Forberedelse: 30 minutter + hævetider

Tilberedning: 20-25 minutter

Nok til: 12 personer


Ingredienser:

Dej:

  • 2½ dl. sødmælk
  • 55 g. blødt smør
  • 8-9 dl. mel
  • 7 g. tørgær
  • 3 spsk. sukker
  • ¾ tsk. salt
  • 1 æg

Fyld:

  • 2½ dl. lys muscovadosukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • ¾ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. muskatnød
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • 115 g. blødt smør
  • 2½ dl. hakkede pekannødder

Topping:

  • 115 g. smør
  • 2½ dl. brun farin
  • ¼ tsk. kanel
  • 1½ dl. fløde
  • 2½ dl. grofthakkede pekannødder
  • 2 tsk. vaniljeessens

Sådan gør du:

  • Start med at varme mælken op i en lille kasserolle. Det skal lige komme derop, hvor det næsten begynder at koge
  • Tag kasserollen af varmen og kom smørret ned i mælken. Rør det rundt indtil alt smør er smeltet og lad det derefter køle lidt af til det er håndvarmt
  • Tag din røreskål og bland 6 dl. af melet, tørgæren, sukkeret og saltet
  • Bland ægget i melblandingen
  • Begynd nu at røre mens du langsomt tilføjer mælke-smør blandingen. Det skal røres godt sammen
  • Mens du fortsat rører, tilføjer du resten af melet lidt ad gangen, indtil din dej samler sig. Det kan være du skal bruge mindre, men det kan også være du skal bruge mere, end de 9 dl. Tilføj lidt ad gangen, indtil dejen ikke er våd længere
  • Lad røremaskinen ælte dejen i 5 minutter ca.
  • Kom dejen op i en smurt skål og lad den hæve tildækket en times tid. Den skal doble i størrelse
  • Mens dejen hæver, laver vi fyldet
  • Kom det meget bløde smør, muscovadosukker, kanel, ingefær, muskatnød og nellike op i en skål og rør det godt sammen. Det skal blive til en lidt tyk creme
  • Når dejen er hævet færdig, ruller du den ud i et rektangel på bordet
  • Smør fyldet ud over dejen, husk at lade øverste lange kant være fri
  • Drys med de 2½ dl. hakkede pekannødder
  • Rul dejen til en lang pølse og skær den i ca. 2 cm. tykke snegle
  • Kom sneglene op i et fad og lad dem hæve tildækket igen i ca. 30 minutter
  • Mens sneglene hæver, laver vi toppingen
  • Kom smør op i en kasserolle og lad det smelte
  • Tilføj brun farin, rør det godt sammen og lad det boble i et minuts tid
  • Tilføj fløde og kanel og rør det hele godt sammen
  • Kom de 2½ dl. grofthakkede pekannødder ned i karamelblandingen og tag kasserollen af varmen
  • Tilføj som det sidste vaniljeessensen og stil kasserollen til side
  • Bag sneglene ved 175 grader i 20-25 minutter. De skal blive gyldne på toppen
  • Tag sneglene ud af ovnen, lad dem køle i 5 minutter og hæld så hele karamel/nøddeblandingen ud over dem
  • Server mens de er lune, eller lad dem køle af, frys dem ned og lun dem hurtigt i ovnen, når de skal serveres

Jeg er stadig i mit snegle stadige, og denne gang er det klistrede karamel-pekan snegle vi skal se på. Jeg anbefaler en gaffel, når de her skal spises. Pekannødder er blevet en storfavorit i vores hus fremfor valnødder, så hver en chance jeg får for at lave noget med pekannødder, gribes med entusiasme. Og de her er en klar succes.

Vi starter med dejen. Her skal vi bruge sødmælk, mel, tørgær, sukker, salt, et æg og blødt smør.

Start med at varme mælken op til den næsten begynder at koge.

Tag kasserollen af varmen og kom smørret ned i mælken.

Rør det rundt indtil alt smør er smeltet og stil så kasserollen til side, så den kan køle lidt af.

I din røreskål blander du de første 6 dl. mel, tørgær, sukker og salt.

Rør ægget ud i melblandingen.

Tilføj nu langsomt den lune mælkeblanding, mens du rører konstant.

Som du kan se, er dejen stadig godt flydende. Du skal nu tilføje resten af melet lidt ad gangen, indtil dejen har samlet sig flot og ikke længere er klistret. Det kan være du skal bruge lidt mere eller lidt mindre mel, end noteret. Lad maskinen ælte dejen i 5 minutter.

Læg dejen i en smurt skål og stil den tildækket og lunt en times tid, indtil den er doblet i størrelse.

Mens dejen hæver, blande vi fyldet. Vi skal bruge lys muscovadosukker, meget blødt smør, kanel, muskatnød, stødt ingefær og stødt nelliker.

Kom smør og krydderier op i en skål.

Tilføj sukkeret og rør det hele godt sammen.

Det skal blive en lidt tyk creme. Stil det til side.

Vi skal også bruge pekannødder i fyldet. Vi starter med 2½ dl. hakkede nødder.

Dejen er nu klar.

Rul den ud i et stort rektangel.

Fordel først fyldet ud over hele dejen og drys med de hakkede nødder.

Rul dejen til en lang pølse.

Skær sneglene i ca. 2 cm. tykkelse og læg dem op i et fad. Jeg anbefaler bagepapir i bunden. Lad dem hæve tildækket i en halv times tid igen.

Så kan vi samtidig lave toppingen. Vi skal bruge smør, brun farin, fløde, kanel, hakkede pekannøder og vaniljeessens.

Start med at smelte smørret.

Tilføj den brune farin og rør det godt sammen.

Lad det boble et minuts tid, så sukkeret smelter.

Tilføj fløden.

Og kanel. Du kan justere mængden af kanel, hvis du ønsker det.

Når karamellen er rørt godt sammen, tilføjer du alle de hakkede pekannødder.

Tag kasserollen af varmen og tilføj vaniljeessensen.

Stil nu kasserollen til side, og sæt dine snegle i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter.

Tag sneglene ud af ovnen, når de er blevet gyldne i toppen. Lad dem køle i fem minutter.

Hæld så hele karamelblandingen ud over sneglene.

Se lige hvor snaskede de ser ud. Server dem lune, eller frys dem ned og varm dem op inden servering.