Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 1 time
Nok til: 12 personer
Ingredienser:
Chokoladekagen
- 5 dl. mel
- 3½ dl. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2½ dl. vand
- 170 g. smør
- ¾ dl. kakaopulver
- 1 spsk. espresso pulver
- 170 g. mørk chokolade
- 1¼ dl. creme fraiche, stuetemperatur
- 2 æg
- 1 tsk. vaniljeessens
- 1½ spsk. smør, smeltet
- 2 spsk. brun farin
Cheesecake fyld
- 450 g. philadelphia neutral
- 1¼ dl. sukker
- 1 tsk. vaniljeessens
- 3 spsk. mel
- 1 æg
- Hele syltede kirsebær – evt. kirsebærsauce, hvor du fisker kirsebærrene op
Sådan gør du:
- Fisk halvdelen af kirsebærrene op af saucen og lad dem dryppe af. Hæld så meget af væden fra resten af dem, som muligt
- Start med at blande mel, sukker, salt og natron og sæt det til side
- I en kasserolle smelter du de 170 g. smør, hvorefter du blander kakaopulver, espressopulver og chokolade i. Lad det hele smelte godt sammen
- Bland chokoladen sammen med melet og rør det godt sammen
- Tilføj creme fraichen, vaniljeessensen og æggene
- Bland i en ny skål philadelphia, sukker, vaniljeessens, mel og æg sammen i en skål
- Smelt 1½ spsk. smør og smør din randform godt. Drys farinen ned i formen. Fordel de afdryppede kirsebær i formen
- Kom halvdelen af chokoladedejen i formen, fordel derefter cheesecakefyldet og de resterende kirsebær ud over dejen. Pas på det ikke når helt ud til kanten
- Hæld resten af chokoladedejen ud over og bag din kage ved 175 grader i 50-60 minutter
- Lad den køle af, inden du vender den ud på et fad og pynt den med hvid glasur og evt. nogle flere afdryppede kirsebær
Jeg er et visuelt menneske, så når jeg vælger at afprøve en opskrift, er det fordi billederne af retten tiltaler mig. Det skal se lækkert og interessant ud, ellers gider jeg ikke. Opskrifter uden billeder fungerer ikke for mig, jeg kan simpelthen ikke se for mig, hvordan slutresultatet ser ud og om det er det værd at afprøve. Derfor afprøver jeg yderst sjældent billedløse opskrifter.
Denne kage er en af de opskrifter, hvor det første billede fangede mig. Chokoladekage med cheesecake fyld og kirsebær. Alene de røde bær i det lyse cheesecake var nok til at overtale mig til at prøve den her. Og jeg blev ikke skuffet.
Ingredienslisten er lang til den her kage, men jeg lover det er det hele værd. Vi skal bruge mel, sukker, salt, natron, vand, smør, kakaopulver, espressopulver, mørk chokolade, creme fraiche, æg, vaniljeessens, mere smør, brun farin og kirsebær. Jeg tog et glas kirsebærsovs, fiskede først en stak kirsebær fra og siede derefter så meget saft fra som muligt fra resten. Det skal ikke være for flydende.
Til vores cheesecakefyld skal vi bruge flødeost, sukker, vaniljeessens, mel og æg.
Først tager vi en stor skål og blander mel, sukker, salt og natron. Sæt det til side.
Jeg skal simpelthen lære at blive bedre til at huske at bruge blitz, når jeg tager billeder i et mørkt køkken.
Tag en lille kasserolle og smelt den store del smør.
Tilføj kakaopulveret og rør det godt ud i smørret.
Tilføj espressopulveret.
Og til sidst tilføjer du chokoladen.
Rør det hele godt sammen og tag kasserollen af varmen.
Hæld chokoladeblandingen over i skålen med melblandingen og rør det hele godt sammen.
Tilføj creme fraichen, husk at sørge for, at den skal være stuetemperatur, inden du tilføjer den.
Det er også nu du tilføjer vaniljeessensen og rører sammen igen.
Sidst men ikke mindst, blander du æggene i, men pas på du ikke mikser for hårdt sammen.
Så er vores dej klar. Sæt den til side lidt.
Jeg brugte eftervarmen på komfuret til at smelte den lille klat smør, så den var klar til senere.
Så er det tid til at blande cheesecakefyldet. Vi starter med sukker og flødeost.
Så tilføjer vi æg, vaniljeessens og mel og rører det godt sammen.
Så er også vores cheesecakefyld klar.
Se, det var mange ingredienser, men det er slet ikke så slemt. Brug nu den lille klat smeltede smør, til at smørre din randform.
Drys den brune farin ud ned i formen, så det er jævnt fordelt.
Tag nu de afdryppede kirsebær og fordel dem i formen.
Hæld halvdelen af chokoladedejen ned i formen.
Fordel cheesecakefyldet ud over, men pas på det ikke kommer helt ud til kanterne, chokoladekagen skal gerne slutte tæt om cheesecaken.
Fordel resten af kirsebærrene i cheesecakefyldet.
Så er det ud over med resten af chokoladedejen og i ovnen med den i 50-60 minutter ved 175 grader.
Mange ingredienser give meget opvask. Jeg tror, jeg ønsker mig en større håndvask i julegave.
Vores kage er færdig og det er tid at lade den stå og køle af.
Heldigvis havde jeg en bageplade under kagen, for den form her lukker ikke helt tæt. Derfor gik jeg ugen efter ud og købte to nye forme, fuldstøbte, der ikke lader dejen sive ud.
Når kagen er kølet af, vender du den ud på en tallerken.
Så er det blot at pynte den, jeg valgte hvid glasur. Og jeg ved godt, jeg ikke er en mester i at pynte kager med glasur, men det har jeg nu heller aldrig påstået, jeg skulle være.
Jeg fik ikke taget billede af den pænt skåret ud og på en tallerken, vi havde for travlt med at spise den. Jeg må prøve at huske det næste gang.