Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 1 timer og 15 minutter
Nok til: 4-5 personer
Ingredienser:
- 1 stegt kylling
- 250 g. frisk spinat
- 150 g. flødeost
- 5 bagekartofler
- 200 g. revet cheddar
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Start med at vaske dine kartofler rene, prik dem med en gaffel og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 1 time
- Mens kartoflerne passer sig selv i ovnen, kan du stege spinaten ind. Klip den derefter i småstykker, så er den nemmere at røre ud senere.
- Pil kødet af kyllingen og tag ca. halvdelen fra. Sæt resten i køleskabet til madpakker eller andet
- Når kartoflerne er møre, tages de ud af ovnen, halveres og kartoflen skrabes ud af skallen. Du kan mose kartoflerne med det samme til en blød mos, eller du kan tilføje spinat, kylling, flødeost, 150 g. cheddar og salt og peber med det samme og røre det hele godt sammen. På den måde er der lidt kartoffelstykker i. Du gør som det passer dig
- Fyld kartoflerne tilbage i skrællen, drys med resten af cheddaren og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter
Altså der skete det, at Claus og jeg for et par uger siden drønede til Silkeborg, for at kigge på julepynt på en planteskole. Det viste sig så, at planteskolen ikke har åbent om mandagen, men nu vi alligevel lige var i byen, så kunne vi jo kigge ind i Silvan. Vi skulle ikke købe noget, vi ville bare kigge, fordi det er mange år siden vi sidst har været i en Silvan. Ja, vi er den slags mennesker, der går i byggemarkeder, bare for at kigge.
I Silvan i Silkeborg rendte vi ind i Remo. Det var hans første dag i Silvan i Silkeborg, men han oplyste, at han har arbejdet ved Silvan i Tilst i et par år. Remo er en rigtig, rigtig god sælger og en mand, der samtidig virkede til at forstå vores glæde ved Thanksgiving. Så inden vi fik set os om, kom vi til at impulskøbe en pænt stor gasgrill med rotisseri. En Broil King for at være præcis.
Silvan i Silkeborg, I kan være godt tilfredse med Remo, måske en lønforhøjelse burde være på vej til ham.
Remo gav meget klare instrukser: Det tager 3 timer, 2 mand og en øl at samle grillen. Lige der tog han så fejl, det tog kun én mand (med en lille smule hjælp fra hans kone), mindre end 3 timer og ingen øl at samle grillen.
Jeg har naturligvis bestilt en 12-15 kg.’s kalkun, der skal på rotisseriet til Thanksgiving, men inden da måtte vi lige prøve grillen af. Så i søndags lavede Claus 2 kyllinger på rotisseriet, en til søndag aften og en til denne ret. Jeg tænkte, at når nu han alligevel skulle i gang på grillen, så kunne han da ligeså godt tage to kyllinger. Han kunne såmænd også have haft fire kyllinger, men nu skulle vi altså kun bruge to.
Til gengæld kan vi nu oplyse Remo om, at grillen er afprøvet og godkendt og vi glæder os til Thanksgiving.
Her skal du se, hvad vi skal bruge den ekstra rotisseri kylling til.
Vi skal bruge en kylling, du kan jo også købe en hel stegt kylling, hvis du ikke lige for nyligt er løbet ind i Remo i Silkeborg og har impulskøbt en grill. Derudover skal du bruge frisk spinat, revet ost, bagte kartofler og flødeost. Og salt og peber. Meget enkelt, 5 ingredienser, så er der aftensmad.
Start med at vaske dine kartofler og sæt dem i ovnen ved 200 grader i en time. Jeg prikker mine med en gaffel på for- og bagside, så oplever jeg, at de nemmere bliver møre.
Mens kartoflerne passer sig selv, piller du kødet af kyllingen. Skind, ben og brusk smider du ud, medmindre du har to skønne hunde, så vil de gerne have skind og brusk på deres aftensmad. Kødet hakker du i mindre stykker og sætter til side.
Spinaten vasker du grundigt. Jeg elsker spinat, og det er en god naturlig måde at få mere jern. Jeg har gennem længere tid haft problemer med, at jeg nemt bliver svimmel, når jeg rejser mig op. Da jeg for et par uger siden var ved læge i anden anledning (jeg har muligvis brækket en tå i sommers, som jeg ikke lige fik kigget på), kunne jeg jo passende spørge hende til, hvad mine svimmelhedsanfald kunne skyldes. Okay, min mand krævede, at jeg spurgte hende. Svaret var, at det er meget normalt for unge, sunde kvinder. Oh happy day, det var en fornøjelse at kunne gå hjem og fortælle det til min mand.
Tag to store håndfulde og en sjat og smid på en varm pande med lidt margarine. Jeg brugte ca. det halve af den store pose.
Spinat-magi, jeg kommer aldrig til at forstå det. Men det er lidt imponerende. Jeg kom spinaten over i en lille skål og klippede det i småstykker.
Så er det ved at være tid til at samle det hele. Kom ca. halvdelen af kyllingen i en skål sammen med spinat og ca. 150 g. flødeost. Resten af kyllingen kan du bruge i madpakkerne til ungerne eller dig selv med lidt frisk spinat, rød peber, stegt bacon og en dressing lavet på sennep, chutney og mayonnaise.
Tag kartoflerne ud af ovnen og halver dem.
Skrab kartoflerne ud af skindet og ned i skålen. Ligesom når vi laver twice baked potatos. Kom godt med salt og peber ved.
Tilføj ca. 150 g. revet cheddar til skålen og mos det hele sammen.
Så er vores fyld klar. Kartoflerne er ikke most fuldstændig her, hvis du gerne vil have en glat kartoffelmos, skal du mose kartoflerne først og tilføje spinat, kylling, flødeost og ost bagefter.
Kom fyldet tilbage i kartoflerne.
Se hvor fin den er. Og ja, der er noget mere fyld, end der er plads til, så bare pres dem godt og så må der gerne være top på.
Kom lidt mere ost på toppen, fordi ost er altid godt, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Så er vores kartofler klar til servering.
Det ser ikke helt skidt ud, vel? Og så mætter de godt. Til trods for, at vi ikke fik andet at spise til, blot disse kartofler med kylling og spinat, så kunne vi kun spise to hver, så var vi mætte. Nem mad, lækker mad, disse kartofler opfylder alle kriterierne for at være en del af min side. Og så er der ost i. Og ja, jeg er helt sikker på, at man kan tilføje yderligere lækkerier i form af sprødstegt bacon, majs, stegt peberfrugt osv. Mulighederne er uendelige. Og vi er forresten rigtig glade for vores Broil King indtil videre. Nu glæder vi os til at prøve en hel kalkun d. 10. november.