Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 9½ timer

Nok til: 4 mennesker til to dage


Ingredienser:

  • 1 nakkefilet
  • 2 løg
  • 3 spsk. brun farin
  • 5 dl. vand
  • 2½ dl. barbecue sauce
  • 2 spsk. flydende røg

Sådan gør du:

  • Pil løg, skær dem i kvarte og skil lagene fra hinanden
  • Krydr nakkefileten godt med salt og peber
  • Dump alt i slowcookeren, sæt den på lov i 9½ timer og lad det passe sig selv
  • Tag kødet op, riv det fra hinanden og rør det sammen med barbecue sauce. Tilføj evt. de bløde løg fra gryden
  • Gem væden og hæld nogle gode skefulde over resterne af kødet inden du sætter det på køl
  • Brug kødet lige som du lyster

Vi elsker vores slowcooker og særligt elsker vi at lave pulled pork i forskellige udgaver i den. Det er simpelthen det nemmeste mad og kødet bruger vi både i burger, til nachos, i sandwich osv. Der er masser af muligheder i pulled pork, kom det på en pizza, brug det i tortillas, brug din fantasi.

Den her opskrift kalder vi for dump and go, smid tingene ned i slowcookeren og tag hjemmefra. What’s not to like?

Vi bestemte os for at vi her skal bruge en nakkefilet, brun farin, løg, barbecue sauce og flydende røg. Og vand, salt og peber.

Først krydrer vi nakkefileten godt med friskkværnet salt og peber.

Ned i gryden med kødet.

Så tager du to løg, piller dem og skærer dem i kvarte.

Det her er vores plejekat Ponjo, der er blevet adopteret af Gabby. Ponjo er en meget nysgerrig lille fyr. Eller også synes han, her dufter velkendt, han blev trods alt født i et affaldsskur bag en Bones restaurant i Silkeborg, så han er jo vandt til spareribs morgen, middag og aften. Men han fik altså ikke lov at smage. Denne gang.

Nå videre med maden, skil løgenes lag fra hinanden og smid dem ned over kødet.

Så tilføjede vi 3 spsk. brun farin.

Så tog vi også lige 5 dl. vand og smed derned. Det gør vi for at få noget væde, som vi kan bruge senere.

Så smider vi 2½ dl. barbecue sauce ned til herlighederne.

Og til sidst 2 spsk. flydende røg. Hvis du ikke kan finde røg, så hopper over det her, eller prøv med røget paprika.

Så satte vi tiden på 9½ timer på low og gik i haven og arbejde det meste af dagen. Dump and go, det er fantastisk. Jeg vendte kødet, da halvdelen af tiden var gået, men det behøves teknisk set ikke.

Så er vores kød klar til at blive fisket op og revet i småstykker.

Op i et ildfast fad med kødet.

Riv så kødet fra hinanden og fisk evt. løgene op af gryden og smid dem ned til kødet.

Kom godt med barbecue sauce hen over det.

Miks det sammen og så er der serveret.

Når vi laver pulled pork, får vi altid burgere den første aften. Resterne bruger vi til nogle af de andre ting.

Væden fra gryden gemmer jeg, og så hælder jeg nogle gode store skefulde over, inden jeg sætter resterne på køl. På den måde undgår jeg, at det bliver alt for tørt, når jeg varmer det op dagen efter.