Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 60 minutter
Nok til: 12 personer
Ingredienser:
- 125 g. blødt smør
- ½ dl. olivenolie
- 450 g. sukker
- 2 tsk. citronsaft
- 3½ dl. kærnemælk
- 3 æg
- 2 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. natron
- 450 g. mel
- 4 godt modne bananer
Sådan gør du:
- Start med at mose bananerne og bland dem med citronsaften, så de ikke bliver brune
- Pisk olivenolie, smør og sukker sammen i en skål
- Rør æggene i, et af gangen
- Kom vaniljepulver i skålen og bland godt sammen igen
- Kom kærnemælk og natron i skålen og rør det godt sammen
- Bland nu melet i dejen
- Til sidst vendes bananerne i dejen og det hele hældes over i en smurt og melet randform. Bag kagen ved 180 grader i 50-60 minutter. Tjek med et træspyd, om kagen er klar
- Lad den køle af i formen, inden du vender den ud på en tallerken
- Pynt den som det passer dig, evt. med gul glasur og chokoladespåner
Kagen kan sagtens fryses.
Denne opskrift er en ”late addition” til årets Thanksgiving kagebord. Det gik op for mig, at jeg havde glemt en banan-kage til min skønne svigerinde, så jeg måtte straks finde en banana bundt cake, da det jo var årets kagetema. Det var så slet ikke så svært, som jeg troede. Og den er samtidig super lækker, synes jeg. Ikke alle var vilde med den, men så er det jo godt, at der var 4 andre slags bundt cakes også, så der var noget for enhver smag.
Jeg havde resterne med på arbejde om mandagen og selvom jeg havde taget kagen op af fryseren om torsdagen, så var den stadig super lækker, saftig og blød om mandagen. Og om tirsdagen. Og den smagte præcis lige så fantastisk på 5. dagen som den første dag. Mine kolleger var noget imponerede af, at den blev ved at holde saftigheden og smagen efter så mange dage.
Vi skal bruge flg.: Blødt smør, olivenolie, sukker, citronsaft, kærnemælk, æg, vaniljepulver, natron, mel, og naturligvis bananer og ja, jeg ved godt at jeg igen har glemt noget på mit startbillede. Men hvordan pokker er det lykkedes mig at glemme bananerne til min banana bundt cake??
Start med at mose dine godt modne bananer og bland citronsaften i dem. På den måde sikrer du, at de ikke bliver brune, mens du laver resten af kagen.
Start med at komme olivenolie, sukker og smør op i en skål og pisk det godt sammen.
Pisk så de 3 æg i, et af gangen.
Kom vaniljepulveret ned i dejen.
Og hæld så kærnemælken ned i skålen også. Nu bliver dejen jo altså noget flydende, så pas på med piskeren.
Kom natron i dejen.
Og så kommer du alt melet i. Pisk det hele godt sammen, til du har en jævn dej.
Kom så bananerne i dejen og rør det hele godt sammen.
Dejen hælder du op i en randform, som du naturligvis har husket at smøre og mele først. Dernæst bager du kagen ved 180 grader i omkring 60 minutter. Tjek evt. efter 50 minutter med et træspyd, om kagen er fast. Der er jo ingen grund til at overbage den.
Så er vores kage bagt færdig. Nu lader vi den køle af, inden vi vender den ud på en tallerken.
Så fik jeg vendt min kage. Den er meget blød, men holder fint formen. Jeg pakkede den godt ind i vitavrap og poser og frøs den ned. Så tog jeg den op igen torsdag aften, så den kunne tø helt op.
Lørdag pyntede jeg den med gul glasur (naturligvis) og chokolade spåner. Personligt synes jeg, den blev rigtig festlig at se på. Og så smagte den altså rigtig, rigtig godt. Synes jeg. Måske jeg næste gang skulle prøve med banan og små stykker mørk chokolade i dejen. Banan og mørk chokolade er altid godt sammen.