Forberedelse: 40 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

Kage

  • 200 g. mørk Marabou
  • 4 dl. nødder, hassel-, val- pekannødder
  • 75 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2½ dl. sukker
  • 250 g. smør
  • 4 æg

Mørk glasur

  • 1 dl. fløde
  • 50 g. smør
  • 300 g. mørk Marabou

Pynt

  • 3 dl. piskefløde, pisket til skum
  • Friske jordbær

Sådan gør du:

  • Start med at smelte de 200 g. chokolade over et varmt vandbad. Lad chokoladen køle af, når den er helt smeltet
  • Hak nødderne groft og bland dem sammen med mel og bagepulver
  • Pisk smør og sukker sammen og pisk æg i, et af gangen
  • Kom melblanding og smeltet chokolade ned til smør/sukker-blandingen og rør det hele sammen
  • Kom det hele i en melet form og bag kagen ved 180 grader i 40 minutter
  • Lad den køle af
  • Til den mørke glasur smelter du smør og fløde sammen i en kasserolle og lader det komme i kog
  • Kom 300 g. chokolade i og rør sammen indtil det hele er smeltet
  • Lad det køle af inden du spreder det ud over kagen
  • Pynt kagen med flødeskum og friske jordbær og så er der serveret

Vi var inviteret til bryllup d. 1. juli ved et vennepar, vi holder meget af. De havde bestemt, at der til deres bryllup skulle være en kagekonkurrence, hvor gæsterne kunne tilmelde sig ved toastmasteren og så skulle der trækkes lod om 1., 2. og 3. pladsen. De bad mig inderligt om at deltage, da de ofte har nydt godt af mine kager, og syntes at jeg var selvskreven. Da jeg jo gerne ville gøre dem glade (og gerne ville vinde), måtte jeg i gemmerne efter en lækker kage, der bare har det hele. Og det har den her.

Du skal bruge mel, sukker, æg, pekannødder (eller valnødder eller hasselnødder), æg, smør, mørk Marabou (hvad ellers?) og bagepulver.

Start med at komme 200 g. chokolade op i en glasskål og sæt den over et vandbad, så det kan smelte.

Find 4 dl. nødder efter eget valg frem. Her blev det pekannødder, af den ene og simple grund, at det var det jeg havde i skabet.

Hak dem groft og sæt dem til side.

Kom 75 g. mel op i en skål sammen med 1 tsk. bagepulver.

Kom også nødderne i og rør det godt sammen. Der er nødder i, det er derfor det ser lidt klumpet ud.

Så finder du 2½ dl. sukker og 250 g. smør frem og kommer det i en skål.

Pisk det godt sammen.

Pisk derefter ét æg i af gangen, indtil du har brugt alle 4 æg.

Så skulle det gerne se sådan ud i den store skål.

I mellemtiden skulle din chokolade gerne være smeltet helt og kølet godt af.

Kom melblandingen og den afkølede chokolade ned i den store skål.

Så er det bare at røre det hele sammen og så er vores dej klar. Det var jo ikke slemt.

Jeg tog en springform og lagde bagepapir i bunden, melede sider og bund og kom dejen deri.

Efter 40 minutter ved 180 grader, så min kage sådan ud. Desværre faldt den lidt sammen på midten, men det er ikke noget, der ikke kan skjules af de næste tre ting.

Vi går nu i gang med en mørk glasur. Her skal du bruge smør, fløde og mørk Marabou. Væn dig til det, det er det eneste rigtige i min verden, når det kommer til bagværk.

Kom 50 g. smør og 1 dl. fløde op i en kasserolle.

Lad de to ting komme i kog.

Når smørret er helt smeltet og blandingen koger, kommer du 300 g. mørk chokolade op i kasserollen.

Rør rundt indtil alt chokolade er smeltet og det hele er blandet godt sammen.

Glasuren fordelte jeg ud over min kage, da det var begyndt at blive godt kølet af. Det gjorde den nemmere at arbejde med ned af siderne, uden at det hele løb væk.

Her har du kagen, efter glasuren er stivnet. Jeg satte den i køleskabet natten over.

På bryllupsdagen blev den serveret sammen med de mange andre flotte kager om aftenen, med 3 dl. piskefløde pisket til skum og masser af friske jordbær på toppen.

Personligt syntes jeg, at kagen var fantastisk, men via snyd, bedrag og smutveje, gik 1. pladsen til en ældre dame, der havde medbragt en kæmpe brunsviger fra hendes lokale bager. Og eftersom halvdelen af selskabet var fynboer, så løb brunsvigeren jo med sejren, til trods for at enhver kunne se, den var købt. Ellers har den dame i hvert fald den største ovn jeg nogensinde har set i et privat hjem.

Jeg måtte nøjes med en ærbar og ærlig 2. plads, hvilket var helt fin for mig. For det betød, at jeg i forhold til de hjemmelavede kager, stadig var først. Sådan vender du ”glasset halv tomt” til ”glasset halv fuldt”.