Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 40 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

Kødboller

  • ½ kg. oksefars
  • 2-4 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret persille
  • 1 æg
  • 40 g. revet parmesan
  • 30 g. rasp
  • Salt og peber
  • Oliespray

Suppe

  • Olivenolie
  • 2 løg i tern
  • 3 store gulerødder i tern
  • 1 bundt bladselleri i tern
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2 dåser hakket tomat
  • 2½ liter vand
  • 5 oksebouillonterninger
  • ½ spsk. tørret oregano
  • 200 g. suppehorn
  • 1 spsk. tørret persille
  • 40 g. revet parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Vi starter med kødbollerne
  • Bland fars, krydderier, parmesan, rasp, hvidløg og æg sammen i en stor skål
  • Rør farsen godt og husk salt og peber
  • Lav 25-30 små kødboller og læg dem på en bageplade
  • Spray dem let med olivenolie og sæt dem i ovnen i 15-20 minutter ved 190 grader
  • Tag kødbollerne ud og sæt dem til side, når de er færdige
  • Mens kødbollerne er i ovnen, går vi i gang med suppen
  • Varm olivenolien op i en stor gryde
  • Start med at sautere (stege) løg, gulerødder og bladselleri i ca. 10 minutter
  • Tilføj hvidløg et minuts tid
  • Kom så hakkede tomater, vand, oregano og bouillonterninger i gryden og lad det hele komme i kog
  • Lad suppen simre i ca. 20 minutter tid
  • Husk at smage suppen til med salt og peber
  • Du kan enten koge suppehorn ved siden af, eller komme dem direkte i gryden og lade dem koge i suppen. Hvis du deler suppen over to dage, så kog dine suppehorn ved siden af
  • Til sidst tilføjer du kødbollerne, parmesanen og persillen og så er der serveret

Det er ved at være efterår. Siger kalenderen i hvert fald. Ærligt tænker jeg, at Moder Natur er lidt bipolar og ikke helt ved, om hun vil holde fast i sommeren eller om hun er klar til at omfavne efteråret med regn og rusk. Det er okay, der er også dage, hvor jeg heller ikke kan finde ud af, hvad jeg vil. Men jeg ved, at efteråret og vinteren nærmer sig og det betyder suppetid. Her får du en suppe, som hurtigt er blevet en favorit her i huset. Der har været lidt forsøg med at finde den helt rigtige sammensætning og mængde af de forskellige ingredienser, men vi har endelig fundet den helt rigtige sammensætning for os. Vi er meget tilfredse og ser frem til en kold efterårsdag med suppe på menuen.

Vi starter med ingredienserne til kødbollerne. Du skal bruge oksefars, parmesan, hvidløg, oregano, persille, basilikum, rasp og et æg. Og salt og peber.

Kom fars, krydderier, rasp, hvidløg og parmesan op i en stor skål.

Slå ægget ud i skålen. Jeg lover, her er kun et æg, men med høns der går frit rundt og hygger sig i en kæmpe hønsegård (og nogle gange i hele haven), så er dobbelt æggeblomme noget der ofte sker her.

Rør farsen godt sammen og husk salt og peber.

Form farsen til 25-30 små kødboller og læg dem på en bageplade.

Min perfektionisme krævede selvfølgelig, at jeg vejede farsen, dividerede det med 30 og på den måde fik 30 lige store kødboller. 21,5 g. fars pr. kødbolle. Men du behøver altså ikke være så præcis.

Spray dem med olivenolie og sæt dem i ovnen ved 190 grader i 15-20 minutter. Jeg brugte kun 15 denne gang, men hvis der kun er 25 kødboller, så får de lidt mere tid.

Tag kødbollerne ud. Og ja, de ser lidt snaskede ud.

Jeg tænker det er en blanding af kødsaft og parmesan. Det gør ikke noget, de bliver pæne igen, når de kommer i suppen. Sæt kødbollerne til side.

Til suppen skal vi bruge olivenolie, hakkede tomater, gulerødder, bladselleri og løg i tern, hvidløg, oregano, persille, parmesan, suppehorn, bouillonterninger og salt og peber.

I en stor gryde varmer du olien op og steger så gulerødder, løg og bladselleri i ca. 10 minutter til de begynder at blive bløde.

Tilføj så de pressede fed hvidløg og lad det stege et minuts tid.

Så dumper vi de to dåser hakkede tomater i gryden.

Straks efterfulgt af de 2½ liter vand.

Og de 5 bouillonterninger. Hvis du er så heldig at have oksebouillon på lager, enten hjemmelavet eller købt, så brug endelig det i stedet for.

Husk også oreganoen. Og så lader vi suppen småsimre i ca. 20 minutter.

Når suppen har kogt i 20 minutter, skal vi have pastaen med. Du kan enten smide alle 200 g. pasta direkte i gryden, hvis du ved at det hele bliver spist i dag.

1

Eller du kan gøre som os, dele suppen over to dage og koge pastaen i en gryde ved siden af. Ellers bliver den lidt smattet på dag to.

Det er også nu, du kommer dine kødboller op i suppen, mens pastaen koger.

Tilføj også parmesan og persille lige inden servering. Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Pastaen er klar.

Suppen er klar.

Og så er der serveret lækker italiensk kødbolle suppe med suppehorn. Du kan også servere suppen med et lækkert stykke brød.
Den her suppe er hurtigt blevet en favorit her på gården. Både fordi vi stadig kan hente grøntsagerne direkte ude i køkkenhaven, men også fordi, den smager fantastisk, den er faktisk nem at lave, selvom det virker til at der er mange skridt. Den mætter desuden helt fantastisk og den varmer helt ud i tæerne.