Forberedelse: 20 minutter
Frysetid: 4 timer mindst
Nok til: 12 personer
Ingredienser:
Tærtebund
- 25 Oreo kiks
- ½ pakke smør
Fyld
- 340 g. Cheasy vanilje yoghurt
- 1 pakke Jell-O vanilje budding (96 grams pakkerne)
- 2½ dl. piskefløde
Smagsvarianter
- 1½ store tobleroner
- 2-3 dl. hindbær
- 1 pose optøede, frosne hindbær
- 4 godt modne bananer
- 1 plade Marabou
- Skumfiduser
- 1 pose optøede, frosne blandede skovbær
- M&M’s
- Nødder
Hvad du nu har lyst til, du kan mikse og matche de forskellige smagsmuligheder som det passer dig. Hindbær med skumfiduser og chokolade, banan og chokolade, nødder osv.
Sådan gør du:
- Start med at sætte smørret til at smelte
- Tag de 25 Oreo kiks og knus dem fuldstændig til krummer
- Hæld ca. 7 spsk. smeltet smør ned til krummerne, rør dem godt sammen til alle krummer er våde af smør og hæld det derefter op i en højkantet tærteform. Pres krummerne ud i bunden og op af siderne og sæt derefter formen i ovnen i 3-4 minutter ved 175 grader. Lad bunden køle godt af.
- Klargør dit fyld. hak chokoladen eller nødderne, mos bananerne, rens frugten eller hvad du nu har tænkt dig som fyld i dagens istærte
- Hæld yoghurt op i en skål og tilføj en pakke Jell-O. Rør det forsigtigt sammen ved laveste hastighed i et minuts tid
- Tilføj piskefløde og pisk først ved lav hastighed i et halvt minut. Skrab dernæst siderne rene og pisk det så grundigt sammen ved medium-høj hastighed i et par minutter. Bliv ved til du begynder at få følelsen af flødeskum
- Vend forsigtigt fyldet i flødemassen og hæld derefter det hele op i tærtebunden
- Sæt tærten i fryseren i minimum 4 timer. Den kan også sagtens laves uger i forvejen
Når sommeren nærmer sig plejer jeg at lave 4-5 forskellige og lægge i fryseren. Man ved aldrig hvornår man har behov for en istærte.
Det her er en af de nemmeste sommerdesserter der findes. Og så kan den laves i et væld af udgaver, alt efter hvad du har lyst til. Denne gang har jeg lavet en toblerone-udgave af istærten, men jeg har også lavet den med banan, hindbær, brombær, blandede bær, blandede frugter, M&M’s m.m. Alle har deres egen favorit. Min papdatter elsker udgaven med hindbær og især hvis jeg hakker en plade mørk chokolade og blander i. Min papsøn er helt tosset med banan og blåbær eller banan og mørk chokolade. Min niece derimod har tigget om, at jeg skulle lave den med toblerone igen, efter at jeg havde lavet dem for min lillebror og svigerinde til min nevøs barnedåb. Faktisk tiggede hun så meget, at hun var ved at prøve at hyre mig til at lave tærten til hendes 11 års fødselsdag. Men da hendes mor havde andre planer, måtte vi udskyde det. Da vi så i februar 2015 skulle på fælles ferietur med mine tre brødre, to svigerinder, ene svoger, ene nevø, ene niece og far (samt mine papbørn), så var chancen der jo, for at lave tærten til min niece. Så denne tærte er ikke tilberedt i mit eget køkken i Midtjylland, men i et sommerhus på Als. Så hvis du tænker, jeg har fået nyt køkken, så nej desværre ikke.
Tærten kommer oprindeligt fra min guru The Pioneer Woman, men siden da har jeg kombineret den i et væld af retninger. Hun ville f.eks. aldrig lave den med banan, hvor det er et absolut must for mig at lave den med banan, hver gang jeg banker 4-5 stykker sammen til fryseren.
Ingredienslisten er ganske kort. Der er nogle must haves og så en enkelt optional. Du skal bruge Oreo, smør, fløde, yoghurt og Jell-O. Min Jell-O køber jeg i England og får bragt hjem, Oreo køber jeg når de er på tilbud, til gengæld køber jeg mange. Jeg kan kun anbefale dig, at holde dig til Cheasy vanilje yoghurt, da den giver den bedste smagsbund i tærten.
Start med at smelte ca. en halv pakke smør pr. tærte.
Start med at smide 25 Oreo i din foodprocessor, eller andet der kan massakrere det til krummer. Giv gas, til der kun er krummer af Oreo. Om du bruger dem med chokoladefyld eller almindelig hvid fyld er op til dig, det gør ikke den store forskel.
