Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Nok til: 6 personer


Ingredienser:

  • 7-8 dl. hindbær
  • 1 spsk. majsstivelse med top
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1-1½ dl. sukker
  • 2½ dl. mel
  • ½ dl. sukker
  • ½ dl. brun farin
  • ¾ dl. havregryn
  • 100 g. koldt smør i tern

Sådan gør du:

  • Skyl dine hindbær og lad dem dryppe af
  • Læg dem i en stor tallerken og hæld majsstivelse, vaniljeekstrakt og 1-1½ dl. sukker over dem. Vend dem forsigtigt men grundigt, så de alle er dækket af sukker og majsstivelse. Sæt dem til side
  • Kom mel, brun farin, havregryn, smør og den sidste ½ dl. sukker i en foodprocessor og giv det et par omgange til det hele er blandet til små krummer
  • Hæld hindbærrene over i et ildfast fad og fordel krummerne ud over alle bærrene
  • Sæt kagen i ovnen ved 180 grader i 30 minutter
  • Serveres lun og med vaniljecreme eller vaniljeis

Når jeg laver kager med frisk frugt, forsøger jeg at overbevise alle omkring mig om, at det faktisk er en sund kage, selvom jeg har overdænget hele herligheden med sukker. Men der er jo stadig masser af frugt i kagen, og frugt er sundt, ikk?

Opskriften her kommer direkte fra min store madguru The Pioneer Woman. Jeg har kigget på den i over et år, overvejet den mange gange, men har ikke rigtig fået taget mig sammen til at få den lavet. Da jeg skulle fejre min fødselsdag i oktober, havde jeg bestemt mig for at lave brombær cobbler, men da Bilka så samtidig havde et godt tilbud på hindbær, så blev jeg jo faktisk næsten nødt til at lave begge slags. Altså jeg mener, det må jo være et tegn fra Universet, når jeg midt i jagten på brombær, falder over et super godt tilbud på hindbær. Og jeg skal ikke prøve at lægge mig ud med Universet, det tør jeg slet ikke, så jeg bøjede mig, købte hindbær og skyndte mig hjem med hovedet fuld af undskyldninger og forklaringer til min kære mand, der blot rullede lidt med øjnene og spurgte, om jeg var sikker på, at jeg kunne nå at bage begge slags. Jeg kiggede på opskriften igen og undrede mig dernæst over, hvorfor pokker jeg ikke har lavet den her for længe siden. Jeg tror ikke der findes en nemmere og hurtigere opskrift i denne verden, men hvis der gør, så vil jeg gerne se den.

Jeg tror næsten, jeg kan garantere, at du har alle ingredienser i skabet allerede, måske med undtagelse af hindbær. Du skal bruge mel, sukker, havregryn, majsstivelse, salt, brun farin, vaniljeekstrakt, smør og hindbær.

Start med at skylle og afdryppe 7-8 dl. hindbær.

Uhm, friske hindbær, findes der noget bedre? Faktisk har vi hindbærbuske i haven, men da det er deres første år, er de slet ikke store nok endnu til at give mig alle de hindbær, jeg skal bruge. Måske om et år eller to, kan jeg hente dem alle direkte i haven. Hvor ville det være fedt.

Tag 1 stor spsk. majsstivelse og hæld over hindbærrene.

Dernæst hælder du 1 tsk. vaniljeekstrakt over hindbærrene.

Til sidst hælder du 1-1½ dl. sukker over hindbærrene. Hvis du ønsker en meget sød kage, bruger du 1½ dl., hvis du vil have lidt mere surhed fra bærrene, bruger du kun 1 dl.

Vend forsigtigt hindbærrene i blandingen, til de alle er dækket af sukker, majsmel og vaniljeekstrakt. Sæt dem derefter til side.

Find nu en foodprocessor frem, eller en skål og en pastry cutter. Kom 2½ dl. mel op i din foodprocessor.

Dernæst tager du ½ dl. sukker og hælder ned til melet, så det ikke er helt alene.

Og samme mængde, altså ½ dl., brun farin ned til sukker og mel. Yay, nu er det snart en hel fest.

Tag også ¾ dl. havregryn og kom i foodprocessoren. Eller hvis du gerne vil beholde deres konsistens, så vent med at komme dem i til efter du har mixet blandingen.

En lille smule salt. Jeg kan ikke sige dig hvor meget, men sådan ca. et drys eller to. Undskyld til min søde kollega Rikke og alle andre, der ligesom hende, hader, når en opskrift ikke er præcis med dens mængder.

Til sidst tager du 100 gram smør, skår i små tern ned i foodprocessoren. Jo koldere smør, jo bedre.

Giv det et par omgange i foodprocessoren, eller med pastry cutteren, til det er små krummer. Hvis du gemte dine havregryn, er det nu du skal blande dem i krummerne med en ske. Du kan også tage ½ dl. pekannødder og komme med i blandingen, hvis du har lyst. Nu er jeg ikke meget for nødder, så jeg lod være.

Kom dine hindbær over i et ildfast fad eller tærteform. Bred dem lidt ud, så de ligger i et jævnt lag.

Hæld krummeblandingen ud over hindbærrene, så de er helt dækket.

Efter 30 minutter i ovnen ved 180 grader, ser kagen sådan ud.

Du kan se hvordan hindbærsaften er begyndt at stige op i siderne og krummerne er blevet gyldne. Åh det dufter himmelsk.

Server kagen lun og med en god klat vaniljeis eller vaniljecreme. Øv, at der var så mange mennesker til min fødselsdag, ellers havde jeg taget to gange. Og måske også en lille tredje gang. Måske jeg bare skal lave den igen, snart, og kun til mig. Og min mand selvfølgelig. Han må godt smage et hjørne.