Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Nok til: 4 personer


Ingredienser:

  • 6 store æbler
  • 2 spsk. sukker
  • 4 tsk. kanel – delt op
  • 1½ tsk. citronsaft
  • 2½ dl. brun farin
  • 1 ¾ dl. havregryn
  • 1 ¾ dl. mel
  • 115 g. koldt smør

Sådan gør du:

  • Skræl dine æbler, skær dem i 8 både og skær bådene i mindre stykker
  • Vend æblerne med sukker, 2 tsk. kanel og citronsaft og hæld dem op i et ildfast fad
  • Kom farin, mel, havregryn, 2 tsk. kanel og smør op i en foodprocessor og puls til det er samlet til store krummer
  • Hæld krummerne over æblerne og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 45 minutter
  • Lad den køle i 5 minutter og server så med vaniljeis

Vi er nået til den tid på året, hvor vi kan begynde og hente æbler i haven. Det fejrer vi altid med en crumble som det første, det er en tradition. Men da vi skulle lave en crumle den anden dag opdagede jeg, at min opskrift her på siden, var helt forkert. Jeg har fået skrevet de forkerte mængder op, så den fungerede ikke. Det her er derfor en version 2.0, hvor mængderne nu er korrekte og du kan nu give dig i kast med årets første æble crumble.

Vi skal bruge havregryn, mel, sukker, brun farin, smør, kanel, citronsaft og æbler. Vores æbler er ikke så store, så vi brugte 8 i stedet for de 6 i opskriften.

Mens Claus skrællede og skar æblerne, begyndte jeg på crumblen. Jeg kom mel, brun farin og 2 tsk. kanel op i min foodprocessor.

Tilføjede så havregryn.

Og til sidste det kolde smør skåret i tern.

Jeg pulsede et par omgange til det hele samlede sig til store krummer. Som barn forstod jeg ikke, hvorfor Gertrud Sand var så forhippet på at få en foodprocessor i julegave i The Julekalender. Jeg forstår det nu. Gertrud havde jo helt ret.

Æblerne er skåret i 8 både og derefter i mindre stykker. Hæld citronsaften over dem.

Kom de 2 spsk. sukker ned til æblerne.

Og til sidst 2 tsk. kanel.

Æblerne vendes godt rundt med sukker og kanel og hældes derefter op i et ildfast fad.

Crumblen hældes over, så den dækker æblerne og så skal det i ovnen i 45 minutter ved 180 grader.

Lad den lige køle i bare 5 minutter, den er pænt varm.

En crumble skal altid serveres med rigeligt vaniljeis.

Det her er en klar favorit og signalerer samtidig efterårets komme i vores hus.