Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 9 minutter
Nok til: ca. 60 stk.
Ingredienser:
- 125 g. blødt smør
- 125 g. sukker
- 125 g. havregryn
Sådan gør du:
- Rør sukker og smør godt sammen
- Tilføj havregryn og rør det sammen med en ske
- Sæt klumper på størrelse med en valnød på en bageplade med god plads imellem dem
- Bag ved 190 grader i 9 minutter
- Lad dem køle helt af, inden de pakkes i lufttætte kagedåser
I min jagt på gamle opskrifter, der er noget helt særligt og lækkert og som ikke er de normale julesmåkager, vi altid får og det er indtil videre lykkedes ret godt. Den her opskrift er en af de allernemmeste, jeg længe har prøvet, men jeg var helt sikker på, at den mislykkedes. Det handler blot om lidt julemagi og tro.
Det er en lang ingrediens liste, så hold nu fast. Havregryn, smør og sukker. Puh, det bliver hårdt det her.
Vi starter med det bløde smør og sukkeret.
Pisk de to ting godt sammen.
Kom så havregrynene i og rør det hele godt sammen med en ske.
Så er vores dej klar. Hvis man da kan kalde det her for en dej.
Sæt så klatter på en bageplade med god plads i mellem dem. Jeg lavede klatter på størrelse med en valnød ca.
Så skal de en tur i ovnen ved 190 grader i 9 minutter. Jeg prøvede mig frem med 180 grader i 10 minutter, men 190 grader i 9 minutter virkede bedre. Små ændringer betyder nogle gange en hel del.
De er enormt bløde når de kommer ud af ovnen og jeg tænkte ved mig selv, at det her aldrig bliver godt.
Men da de fik lov at køle helt af, blev de sprøde og lækre og lige til at pakke i kagedåser. Men pas på, de er enormt skrøbelige, så det er en rigtig dum ide at tabe en kagedåse. Det giver det fineste havremakron-krymmel, man kan tænke sig.