Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Antal: 30 stk.
Ingredienser:
- 100 g. smør
- 2 dl. sukker
- 2 æg
- 4 tsk. bagepulver
- 4 tsk. vaniljepulver
- 2 dl. mælk
- 3 poser daim crunch
- 150 g. valnødder
- 6 dl. mel
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 175 grader
- Bland mel, valnødder og daim i en skål for sig selv. Du kan undlade valnødder, hvis du synes, jeg har lavet dem både med og uden valnødder
- Smelt og afkøl smørret
- Rør sukker og smør godt sammen. Tilføj æg og rør godt sammen igen
- Sigt bagepulver og vaniljepulver ned i blandingen, tilføj mælk og rør godt sammen igen
- Begynd at tilføje melblandingen lidt efter lidt, mens du hele tiden rører det godt sammen
- Sæt papirforme i din muffinpande og fyld hver form godt op med dejen
- Sæt pladen i ovnen i 15 minutter, eller indtil de begynder at blive gyldne på toppen og krakelere
- Husk at du er nød til at prøvesmage dem, mens de stadig er lidt lune. Der er de vist bedst, siger min mand
Da jeg begyndte på hjemmesiden, besluttede vi, at vi mindst to gange om ugen skulle lave noget, der kunne lægges op på hjemmesiden, men i denne uge havde vi kun lavet pulled pork i rygeovn. Og så blev jeg jo nødt til at bage en hel lørdag væk. Jeg kastede mig over mississippi mud pie, daim muffins med valnødder, chokolademuffins med skildpadder og banan-chokolademuffins med dumle. Til alt held for mine klubkammerater faldt det sammen med, at vi om søndagen skulle male klubhuset indvendigt, og så kunne jeg jo lige medbringe en god omgang muffins til det arbejdende folk.
Stykkets stjerner er: Smør, sukker, æg, bagepulver, vaniljepulver, mælk, mel, hakkede valnødder og daim. Jeg finder de her små poser daim crunch i ABC Lavpris i Tjørring. Det er også det eneste sted jeg har fundet dem, men jeg har heller ikke ledt andre steder. Nu har jeg jo fundet dem.
Start med at tage ca. 150 gram grofthakkede valnødder og hæld ned i en skål med 6 dl. mel.
Tag derefter 3 poser daim crunch og hæld ned til valnødder og mel.
Bland det hele godt sammen og sæt skålen til side.
Tag 100 gram smør, smid det ned i en gryde og sæt det til at smelte på komfuret.
Lad det smeltede smør køle af, inden du fortsætter.
Hæld 2 dl. sukker op i en stor skål og hæld smørret ned i skålen. Pisk det godt sammen.
Tilføj de to æg og pisk igen for fuld gas.
Tag 4 tsk. bagepulver og sigt det ned i skålen.
Tag derefter 4 tsk. vaniljepulver og sigt ned i skålen. Pisk det derefter sammen.
Hæld så 2 dl. mælk ned i skålen og pisk det sammen igen.
Begynd nu at hælde melblandingen ned i skålen lidt af gangen og pisk sammen undervejs.
Så er dejen klar. Jeg glemte da vist for resten at bede dig varme ovnen op til 175 grader, da vi startede med at lave dejen. Gå tilbage til billede 1 og tænd ovnen på 175 grader og kom derefter herned igen.
Sæt papirforme i din muffinpande og fyld formene godt op med dej. Sæt pladen i ovnen i 15 minutter ca. Toppen skal begynde at blive gylden og krakeleret.
Så er vores daim muffins færdige. Lad dem køle lidt af inden du smager, eller lad dem køle helt af, pak dem i poser og frys dem til et senere tidspunkt.
You must be logged in to post a comment.