Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 2 timer, minimum, i køleskabet
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 250 g. mørk Marabou
- 2½ dl. piskefløde
- 60 g. sukker
- 3 æg
Sådan gør det:
- Start med at smelte chokoladen i en fast skål over et vandbad. Når alt chokolade er smeltet, tages skålen af vandbadet og chokoladen køles lidt ned
- Pisk fløden til flødeskum i en ny skål og stil det til side
- Pisk æg og sukker sammen i en ny, ny skål. Pisk i ca. 5 minutter til det er fyldigt, luftigt og lysegult
- Rør æggeblanding og chokolade sammen. Vend derefter flødeskummet i
- Fordel moussen i 8 små dessertglas, eller 4 store, hvis du er meget til chokolademousse
- Sæt dem i køleskabet i minimum 2 timer
- Pynt med flødeskum, chokoladerør, revet chokolade eller hvad du nu kan finde på
Selvom jeg er begyndt at leve et liv med en del mere motion, bedre spisevaner og sundere valg, så skal der altså stadig være plads til forkælelse og hygge. Og heldigvis har jeg en papdatter, der bare er super god til at huske på hyggen, så da hun pænt bestilte kartoffelmos til aftensmad, fandt hun da også lige en chokolademousse frem til dessert. Jeg ser det som min fornemmeste opgave, at forkæle mine papbørn, så selvfølgelig er der plads til chokolademousse i vores weekender.
Advarsel: yderst smagfuld og tung dessert, bør bestemt deles op i 8 små dessertglas og ikke som her i 4 høje milkshakeglas. Puh, det blev lidt tungt til sidst.
Den er faktisk rigtig nem den er, du skal bare bruge mørk Marabou (altid et godt valg), æg, fløde og sukker. Du kan gå i salmonellapanik og tage pasteuriserede æg, men det bør heldigvis ikke være et problem længere. Du skal ikke blive en helsefanatiker og tage en fedtfattig fløde, her skal bruges piskefløde. Og så må du ikke tage chokolade med mindre kakaoindhold end den mørke Marabou.
Tag en stålskål eller glasskål og kom ca. 250 g. mørk chokolade deri. Sæt den over et vandbad på komfuret, men pas på ikke at varme vandet for hårdt op. Der må ikke komme vand op i chokoladen.
Når chokoladen er helt smeltet, tager du den af vandbadet og lader den køle lidt af.
Hæld 2½ dl. piskefløde op i en skål.
Pisk fløden til skum og sæt det til side.
Kom 3 æg og 60 g. sukker ned i en ny skål.
Pisk de to ting godt sammen et par minutters tid, indtil det er lysegult, lidt tykkere og fyldig.
Hæld chokoladen og æggeblandingen sammen. Om du kommer æggeblandingen ned til chokoladen eller chokoladen ned til æggeblandingen bestemmer du faktisk selv.
Vend de to ting godt sammen, til chokoladen er helt blandet sammen med æggeblandingen.
Ja her skulle så have været et billede, hvor du kunne se, at flødeskummet og chokoladeblandingen skal vendes sammen. I stedet får du nu et billede, hvor det allerede er vendt godt og grundigt sammen.
Tag nu 8 (jeg gentager otte) dessertglas og fordel moussen deri. Med mindre du kan klare tung og lækker og fyldig chokolademousse, for så gør du bare som mig og fordeler det i 4 store milkshakeglas. Jeg kunne ikke klare det. Sæt dem i køleskabet i minimum to timer, til moussen er stivnet.
Pynt med flødeskum, revet chokolade, chokoladerør osv. Jeg viste billedet til en af gutterne fra mit træningscenter og han spurgte straks, hvem det kræsne barn er. Det er så mig, jeg kan simpelthen ikke lide flødeskum. Der er noget galt med flødeskum, det er slet ikke mig. Jeg er også den værste at servere Irish Coffee for, jeg kan hverken lide kaffe, whisky eller fløde. Men sukkeret er meget godt.