Når alle Oreo er knust, hælder du dem op i en skål. Hvis du laver to portioner, så sæt næste omgang Oreo i gang i foodprocessoren.
Hæld ca. 7 spsk. smeltet smør ned til krummerne og rør det hele godt rundt. Jeg startede med 4 spsk. men endte med at tilføje yderligere tre.
Det er vigtigt at alle krummer er fedtet ind i smør, så hænger det bedre sammen. Åh hvilken herlig chokoladet duft, der stiger op fra skålen nu.
Jeg bruger altid kun alutærteforme med høj kant, for det er de eneste, der kan rumme disse tærter. Hæld alle de smørvåde krummer ned i aluformen.
Brug et decilitermål eller andet lignende til at presse krummerne ned i bunden og godt op af siderne i formen. Tada, du har nu en tærtebund. Normalt kommer det nu fra min niece ”you need to work on your tadas”, men denne gang var hun helt stille. Sæt derefter tærtebunden i ovnen ved 175 grader i 3-4 minutter. Kun lige nok til at det hele sætter sig.
Tag forsigtigt tærtebundene ud af ovnen og pas på du ikke ødelægger kanterne. Sæt dem til afkøling en smøgs tid, inden du fortsætter med næste del. Det er vigtigt, at bundene er helt kolde, inden vi putter isen i.
Tærtebundene dufter om muligt endnu mere af lækker chokolade nu. Advarsel: Netop bagte tærtebunde kan tiltrække lækkersultne små brødre. Fis af Mike!
Jeg tog nu 1½ af de store tobleroner og hakkede lidt på må og få i stykker. Der var både lidt større og mindre klumper i mellem.
Klar, parat, toblerone!
I en skål – eller i dette tilfælde, en Tupperware kande med låg, der sikrer, at man ikke sviner hele køkkenet til – hælder du nu 340 g. yoghurt op.
Tilføj en pakke Jell-O og vær sikker på, at du har købt dem med 96 gram i. Jeg har ved en fejl en gang købt en med kun 12 gram i, det giver hverken helt eller halvt lækker is.
Når først du har været på Amazon.co.uk og kigge efter Jell-O vil du opdage, at der findes et utal af varianter. Faktisk et unødvendigt utal at varianter. Leg med det, hav det sjovt, prøv lidt forskelligt. Jeg har købt chokolade Jell-O og fyldt M&M’s i f.eks.
Pisk det hele sammen ved lav hastighed et minuts tid og vær ikke bange for farven, den er god nok. Den skal være gul.
Tilføj nu 2½ dl. rigtig piskefløde. Ikke noget med at forsøge at være helsefanatisk her, så forbyder jeg dig, at bruge opskriften. PISKEFLØDE blev der sagt.
Rør først ved lav hastighed et halvt minut, skrab siderne rene med en dejskraber og rør derefter igen ved medium-høj hastighed i et par minutter. Jeg plejer at give den gas, til jeg begynder at få en fornemmelse af flødeskum.
Sådan skal blandingen helst se ud. Nu er den heller ikke helt så gul mere.
Hæld fyldet i, i dette tilfælde tobleronen, og fold forsigtigt blandingen sammen.
Her har vi fyld med toblerone.
Alternativt er der her fyld med hindbær.
Her har vi hindbær og små skumfidusser som fyld.
I den her er der 4 moste bananer og hakket chokolade.
Og i den her er der 4 moste bananer og et par håndfulde blåbær.
Hæld hele blandingen op i tærtebunden, glat det lidt ud, men du behøver ikke være hysterisk, det må gerne være rustikt.
Inden jeg satte tærterne i fryseren, hældte jeg godt med chokoladesauce over den ene og godt med karamelsauce over den anden. Jeg har også forsøgt at hælde halvdelen af fyldet i tærten, lægge et godt lag chokolade- eller karamelsauce og så resten af fyldet. Du kan også helt springe over chokolade- og karamelsauce.
Så er der serveret istærte mine damer og herrer. Min niece var meget glad for tærten. Rigtig meget glad. Så glad at hun midt i det hele styrtede hen og gav mig et knus. Det er gode tegn.
Tærten skal minimum have 4 timer i fryseren, start med at sætte den i fryseren utildækket og når overfladen er begyndt at fryse, dækker du dem med sølvpapir. Tag gerne tærten ud ca. 1 time før du skal bruge den, afhængig af hvor varmt eller koldt der er i dit hos. Vær også opmærksom på, at tærtens tøtid afhænger fuldstændig af fyldet.
You must be logged in to post a comment.