Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 4 timer / 8 timer

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. hakket hvidløg
  • ¾ dl. brun farin
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Kom det hele op i slowcookeren og vend det rundt, så sukker, hvidløg, salt og peber er jævnt fordelt. Læg lårene så de så vidt muligt ikke ligger ovenpå hinanden
  • Sæt slowcookeren i gang på low i 8 timer eller high i 4 timer
  • Fisk forsigtigt lårene op og giv dem hurtigt 5-10 minutter ved 220 grader i ovnen for sprød skind. Eller lad vær og bare spis dem som de er

Jeg tror jeg har nævnt det før, men jeg elsker min slowcooker. Det der med bare at kunne smide mad i den og så vente på at det bliver færdig, jeg er fan. Og jeg har tænkt mig i nærmeste fremtid at afprøve både en opskrift på kalkunlår og en opskrift på shepherds pie i den.

Men nu starter vi med kyllingelårene her.

Vi skal bruge 4 hele kyllingelår, brun farin (eller muscovadosukker), hvidløg, salt og peber.

Kom kyllingelår, hvidløg, farin, salt og peber ned i din slowcooker.

Rod lidt rundt i det hele så sukker, hvidløg, salt og peber fordeles jævnt over kyllingelårene og så lårene så vidt muligt ikke ligger ovenpå hinanden. Læg så låg på og sæt gryden på low i 8 timer eller high i 4 timer.

Tag forsigtigt (!) lårene op af gryden og giv dem lige hurtigt 5-10 minutter i ovnen ved 220 grader, så skindet bliver sprødt. Men du behøver ikke, du kan også bare fiske dem op og spise dem.

Og så er der serveret.

Alt på den her tallerken er fantastisk, fyldt med smag, det stinker nærmest af sundhed og vi blev helt enormt mætte. Og spiste så is til dessert for at rette op på sundhedsfaktoren.