Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 4-5 timer

Nok til: 8 personer


Ingredienser:

  • 1½ kg. okseklump
  • 1 spsk. kalvebouillon
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. peber
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 1 Maggi fond cup
  • 1 spsk. soyasauce
  • ½ dl. sherry
  • ½ l. vand
  • 6 fed hvidløg (eller mindre, hvis du ikke er til hvidløg)
  • 2 løg

Sådan gør du:

  • Start med at blande salt, peber, oregano, timian og kalvebouillon sammen og gnid kødet godt ind i blandingen
  • Læg kødet ned i en stegeso og kom Maggi fond cup, soyasauce, sherry og vand ned til kødet
  • Pil og knus hvidløgene og kom dem ned til kødet
  • Pil løgene, skær dem i både og skil lagene fra hinanden efterhånden som du kommer dem ned til kødet
  • Læg låg på og lad det passe sig selv i ovnen ved 150 grader i 4-5 timer. Vend kødet en enkelt gang undervejs
  • Tag kødet op og skær det i skiver
  • Hæld væden fra og server den i en skål ved siden af
  • Server løgene i en skål for sig
  • Server det hele med lune burgerboller, salat, dressing og ost. Byg din helt egen onion and garlic drip beef burger

Her har vi en opskrift inspireret af min madguru, the one and only, The Pioneer Woman. Vi havde lyst til noget rigtig syndigt og ulækkert og særligt, men samtidig nemt, og så er det næsten altid sikkert, at det er The Pioneer Woman, vi kigger til. Opskriften er noget tilpasset og tilberedningen er lidt anderledes. Men hun var helt klar inspirationen.

Vi brugte en okseklump, løg, hvidløg, salt, peber, kalvebouillon, oregano, timian, soyasauce, sherry, Maggi fond cup og vand.

Først blandede vi salt, peber, kalvebouillon, oregano og timian i en skål.

Så lagde vi okseklumpen ned i vores stegeso og sørgede for at den var dækket hele vejen rundt af krydderiblandingen.

Vi kom en Maggi fond cup i soen.

Dernæst 1 spsk. soyasauce.

Så hældte vi ½ dl. sherry ned i soen.

Og til sidst ½ liter vand.

Vi tog 6 fed hvidløg – vi er glade for hvidløg – og knuste dem med et godt dask.

Ned i soen med koen. Tihi, jeg synes selv jeg var ret morsom lige der.

Vi tog de to løg og delte dem i både.

Ned i soen med dem, sørg for at skille lagene så meget som muligt.

Dernæst sætter du soen i ovnen i 4-5 timer med låg på ved 150 grader. Og vupti, så ser det sådan her ud. Du skal måske lige vende kødet en enkelt gang.

Kødet tager du op og skærer i skiver.

Væden sier du fra og serverer i en skål.

Løgene tager du fra i en skål for sig.

Og så samler du din burger. Lunt brød, burgerdressing, salat, kød, ost og 1-2 skefulde væde over hele herligheden, inden du lægger topbollen på. Og så er der serveret onion and garlic drip beef burgers. Muuuums.