne ud over dejen og bag så kagen ved 200 grader i ca. 12 minutter midt i ovnen.
Det dufter fantastisk, den er vokset lidt og er nu klar til at blive skåret.
Skær kagen i lange strimler mens den stadig er varm, først den ene vej og så den anden vej, atju atju og skomagerdreng. Og til sidst skærer du alle de små firkanter i trekanter. Lad dem køle helt af inden du kommer dem i en lufttæt kagedåse.
Så er der serveret chokoladetrekanter med mandelflager. Og min mand har ret, de er ganske fantastiske og super nemme at lave. Men lad være med at lave 100 og tro du kan gemme dem til hele december måned, de skal altså helst spises indenfor de første par dage, mens de stadig er lidt bløde i midten.