Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 3-5 Granny Smith æbler
  • 1 færdig kanelsnegledej eller en hjemmelavet
  • 1¼ dl. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ½ dl. sukker
  • 2 spsk. kanel

Sådan gør du:

  • Start med at skrælle dine æbler og skær dem i tynde skiver
  • Kom æblerne op i en skål og bland dem forsigtigt sammen med 1¼ dl. sukker, majsstivelse i 1 tsk. kanel. Stil dem til side
  • Rul dejen ud og drys ½ dl. sukker og 2 spsk. kanel ud over dejen. Rul den sammen og skær den i 14 kanelsnegle
  • Tag hver snegl og rul dem helt fladt ud
  • Læg halvdelen af de flade kanelsnegle i bunden af en smurt tærteform og fordel derefter æblerne ud over bunden
  • Læg resten af de flade kanelsnegle ud over som top og sørg for alle huller er lukket
  • Læg sølvpapir over tærten og bag den ved 180 grader i 35 minutter
  • Fjern derefter sølvpapiret og bag i yderligere 10 minutter
  • Når den er kølet af, kan du pynte med glasur eller servere den halvlun med vaniljecreme

Da jeg ledte efter nye tærteopskrifter til sidste års Thanksgiving, faldt jeg over denne her. Den kombinerer to lækre slags bagværk til en fantastisk tærte. Det siger jo sig selv, at den må prøves af. Og det var bestemt ikke sidste gang, den tror jeg godt, vi kan tåle at smage en enkelt gang eller to mere. Eller tre. Måske til jul. Og til foråret. Jeg tror også den vil gøre sig godt om sommeren. Og særligt om efteråret.

Du skal bruge æbler, sukker, majsstivelse, kanel og så snyder vi lidt med en kanelsnegledej fra Fru Blomsterberg. Jeg er sikker på, du også kan bruge en kanelsnegledej lavet fra bunden, men jeg var doven og havde travlt og manglede nok også lige en smule af overskuddet til at stå og lave en dej fra bunden. Og ingen opdagede, at det var en færdigdej, jeg havde brugt.

Start med at skrælle dine æbler. Måske du ikke lige behøver 5, jeg tror faktisk at 3 er nok.

Skær æblerne tyndt. Se jeg brugte et mandolinjern og der er slet ikke blod nogen steder. Jeg er såååå dygtig. Hvor tyndt du skærer dine æbler er op til dig, jeg valgte den tyndeste indstilling.

Kom de tynde æbleskiver i en skål.

Hæld 1¼ dl. sukker over æblerne.

Tag 1 tsk. kanel, gerne med top, og hæld over æblerne.

Og til sidst 1 spsk. majsstivelse.

Rør forsigtigt rundt i æblerne til de alle er dækket af sukker, kanel og majsstivelse og stil dem så til side.

Rul kanelsnegledejen ud.

Kom rigeligt med sukker og kanel på, men lad den øverste kant være fri. Nogle bruger også at smøre dejen med smeltet smør først. Jeg er ikke den, der skal stoppe dig fra at bruge smør, det er helt op til dig.

Rul sammen fra bunden og op, så den rene kant lukker rullen.

Skær dejen ud til kanelsnegle. Her blev 13 kanelsnegle, det må ikke være mindre end det. Måske faktisk gerne lidt flere.

Tag nu en kagerulle og rul hver kanelsnegl helt flad. Så flad som overhovedet muligt.

Smør en tærteform og dæk bunden med halvdelen af da flade kanelsnegle. De må gerne kravle lidt op af siderne på formen.

Kom de tynde æbleskiver ned i formen. Du må endelig ikke overfylde den med æbleskiver.

Læg resten af de flade kanelsnegle ovenpå æblerne og sørg for at alle åbninger er lukket helt tæt til.

Sæt tærten i ovnen ved 180 grader i 35 minutter med sølvpapir over. Fjern derefter sølvpapiret og bag videre i 10 minutter mere.

Så er vores tærte færdig. Når den er kølet af, kan du pynte den med glasur, eller du kan servere den med vaniljecreme. Denne tærte var min favorit ved sidste års Thanksgiving.