Forberedelse: 10 minutter + trækketid i køleskabet
Tilberedning: 25 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 4 laksestykker
- 1¼ dl. sød chilisauce
- 3 spsk. abrikosmarmelade (eller appelsinmarmelade)
- 6 spsk. soyasauce
- 1 presset sole hvidløg
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Rør sød chilisauce, abrikosmarmelade, soyasauce og presset hvidløg sammen til en marinade
- Hæld marinaden op i et ildfast fad.
- Kom godt med salt og peber på laksestykkerne og læg dem ned i marinaden med skindsiden op
- Sæt dem i køleskabet i minimum en time
- Tag dem op af marinaden og læg dem i et ildfast fad. Gem marinaden
- Sæt dem i ovnen ved 180 grader i 25 minutter
- Efter 10 minutter hælder du marinaden over dem igen og lader dem få de sidste 15 minutter i ovnen med marinaden over
- Server med hvad du nu lyster
Jeg fik en voldsom trang til fisk i dag, og heldigvis har jeg en stor bunke af opskrifter, der skal afprøves. For tiden lever jeg jo noget sundere, end jeg plejer, men det betyder bestemt ikke, at vi mangler noget på smag, lækkerhed og mumsfaktor. Du ved hvad jeg mener. Laks er min favoritfisk, men nu må jeg også snart få kigget på noget hvid fisk tror jeg. Uh, og netop som jeg skrev det her, kom jeg i tanke om en opskrift jeg har, som jeg ikke har lavet længe. Det bliver den næste fisk vi skal have.
Du skal bruge 4 stykker laks, sød chilisauce, soyasauce, abrikosmarmelade, et helt hvidløg og salt og peber. Og vi snakker et helt solo hvidløg.
Start med at komme 1¼ dl. sød chilisauce op i en skål.
Følg efter med 3 spsk. abrikosmarmelade. Du kan også bruge appelsinmarmelade, hvis det er det du har i køleskabet.
Og så skal vi have 6 spsk. soyasauce ned i blandingen.
Og til sidst presser du hele hvidløget. Jeg skærer det som regel i fire dele, for at kunne få det til at være i presseren.
Rør det hele godt sammen. Ser det ikke bare super lækkert ud? Nej? Men det bliver super lækkert, det lover jeg.
Hæld marinaden op i et ildfast fad.
Tag dine laksestykker og drys dem godt med salt og peber.
Læg dem ned i marinaden med skindsiden op og sæt dem i køleskabet i minimum en time. Jeg satte mine i køleskabet kl. 14:30 og smækkede dem i ovnen kl. 17:30. De var fantastiske.
Tag laksestykkerne op af marinaden og læg dem ned i et ildfast fad. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i 25 minutter. Smid ikke marinaden væk.
Efter de første 10 minutter hælder du marinaden ud over stykkerne igen og sætter dem tilbage i ovnen det sidste kvarter.
Så er vores fisk klar og hold nu magle, det dufter godt.
Her blev de serveret med inside out potatos og panzanella. Et måltid, der i den grad mættede mig, det smagte fuldstændig fantastisk. Nu glæder jeg mit til rester på madpakken i morgen.