Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Nok til: 4 personer
Ingredienser:
- 2 panini brød
- Sennep
- Ost i skiver
- Cranberry sauce
- Kalkunrester
Sådan gør du:
- Skær brødene op og smør dem godt med sennep
- Kom ost på både over og under og derefter cranberry sauce på underne
- kom kalkun i småstykker på og luk brødene
- Steg dem gyldne på en grillpande ved middelvarm, pres dem flade med en tung gryde vand. De skal have ca. 5 minutter på hver side
- Serveres med hvad du ellers har af rester fra den store dag
Vi prøvede noget nyt til Thanksgiving sidste år. VI HAVDE RESTER!!! Rigtig meget kalkun-rester faktisk, så 15 kg. kalkun var alligevel mere, end familien kunne konsumere. Men fedt nok for os, for det betød, at vi kunne afprøve nogle Thanksgiving leftover opskrifter, jeg har ønsket at afprøve i årevis. Så allerede dagen efter Thanksgiving kastede vi os over den første.
I år holder vi ikke Thanksgiving, men jeg kunne sagtens overtales til at lave en lille kalkun, bare til os to, en smule cranberry sauce og håbe på lidt rester, så vi kan få panini igen snart.
Vi skal lave panini med kalkun og cranberry sauce. Jeg var lidt skeptisk, men jeg burde vide bedre, for denne opskrift kommer direkte fra min guru The Pioneer Woman, så naturligvis er den helt fantastisk.
Vi skal bruge paninibrød, kalkun, ost, sennep og cranberry sauce.
Først skærer vi brødene op og smører dem godt med sennep. Det blev lidt en blanding af senneper jeg brugte her, så fik jeg også udryddet nogle slatter.
På med noget ost på både over og under. Man kan aldrig få for meget ost. Og ja, jeg har godt set, at jeg glemte en ende på et af brødene, det fikser jeg.
Lidt revet ost på det glemte stykke og så cranberry sauce på underne.
Kalkun i småstykker lægges på.
Og så lukker vi faktisk vores brød. Du kan sikkert godt komme endnu et lag cranberry sauce på, hvis du har lyst, men det gjorde vi ikke. Det gør vi næste gang.
Så skal de steges på en grillpande i olivenolie ved medium varme i 5 minutter på hver side ca. Sæt en stor tung gryde vand ovenpå dem, så de bliver mast godt flade. Ligesom vi plejer, når vi laver panini.
Så er vores panini så småt ved at være klar.
Vi lunede en rest cream corn og serverede panini med cream corn og cranberry sauce.
Det var absolut en succes og der var så meget kalkun til overs, at jeg kunne smide et par poser i fryseren til andre spædende ting. Som f.eks. turkey pot pie.