Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Nok til: 30 stk.
Ingredienser:
- 100 g. blødt smør
- ½ dl. flormelis
- ½ dl. rørsukker
- 1 æg
- 2½ dl. mel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljepulver
- 150 g. grofthakket mørk Marabou
- 2 dl. grofthakkede nødder
Sådan gør du:
- Start med at komme smør, flormelis, rørsukker og æg i en skål. Pisk det godt sammen og gerne luftigt
- Kom derefter mel, natron og vaniljepulver i dejen og rør det hele godt sammen igen
- Til sidst kommer du nødder og chokolade i dejen, vender det hele sammen og så er vi klar
- Læg bagepapir på en plade, tag valnøddestørrelse dejklumper, rul dem let, læg dem på pladen og pres dem let flade
- Bag dem ved 175 grader i 12 minutter
- Lad dem køle godt på en bagerist, inden du pakker dem i en lufttæt kagedåse
Det er i dag Patrichs 15 års fødselsdag og han har fået lov at vælge to ting, han må få med i skole til klassekammeraterne i dag. Han valgte rocky road fudge og chocolate & nuts cookies, så det var, hvad min søndag gik med. Begge dele var nu super nemme at lave, så du kan roligt gå i gang. Det gode ved disse småkager er, at du kan skifte nødderne ud med lige præcis den slags, du bedst kan lide. Jeg kan generelt ikke lide nødder i mine kager, men de her smager nu faktisk helt godt med pekannødder. Det syntes Tayson også. Ja ja, jeg ved godt han ikke må få chokolade og nødder, så han fik også kun en ganske lille krumme. Men det var en god krumme!
Til disse chocolate & nuts cookies skal du bruge natron og vaniljepulver, lidt mel, rørsukker, grofthakket mørk chokolade, flormelis, et æg og noget smør.
Start med at komme 1 æg, 100 g. blødt smør, ½ dl. flormelis og 1 dl. rørsukker ned i en skål. Pisk det luftigt og godt sammen.
Kom så 2½ dl. mel ned i skålen. Det er ikke meget mel, men det er lige præcis den rette mængde. Nå ja, der skal også lige 1 tsk. natron og 1 tsk. vaniljepulver med i dejen.
Når det også er rørt godt ind i dejen, er du næsten klar.
Kom nu 150 g. grofthakket mørk Marabou og 2 dl. grofthakkede nødder ned i skålen og vend det hele sammen med en ske. Jeg brugte pekannødder fordi, det var hvad jeg havde i skabet. Men du kan også bruge hasselnødder, valnødder osv. Du bestemmer.
Så er dejen klar.
Tag valnøddestørrelse klumper af dejen, rul dem let, læg dem på en bageplade med papir og klem dem let flade. Sæt dem i ovnen ved 175 grader i 12 minutter.
Så er der Tayson-godkendte chocolate & nuts cookies. Der blev 30 ud af denne portion, lige passende til en 8. klasse, satser jeg på. Ja øh, nu er der så altså kun 29 tilbage, vi kan jo ikke sende noget af sted, der ikke er testet og godkendt først.