Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter + eftervarme
Nok til: 8 personer
Ingredienser:
- 200 g. mørk chokolade
- 200 g. smør
- 4 æg
- 2 dl. sukker
- 2 dl. mel
- 1 knsp. bagepulver
Sådan gør du:
- Smelt langsomt chokolade og smør i en skål over et vandbad. Rør det sammen og sæt det til side
- Bland æg og sukker i en ny skål og pisk det luftigt
- Sigt mel og bagepulver ned i skålen med chokolade og rør det sammen
- Bland de piskede æg i chokoladen og rør det sammen
- Rasp en form med aftagelige sider, en springform f.eks. Smør hele formen og ryst den med mel, så alle overflader dækkes
- Hæld chokoladedejen i formen og bag den i 15 minutter ved 200 grader
- Hvis din kage, ligesom min, stadig er for flydende, så sluk ovnen og lad den stå i eftervarmen. Tjek den ind i mellem, til den har den konsistens, du ønsker. Min nåede det, da ovnen var faldet til 125 grader
- Server kagen med blød vaniljeis og hindbær
Kage er godt. God kage er enormt godt. God chokoladekage er toppen af lykke. Her finder du den. Toppen af lykken, altså. Ikke kun er den her chokoladetrøffeltærte super nem at lave, den tager heller ingen tid. Og hvis du samtidig serverer den med blød vaniljeis og friske hindbær, så vil du modtage lovord, beundring og kærlighed fra dine gæster. Det vil jeg faktisk godt garantere. Med mindre selvfølgelig, at dine gæster ikke kan tåle mel, chokolade, æg, sukker, is eller hindbær. Så må jeg bede dig straks forlade denne side, og finde din næste dessert eller kage til kaffen et andet sted.
Jeg lavede den her tærte den anden dag, pakkede en køletaske med alle mine frostelementer, vaniljeis, en bøtte friske hindbær, en isske, kagegafler og en kniv og bragte det hele ind på kontoret til mine kolleger dagen efter. Hele dagen gik de og kiggede på køletasken i spændt forventning. Ved frokosttid gik de rundt og mindede sig selv om, ikke at spise for meget middagsmad, for der skulle være plads til kagen. Jeg begyndte at mærke en smule pres på mine skuldre og krydsede fingre for, at kagen var så god, som de gik og håbede. Den var præcis så god og så lidt til.
De mest fantastiske kager, behøver ofte kun få ingredienser. Og sådan er det også med denne kage. Mel, sukker, smør, æg, bagepulver og chokolade. Jeg burger altid mørk Marabou, men du kan bruge en hvilken som helst mørk chokolade, du foretrækker.
Sæt en gryde med lidt vand på komfuret, læg din chokolade i en metal- eller glasskål og sæt skålen ned i vandet. Pas på der ikke er for meget vand i gryden, der må ikke kunne komme vand op i skålen med chokolade. Vidste du, at chokolade får blodet til at flyde hurtigere i dine årer og dermed booster din hjernes evne til at yde? Det øger din koncentrationsevne og indlæringsevne.
Kom samtidig dit smør ned i skålen, så det kan smelte sammen med chokoladen. Tænd komfuret på middelvarme og lad stille og roligt chokolade og smør smelte. Pas på vandet ikke kommer så meget i kog, at der sprøjter vand op i chokoladen. Vidste du, at chokolade reducerer stress-symptomer, øger blodtilførslen til lunger og andre organer og forhindrer blodpropper?
Når både smør og chokolade er smeltet, tager du skålen op og rører det sammen. Sæt det til side lidt. Vidste du, at chokolade har flere antioxidanter end grøn te og blåbær?
Kom sukker og æg i en ny skål.
Pisk det hele godt sammen til det er luftigt.
Tag skålen med chokolade frem igen. Læg en si over skålen og sigt melet ned i chokoladen. Vidste du, at chokolade fungerer antidepressivt?
Sigt også bagepulveret ned i chokoladen. Vidste du, at chokolade hjælper med at dulme smerter og symptomer som PMS?
Rør det hele godt sammen med et piskeris. Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld æg og sukker ned i chokoladen. Vidste du, at chokolade indeholder vitaminer og mineraler, der er vigtige for at holde dig sund og rask?
Rør det godt sammen. Vidste du, at den helt mørke chokolade giver dig fastere bryster? Den helt mørke chokolade indeholder stearinsyre og oliesyre, der begge er bryststyrkende, men også gode for dit hjerte.
Tag en springform frem, læg et stykke bagepapir over bunden og luk siden omkring den. Nu kan du klippe overskydende bagepapir af, og har dermed dækket din bund med et perfekt stykke bagepapir.
Giv formen en god omgang bagespray, hæld en kopfuld mel derned og ryst det rundt, til alle overflader er dækket til. Det hedder åbenbart at raspe sin form. Tænk det anede jeg slet ikke.
Hæld nu hele chokoladedejen ned i formen og sæt den i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Jeg følte min stadig var for flydende efter de 15 minutter, så jeg lod den stå i ovnen på eftervarmen og tog den ud, da ovnen nåede ned på 125 grader. Da havde den sat sig perfekt.
Så er der kage klar til kollegerne. Eller gæsterne. Eller til dig selv, nu hvor du har lært hvor nyttig chokolade er. Vidste du, at du kan dø af chokolade? Men det kræver, at du spiser 10 kg. på én gang, så hvor stor er risikoen for det?
Som sagt serverede jeg kagen med blød vaniljeis og friske hindbær. Det var eminent godt. Det var alt hvad man har brug for, på en lang og træls dag. Det var lykke på et højere plan. Vidste du for resten, at Schweiz har førstepladsen i chokoladeglæde? De spiser i gennemsnit 10 kg. pr. indbygger pr. år. I Danmark spiser vi kun 8 kg. pr. indbygger pr. år. Det må vi straks lave om på, hvis vi fortsat vil være det lykkeligste folkefærd. CHOKOLADE TIL FOLKET!!
You must be logged in to post a comment.